Kosan počeo da priča o Zvezdinom debaklu, pa potkačio - Brodarac!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.11.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Pre dvanaest godina, Zvezda je pod njegovim vođstvom na ''Marakani'' pružila mnogo jači otpor Bajernu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Verovatno se sećate, oktobra 2007. godine Crvena zvezda je u prvom kolu tadašnjeg Kupa UEFA poražena na ''Marakani od Bajerna sa 3:2, kada je pobedu Bavarcima doneo Toni Kros u 90. minutu.

Tada je ekipu Crvene zvezde sa klupe vodio Milorad Kosanović, sadašnji trener Radničkog iz Niša.

Zvezda sada igra u Ligi šampiona, ali je ove sezone doživela dva ubedljiva poraza od Bajerna (3:0 i 6:0), od kojih je posebno bolan ovaj od pre dva dana na ''Marakani''.

U razgovoru za ''Žurnal'' Kosanović je prokomentarisao težak poraz srpskog šampiona, ali onda se u svom stilu nadovezao i na neke druge teme.

''Raznim imenima bismo mogli da nazovemo visok poraz od Bajerna, dakle, i brukom, sramotom... Ali, i realnošću, u ovom momentu. Posledicom neigranja ozbiljnog fudbala, od 1996. Nedostatkom vrhunskih igrača, poslednji je izdanak Vojvodine – Dušan Tadić.

Doskora su fudbalske škole dobro radile i 'izbacivale nešto', konkretno: evropske i svetske prvake u omladinskoj konkurenciji.

I, odjednom se pojavio Brodarac, na silu ubacio u sva takmičenja i usiljeno gura trenere i dečake u reprezentativne selekcije. Rasulo... ne znam kako bih rekao drukčije'', istakao je Kosanović.

Poredeći Bajern iz 2007. i ovaj današnji, Kosanović nije imao dilemu.

''Bajern je tad bio mnogo jači od Flikovog''.

Odličan povod da se još jednom podsetimo tadašnjih sastava Zvezde i Bajerna koji su nastupili 2007. na ''Marakani''.

Crvena zvezda: Ranđelović - Basta (46 Bajalica), Gaj, Tutorić, Anđelković - Kastiljo, Lukaš, Molina (90 Bogdanović), Milijaš, Koroman - Barkos (69 Burzanović).

Bajern Minhen: Rensing - Lel, Lusio, Jansen, Lam - Altintop (70 Šlaudraf), Van Bomel (81 Kros), Ze Roberto, Švajnštajger - Podolski, Klose.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sporetsmederevac
Thursday, 28.11.2019
20:24

Da su se obrukali to stoji.Al da je Bajern onda bio jaci to je glupost.Pa nebi bio u LE da je bio toliko jak.

avatar
Man united
Thursday, 28.11.2019
19:58

Бајерн тад био у распаду. Првенство изгубили, У ЕЛ се нису ни цимали. Послали комбиновани састав плус омладинце. Тад нам је 17-огодишњи Крос забио гол.

avatar
Südkurve München
Thursday, 28.11.2019
18:10

Jaooo Kosane, Bayern mnogo jaci tad bio od Flikovog ???? Onaj Bayern je sa polovicnim sastavom igrao, a ovaj skoro sa prvim. Ovaj Bayern ima mnogo brze igrace, nego onaj, ovaj Bayern ima boljeg napadaca nego onaj, vezni red je tu negde, dok i odbranu ovaj Bayern ima bolju, nego onaj (Rensing i Lel uh kad ih se segim, rupe od igraca i golmana)

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 28.11.2019
16:15

Joj, Kosanovic... sta je ono Kosan napravio u Zvezdi, kako je prosao tad u LE? Od AEK-a smo, cini mi se, izgubili 3:0, igra je konstantno bila nikakva, to protiv Bajerna je bila jedina utakmica koju smo odigrali posteno. Kad govorimo o Milojevicu, treba prvo ustati, skinuti kapu, pokloniti se do poda, reci kako je taj covjek od klinicki mrtve Zvezde dosao do prilike uopste da se obruka protiv Bajerna, pa tek onda reci sta imas. Igraci? Igraci kao igraci, kakvi su-takvi su. Kompletka krivica ide na tandem Mrkela-Terzic, koji su svojim manevrima u prelaznim rokovima uspjeli da dovedu anemicne strance koji ne prave razliku ni u derbiju, a kamo li u Evropi i tako unistili borbeni duh i mentalitet ekipe.

avatar
As Roma 1998
Thursday, 28.11.2019
17:20

Slazem se sa tobom.Mislim da je dosta do prelaznog roka.Medjutim mi bi i LS i da imamo mlade u timu a to nazalost ne moze.Miloje nije nizasta kriv ali ako ipak odluce da mu daju otkaz mislim da bi trebali da urade sve i ubede Euzebija Di Franceska.A sto se kvalitet ekipa tice to je svima jasno to bi bilo kao da uporedjujemo Jugo i Ferari.

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 28.11.2019
23:57

Protiv AEK-a nas je vodio Bajević.

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 28.11.2019
15:48

I to je bilo mnogo neozbiljnije takmicenje.