Konačno - Derbi je bio spektakularan!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.09.2015.
20:31
Izvor: Sportske.net

Navijačima Partizana teško će pasti činjenica da je Crvena zvezda dobila 149. "večiti derbi" ali će svi ljubitelji fudbala morati da se slože sa konstatacijom da je duel na stadionu "Rajko Mitić" konačno može da se nazove spektaklom.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Dugo su ljubitelji fudbala u Srbiji čekali na "večiti derbi" koji će doneti sve ono zbog čega ga zovemo "srpskom fudbalskom svetkovinom". Kada tu frazu prevedemo u proste reči, dolazimo do jednostavne jednačine koja garantuje uspeh.

Borbenost + šanse + golovi - incidenti na tribinama = Spektakularan "večiti derbi"!

Znamo, navijači Partizana teško će se pomiriti sa činjenicom da ovakav utisak dolazi nakon utakmice koju su crno-beli izgubili ali jedan poraz aktuelnog šampiona nije ništa naspram zadovoljstva koji su neutralni ljubitelji fudbala osetili posle večerašnjeg meča.

Vikend koji će obeležiti neki od najvećih derbija Srbima je doneo potvrdu da nikako ne moraju da budu inferiorni u odnosu na ostatak Evrope i sveta samo ako to žele.

Prvi ovosezonski "večiti derbi" pamtićemo kao jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina a tome su doprineli i navijači dveju ekipa koji osim paljenja pirotehničih sredstava nisu činili ništa što bi bacilo ljagu na utakmicu.

Naprotiv, atmosfera je bila fenomenalna, uobičajena prepucavanja nisu prelazila granicu a kada je tako onda imaju svoju draž i derbi čine onim što treba da bude.

Nećemo previše analizirati sve one fudbalske aspekte utakmice, ovde je važno podvući da je publika na stadionu i kraj malih ekrana konačno imala šta da vidi jer je pored 4 gola "prštalo" na sve strane a moglo je da bude i više pogodaka.

Na kraju, da poželimo da nam svaki naredni derbi bude barem ovakav pa neka se Partizan i Zvezda smenjuju u pobedama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 13.09.2015
10:32

Priznajem, uzivao sam prvi put u zadnjih 15 godina da je utakmica bila u rangu Mancester Liverpul iako tu nisam gledao ali videvsi tamo golove ovi kod nas su bili lepsi...

avatar
Dejan Samatovic
Sunday, 13.09.2015
08:18

Zvezda zasluzeno dobila ali nije mi jasno da igraci Partizana olako udju u mec tu pre svega mislim da je Zvezda vise zelela bodove iz ove utakmice jer je bila borbenija ,agresivnija ,bila fizicki dominantna vise trcala ,sto automatski znaci da je vise zelela pobedu .Isto tako mislim da je derbi izgubio trener Partizana Milinkovic jer je pogresio u sastavu ekipe i taktici sa samim Abubakarom u spicu ,gde su mu i Ilic i Babovic bili u terenu od prvog minuta sto je automatski znacilo da ce Zvezda imati puno prostora na sredini terena sto je tako i bilo.Neshvatljivo je da Zivko Zivkovic od 4 udarca Zvezde u okvir gola za deveteset minuta tri puta mora po loptu u gol od toga dva gola primi van sesnaest metara.Gde je bio Vulicevic?,covek nestao sa derbija ,Brasancu dodeljena uloga flastera ,sve su to greske Milinkoviceve taktike i kukavicluka i po meni je krivac iskljucivo Milinkovic.Zvezda zasluzeno dobila ,nije impresionirala ali je naplatila svoj trud i zelju i na tome im treba cestitati,osvojili su ono sto su hteli i sad se sepure na vrhu.Partizan mora i moze bolje jer ima ekipu i tim za najvisi plasman ali.....

avatar
azor ahai
Sunday, 13.09.2015
00:48

revolteee brate rodjeni komentar tvoj zelimmmmmm

avatar
Srcko
Saturday, 12.09.2015
23:50

Da je Partizan imao samo jednog pokretnog igraca umesto Cirkovica, Zvezda ne bi dala ni jedan gol. Od kad ste dali prvi gol, imali ste jos dva suta sa distance na gol i dva gola. Partizan imao bolje sanse, nesposoban da realizuje, sve u svemu po meni smo ocajni i jedni i drugi i ovakvim izjavama samo sami sebe zavaravamo, zato zvezda ispada od kairata, a mi necemo ni dva remija da skupimo. Spektakularni smo svi zajedno, a i ponaosob.

