Konačno pravi Partizan, može li ovako i u Kupu?

Autor: Darko Mitrović
subota 13.04.2019.
20:52
Izvor: Sportske.net

Crno-beli napravili odličnu uvertiru pred polufinale Kupa protiv Radničkog. Pobedili i Mladost i Proleter.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Drugi put u poslednjih deset dana ekipa Partizana uspela je na svom terenu da savlada Čukarički i učvrsti se na trećem mestu na tabeli.

U meču 31. kola Superlige, prvog u okviru plej-ofa, tim Sava Miloševića je večeras trijumfovao rezultatom 3:0, pa sada ima tri boda više od ''Brđana''.

Pola sata su crno-beli tražili put do mreže golmana Belića, Čukarički je do tada odlično zatvarao prilaze golu, a onda Urošević oštro centrira sa leve strane za Rikarda Gomeša, koji je majstorski prevario dvojicu protivničkih igrača koji su uklizali u prazno, a onda snažnim i preciznim šutem poslao loptu u mrežu - 1:0.

Taj gol obeležio je prvo poluvreme, a početkom drugog, u 52. minutu, Partizan je duplirao prednost.

Urošević je pokrenuo akciju sa leve strane, prosledio je loptu u sredinu ka Pantiću koji odmah šalje za Zakarića desno, a bosanskohercegovački vezista ne upošljava Rikarda koji je očekivao tu loptu, već šutira levom nogom, golman Belić kratko odbija loptu, a na kraju je usledio udarac desnom i lopta završava u mreži - 2:0.

Golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

Sedam minuta kasnije mogli su gosti da vrate rezultatsku neizvesnost. Luka Luković, koji je samo tri minuta ranije ušao u igru, imao je odličnu priliku, iskosa sa leve strane, snažno je pored Miletića šutirao pod prečku, ali je golman Stojković izbio loptu u korner.

Par minuta kasnije još jedna velika prilika za Partizan. Danilo Pantić je centrirao u peterac gostiju sa leve strane, na tu loptu su išli i Pavlović i Gomeš, ali ni jedan ni drugi nisu uspeli da je uguraju u mrežu.

Ali, što nije njima u toj situaciji, jeste Saši Zdjelaru u 87. minutu meča. Kapiten Partizana Saša Ilić je u svom stilu kreirao ovu akciju, maestralno je pronašao Zdjelara u kaznenom prostoru, a ovaj šutira kroz noge gomanu Beliću za konačnih 3:0.

Moglo je da bude i ubedljivije, Urošević je u nadoknadi vremena imao dobru priliku, ali je golman Belioć zaustavio njegov udarac iskosa sa leve strane.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić (Smiljanić od 85.) - Zakarić (od 73. S. Ilić), Ivanović (od 64. Tošić), Pantić - Gomeš.

Čukarički:
Belić - Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Đorđević (od 56. Luković) - Ovusu, Stojanović, Kajević (od 68. Kovač) - Tedić (od 56. Mudrinski)
.

Istim rezultatom Zvezda je savladala Radnički na ''Marakani'', a uspešna na svom terenu bila je i ekipa Mladosti, koja je u Lučanima savladala Napredak sa 2:1. Tumbasević u 6. i Radivojević u 51. minutu bili su strelci za Mladost, a jedini gol za Napredak delo je Đorića u 29. minutu.

Čast gostujućih ekipa spasio je novosadski Proleter, koji je u gradskom derbiju kao gost savladao Vojvodinu sa 1:0, golom Čovića u 70. minutu.

Superliga, 31. kolo

Crvena zvezda - Radnički 3:0
Mladost - Napredak 2:1
Partizan - Čukarički 3:0
Vojvodina - Proleter 0:1
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 14.04.2019
11:16

Zabrinjava me sastav u kome smo završili utakmicu. Čuvanje rezultata? Savo pokazuje preteranu tendenciju oslanjanja na iskusne igrače. Odstranio je neke mlade igrače iz rotacije, a vratio veterane. Pritom, ne mislim na Ilića, jer sam više puta ovde pisao da on i sad više znači za igru od na primer Pantića, najtalentovanijeg veznjaka među mlađima, ne samo kod nas, nego i u mladoj reprezentaciji. Način na koji Pantić igra - nije na nivou Partizana. Usporava, vraća, napravi 2, 3 dobra driblinga pa se zakuca u zid ili šutira iz sve snage u blok, kad treba da asistira o šutira, pa digne ruku, kao izvini se, a to se dešava iz utakmice u utakmicu. Plus, on je igrač Čelsija. Jedno vreme je napredovao i vratio se, odigrao maestralno jednu utakmicu za mladu, a sad se vratio nekoj svojoj igra.

Dva zadnja vezna, koji odigravaju previše pogrešnih pasova i pored uglavnom ziheraške predaje u širinu. Zdjelar je bar imao i više puta prebacivanje s jedne na drugu stranu, dugom loptom - tačno, što jeste potrebno. Završili smo i bez Ivanovića i Zakarića koji su probijali po krilima, a umesto njih ušli, Tošić (možda i naš najbolji igrač, ali ne igrač koji poput izmenjenih može sprintom da osvoji teren) i Ilić, da stane na loptu (druga je priča što majstor i kad stane na loptu ume lako da skuva asistenciju). Ovo pišem jer smo pobedili, pa mi je lakše da kritikujem. Savo mora da psihološki digne ekipu, to i jeste razlog što stavlja iskusnije, stabilnije igrače, ali valjda treba voditi i računa o konceptu.

Ono što je bilo upadljivo jeste - veća sigurnost u posedu, mnogo preciznijih dodavanja i logičnih rešenja, i pored pomenutih grešaka i nekad glupih zabijanja u sredinu, kad Miletić ima prazan hektar ispred sebe. Urošević je imao i užasnih momenata u prethodnodnom periodu, ali taj igrač očigledno nije bezveze doveden. Ima potencijal. Samo da nastavi da ga dobro razvija. O Bogosavcu sam ovde mnogo puta pisao, valjda se i danas videlo - doktor.

avatar
RealanNis
Sunday, 14.04.2019
03:54

Koje mlade igrace smo pustili, a i starije, a sta smo ostavili. Ovo je za plakati.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 13.04.2019
23:05

ЦРНО-БЕЛИ, ЦРНО-БЕЛИ, МА ГДЕ БИЛИ НА ТАБЕЛИ...

avatar
Fikan
Saturday, 13.04.2019
20:56

Piši 3 boda i teraj dalje.Žao mi je što smo Bogosavca tako olako pustili.

avatar
Sunday, 14.04.2019
04:00

kad se setim da je bio nas, a da nam sad igra urosevic...