Korneri - Partizanovo najjače oružje, da li će delovati i protiv Bešiktaša?

Autor: Darko Mitrović
petak 17.08.2018.
20:43
Izvor: Sportske.net

Segment igre koji je doskora delovao kao velika slabost crno-belih, na početku ove sezone postao njihova velika prednost.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Od početka aktuelnih kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan je odigrao šest mečeva, postigao ukupno 13 golova, od toga gotovo polovinu, čak šest, dao je posle kornera.

Sve je počelo u revanš meču protiv Rudara u Humskoj (3:0), kada je Danilo Pantić bio egzekutor posle uigrane akcije sa Sumom posle kornera.

Usledio je dvomeč sa litvanskim Trakaijem kojeg je Partizan eliminisao baš zahvaljujući dobro izvedenim kornerima. Oba gola u tom dvomeču crno-beli su postigli posle udaraca iz ugla.

Ipak, najupečatljiviji utisak kada su korneri u pitanju, Partizan je ostavio protiv Nordsjelanda u trećem kolu - jedan gol u Danskoj, plus još dva sinoć u Beogradu crno-beli su davali posle kornera i potvrdili da su sve opasniji iz ovakvih situacija pred protivničkim golom.

Od tih ukupno šest golova, Nemanja R Miletić je postigao dva, Rikardo Gomeš, Danilo Pantić, Svetozar Marković po jedan, uz autogol fudbalera Trakaija u prvom meču drugog kola u Humskoj.

Ono što sada očekuje crno-bele, jeste dvomeč sa Bešiktašom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa se postavlja pitanje da li svi ovi golovi crno-belih posle kornera mogu imati neki značaj uoči duela sa favorizovanom ekipom iz Istanbula.

Jasno je da će ovoga puta fudbalerima Partizana biti znatno teže da na sličan način dolaze do golova. Bešiktaš u svojim redovima ima sjajne defanzivce, na čelu sa Portugalcem Pepeom, Hrvatom Vidom, Čileancem Rokom i neće lako dozvoljavati ovakve golove.

Zbog toga će crno-beli morati da traže raznovrsnija rešenja u napadu, da poprave realizaciju akcija iz igre, pre svih Rikardo Gomeš koji bi trebalo da procenat svojih propuštenih prilika svede na minimum.


Još jedno veoma važno pitanje na kojem će Zoran Mirković sa svojim stručnim štabom sigurno raditi narednih dana, jeste kako sprečiti učestale padove u igri u drugom poluvremenu i konačno pronaći prave razloge zbog kojih se to ponavlja iz meča u meč.

Protiv Bešiktaša to jednostavno ne sme da se desi ukoliko crno-beli žele u Ligu Evrope...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 17.08.2018
22:57

Vida i Pepe su odlični skakači. Tu je i napadač Larin. Bešiktaš je čak jak i na skok u napadu. Partizan mora da bude kompaktan tokom cele utakmice, da igra presing i veoma agresivno kako bi uspeo da neutrališe njihov ekstreman pojedinačni kvalitet, ako ništa drugo ekstreman je za ovu fazu takmičenja. Ekipa Partizana nema snage za 90 minuta ritma kakvog nameće od starta i zato trener mora ranije da reaguje ranije izmenama kako bi svežim igračima zamenio one najumornije i sprečio rupe u igri kakve su bile protiv Nordsjelanda u obe utakmice i Zemuna u prvenstvu.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 17.08.2018
21:01

Besiktas daje u Beogradu minimum 2 komada.

avatar
Bianconeri Belgrado
Friday, 17.08.2018
21:23
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 17.08.2018
22:44

Pa dobro, najvažnije je da više primi u 180 minuta. E, moj ti...hahaha

avatar
Osijek 51
Friday, 17.08.2018
20:59

Opet zavaravanje, ovi golovi iz kornera su pocetnicke greske protivnickih obrana, pa Vida ce pregaziti onog trapavog Gomesa...

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 17.08.2018
23:21

Vida hahahahahahahahaha ne budi smešan. Taj se jednom odbio od Tawambe na patos ko od šale pa je sleteo pravo u Zagreb. Zakarić ima da ga vrti