avatar
Uroš M.
Sunday, 13.09.2015
09:34

Tri najsporija igraca su nam cinila vezu, Brasanac, Babovic i Ilic, a ti se zalis na cirkovica. Pa vezni red je jedno 20 puta izgubio loptu, sto pogresnim dodavanjima a bilo ih je previseeee, sto sto su im zvezdini igraci uzimali... Samo se pitam sta rade na treninzima... Opsta katastrofa, poludeo sam sinoc gledajuci!

avatar
Srcko
Sunday, 13.09.2015
11:57

Ma nezamislivo mi je da sa 20m i ne pokusaju da blokiraju sut ka golu. Bez bloka, nigde niko uz igraca. Pa kao Bolt da je trcao. Ne mozemo da skupimo 2 kvalitetna centralna beka vec godinama, smesni smo, a nadali se ligi Sampiona. Pa sta ste gospodo iz uprave ulozili u tim da biste se nadali? Masu milionima a nece uspeti ni Zivkovicu da produze ugovor.

avatar
Џејсон Стејтамм
Saturday, 12.09.2015
23:18

Napokon derbi koji nije los za gledanje,koji nema upade huligana,koji nema prekida zbog tuca,ovo bi trebalo da bude svaki put ovako

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 13.09.2015
09:07

Na žalost smo opet imali huligane ...

avatar
Branislav
Saturday, 12.09.2015
22:29

S'kim smo igrali veceras?!

avatar
pfc
Sunday, 13.09.2015
12:04

A sa kim igrate u cetvrtak? Cestitke na zasluzenoj pobedi.

avatar
Branislav
Monday, 14.09.2015
17:21

U cetvrtak odmaramo. Tesite se malo. Hvala.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 12.09.2015
22:24

Dobar derbi sad imaju dobre igrace oba tima veoma sam zadovoljan igrom malog Plavsica i Vieira kao i Gajica i Srnica

avatar
Petar Petar
Saturday, 12.09.2015
21:21

Ni bolji, ni gori od prethodnih. Jedino sto je bilo spektakularno su golovi Uga, sve ostalo na nivou nase lige.

avatar
Don Silvio
Saturday, 12.09.2015
21:45

ocito je da nisi gledao danas ili nisi gledao predhodne utakmice. Utakmica je imala visok ritam sto je retko za nase uslove bilo je dobrih sansi na obe strane i jako dobrih akcija takodje ne obe strane golovi su bili samo slag na tortu

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 12.09.2015
22:24

Dobro tako je to kad ne gledas

avatar
Petar Petar
Saturday, 12.09.2015
22:10

Pa svega toga je bilo i na prethodnim derbijima. Ne razumem sta se to spektakularno danas desavalo na terenu. Jedino malo vise prilika koje proisticu iz neznanja i jednih i drugih u odbrani. Priznajem, bilo je gorih derbija, ali pa da je ovaj bas spektakularan i nije, narocito ako se uzme u obzir ocajna igra Partizana. Da bi bio spektakularan trebalo bi da su obe ekipe na odredjenom nivou, da bude pun preokreta, nadigravanja.... Spektakularan je mozda bio za navijace Zvezdeje iskreno njihov tim ima vec deceniju nije odigrao bolji derbi (tu mislim cak i na one koje ste pobedjivali).

avatar
ACACHELSEA
Saturday, 12.09.2015
21:19

Cestitka Zvezdi.Derbi je bio odlican samo u drugom poluvremenu.

avatar
i.sarajevo
Saturday, 12.09.2015
21:17

derbi dinamican pun ritma ,,,i sto je najvaznije odlicni golovi majstorstvo igraca ,,,,,avelike utakmice iznjedre obicno velike igrace a neke postave gdje im je mjesto pa nek podju pravim putem ako zele ako ne njihovo pravo

avatar
ujka Vanja
Saturday, 12.09.2015
21:07

Bili su spektakularni i oni derbiji koje su odlucili Drincic dva puta i Kojic!nA i onaj kad je bilo 0-0 jer je Partizan bio bolji.Po vama novinarima derbi je spektakularan samo kad Zvezda pobedi.U redu,znam ja da 90% medija favorizuje i simpatise Zvezdu ali spustite se malo na zemlju.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Saturday, 12.09.2015
21:34

