Konačno - Počeli radovi na stadionu Spartaka

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.07.2018.
13:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Spartaka provešće jesenji deo sezone kao "podstanari" u Kuli, ali će taj status biti aktuelan samo do okončanja radova na stadionu u Subotici.

fkspartak.com
fkspartak.com

Povezane vesti

Dugo je Gradski stadion u Subotici nosio epitet najneuglednijeg zdanja u Super ligi Srbije. Takav status uskoro će biti promenjen jer su radovi na uređenju sportskog objekta u Subotici započeti prethodnih dana.

Član gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović otkrio je u izjavi "Žurnalu" da će radovi trajati nešto više od tri meseca.

"Kao što smo obećali, radovi na Gradskom stadionu u Subotici su počeli i teku planiranom dinamikom. Trenutno se paralelno radi na uklanjanju stare travnate podloge i stvaranju preduslova za radove na novom drenažnom sistemu", objasnio je Simović.

Stara atletska staza će biti uklonjena u te svrhe, a osim postavljanja nove drenaže i travnate podloge biće uređene svlačionice i toaleti.

"U predviđenom roku od 105 dana biće uređene svlačionice kao i svi toaleti na stadionu", poručuje član gradskog veća.

Fudbaleri Spartaka zbog izvođenja radova u Subotici svoje mečeve u Super ligi igraju u Kuli, dok utakmice evropskih kvalifikacija igraju na novosadskom "Karađorđu".

Prva faza radova trebalo bi da bude okončana do početka novembra, a rekonstrukcija tribina i ostatka stadiona trajaće do 2020. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Tuesday, 31.07.2018
14:13

Mogli su pauzu da iskoriste za te radove, ali ne, oni se sad setili.

avatar
luccass995
Tuesday, 31.07.2018
13:56

Pa on bre sve treba da se porusi p da se napravi novi, ko u Niš