Korner je pola gola? Za Partizan to ne važi...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.05.2016.
12:04
Izvor: Sportske.net

Udarci iz ugla ove sezone su definitivno jedna od najslabijih strana ekipe Partizana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Navijači Partizana već su zaboravili kada su crno-beli poslednji put postigli gol posle oštrog centaršuta iz kornera u ''srce'' kaznenog prostora, odakle bi neko zatim ''u engleskom stilu'' zakucao loptu u mrežu.

I jesenas je to bila velika slabost Partizana, mada su u par navrata crno-beli uspevali da dođu do gola posle kornera, ali se ovog proleća u tom pogledu očekivalo više, pogotovo posle angažovanja Sedrika Gogue, korpulentnog štopera ekipe iz Humske.

''Dominator'' dominira visinom u kaznenom prostoru, kako pred svojim, tako i kada se nađe pred protivničkim golom, ali nedostaje mu upotrebljiv centaršut iz ugla da bi se ta visinska dominacija pretvorila i u gol, odnosno da bi uopšte došao u situaciju da zatrese protivničku mrežu.

Ovog proleća je za izvođenje kornera u Partizanu uglavnom zadužen Nemanja Mihajlović, a u poslednje vreme i Marko Golubović, ali se za razliku od nekih drugih segmenata igre, u ovom ni jedan ni drugi nisu proslavili.

Uglavnom su to traljavi pokušaji koji često idu na prvu stativu, a sve češće se može primetiti da, verovatno svesni te slabosti, crno-beli posle kornera ne idu na direktan centaršut, već na kombinaciju najčešće sa kapitenom Sašom Ilićem. Međutim, ni ta varijanta još uvek ne daje željeni rezultat.

Bilo kako bilo, letnji prelazni rok je blizu, pa ćemo uskoro imati priliku da vidimo da li će Partizan dobiti nekog novog Nikolu Drinčića čiji su prekidi zaista bili kao ''pola gola''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PovratakraljaXXXVIII
Sunday, 08.05.2016
17:22

Nije problem samo u igračima koji centriraju jer čak i kada bude dobar centaršut igrač koji šutira glavom to očajno izvede. U Partizanu ne postoje 5 igrača koji znaju glavom da igraju.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 08.05.2016
12:18

Ne vezano za Partizan,CELA nasa liga,vec godinama u nazad iz kornera ne ume nista i to mi nikako nije jasno..... Ko god pogleda Atletiko,kad imaju korner ko penal da im je dosudjen,dobar centarsut,svi skacu.... Sumnjam da kod nas bez obzira sto je los kvalitet lige,nema bar po 1 igrac u timu da zna dobro da centrira

avatar
Sunday, 08.05.2016
12:17

Sta je tu novo- otkad znam za sebe, to je veliki nedostatak u nasoj igri...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 08.05.2016
12:43

Pogotovo u fazi branjenja, koliko smo samo mi primili golova na taj račun.

avatar
Sunday, 08.05.2016
12:58

Da, nazalost...