Daj covece odavno se nije igrao kvalitetniji derbi, ne kazem da je ovo bio neki ekstra kvalitet ali je imalo sta da se vidi za razliku od prethodnih pa i od onog koji je Zvezda dobila 3-2 koji su svi hvalili ali je fudbal uprkos neizvesnosti i velikom broju golova bio ocajan, a derbi u kojem je Zvezda pobedila autogolom Obradovica je bio uzas iako je Zvezda pobedila...

avatar
Don Silvio
Saturday, 12.09.2015
21:46

svaka ti cas, poslednja 4 derbija ne zna se koji je bio dosadni niti je bilo neke akcije niti neke prilike i svi se vukli kao babe po terenu. Danas je bio jako visok ritam tokom citavog meca, mislim visok ritam za nasu ligu, bilo je dobrih prilika i akcija sa obe strane golovi su samo bili vrhunac dobre utakmice

avatar
EDO
Saturday, 12.09.2015
20:56

Cestitke Zvezdinim igracima i navijacima na pobedi jer jednostavno su bili MNOGO bolji od nas,onakvu zelju i borbu Zvezdinih igraca nisam video skoro a naravno sreca prati hrabre pa je zato i bilo 3-1...e sad bih samo zamolio sve koji zele dobro Partizanu a to je da ukapiraju da Sasa Ilic vise ne moze i ne sme da igra..cim je on izasao mi smo krenuli ko preporodjeni jer ako moramo da trpimo Babovica i povremeno Rumenigea ne moramo njega...Sale hvala za sve i zbogom jer ja ne bih da igra jos malo ako mu je Partizana stalo..protiv AZ umesto njega Jevtovica i na Babovicevo mesto Stevanovica i pobedjujemo 100%..

avatar
Nemanja K Xavi
Saturday, 12.09.2015
21:26

Vi cete u evroligi u 6 utakmica imati maximalno 2 boda, upamti sta sam ti rekao!

avatar
Uroš M.
Sunday, 13.09.2015
09:38

Ja sam poludeo zbog trio-fanstastika, Brasanac, Babovic, Ilic. Ne kapiram zasto Babovic zadnji vezni kad nema dusu da trci i da se gura, a generalno sva trojica navedena su mlakonje... Za Ilija je razumno jer je u godinama...

avatar
Nemanja K Xavi
Saturday, 12.09.2015
22:46

Pa nace svako ko im sutne da im da gol, ali to su sve ekipe, znatno jace od zvezde, tako da nemaju sta da traze...natrefice negde jedan bod, dva, ne kazem nista toliko bi i zvezda uzela da igra evropu...nAli mi nije jasni kod navijaca partizana koji kazu da ilic, nema pojma i da ne treba da igra, kad je on izasao, poceli su da igraju, a protiv Batea u Beogradu je bila sasvim druga prica...kad jje ilic usao, oni su poceli igrati :)

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 12.09.2015
22:41

Mnogo je, kume! Mnogo je...

avatar
Napolitanac
Saturday, 12.09.2015
22:26

Gde ce da izvuku 2 boda majke ti ?

avatar
Petar Petar
Saturday, 12.09.2015
22:14

Pa nece valjda na svakoj svi sto sutnu sa dvadeset metara da smeste u raslje. Danas je ko se izuzme prvih pola sata sa debilnom odlukom da Babovic igra zadnjeg veznog utakmica bila u egalu.

avatar
Nenad Stanisic
Saturday, 12.09.2015
20:46

Ne mogu da ne primetim, koliko se kulturnije i gospodskije navijaci CZV nose s pobedama od komsija. Gospoda.... ;)

avatar
Делија_момак
Saturday, 12.09.2015
22:26

Сви Звездаши су господа :-)

avatar
MAN_UTD«»CZV
Saturday, 12.09.2015
20:42

Kakvi golovi Vieire, derbi kakav odavno nije bio, da cujem sad grobare sa ovog sajta koji su bili sigurnu da ce da nas zgaze. Zvezda sampion!!!!!

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 12.09.2015
22:45

Oni su uvek sigurni, čak i onda kada za to nemaju baš nikakvog osnova. Za njih, to je pitanje života i smrti, za nas-samo igra.

avatar
Amar Zo
Saturday, 12.09.2015
20:33

Apsolutno se slazem, derbi je bio odlican