Kome su sve Zvezdini igrači posvećivali golove?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.12.2017.
17:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Svođenje utisaka nakon najuspešnijeg jesenjeg dela sezone u novijoj istoriji Crvene zvezde. Sećate li se kome su sve Milojevićevi izabranici posvećivali golove?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri vicešampiona Srbije nalaze se na zasluženom odmoru posle velikog posla koji su obavili u poslednjih nekoliko meseci.

Crvena zvezda je na domaćoj sceni dominirala tokom jesenjeg dela sezone, dok je u Ligi Evrope postala prvi klub koji je startovao od prvog kola kvalifikacija i dogurao do eliminacione faze.

Sjajni rezultati ostvareni su zahvaljujući pravoj grupi ljudi i dobrih fudbalera koji su se okupili oko istog cilja. Teško je izdvojiti sve golove koji su na neki način bili značajniji od ostalih ali su se pojedini izdvojili i po tome što su njihovi strelci imali posebnu posvetu pošto su ih postigli.

Strelac gola kojim je Zvezda overila plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope Slavoljub Srnić pogodak je posvetio svojim najbližima.

"Gol posvećujem svojoj devojci koja je trudna, kao i svojoj porodici!", kazao je posle meča sa Kelnom Slavoljub Srnić.

Nakon dvadesetog gola u sezoni Ričmond Boaći je imao specifičnu posvetu.

"Golove posvećujem mom ličnom savetniku i prijatelju, Šradamedu, kome je danas rođendan" rekao je Boaći posle meča sa Čukaričkim na Banovom Brdu.

Boaćijev kolega iz navalne linije tima Aleksandar Pešić postigao je dva gola u ubedljivom trijumfu Crvene zvezde nad Radom (6:1). Bili su mu posebno dragi, evo i zbog čega.

"Ovi golovi su mi posebno dragi jer bih ih posvetio svojoj majci, kao poklon za rođendan", sa osmehom je pričao Pešić.

Posle duela sa Čukaričkim, ali onog iz prvog kruga ligaškog dela sezone kada je Branko Jovičić doživeo tešku povredu Filip Stojković je zahvalio kapitenu Milijašu i pomenuo 'Bakulu'.

"Moraću da vodim kapitena Milijaša na ručak da mu se zahvalim. Odmah po izlasku sa terena rekao sam da svoj gol posvećujem Branku Jovičiću. Svima nam je mnogo teško što je doživeo povredu, uz njega je cela ekipa i želimo mu svi što brži oporavak", bio je komentar Zvezdinog desnog beka.

Nekoliko meseci kasnije na teren se vraća Branko Jovičić. U završnici meča sa Radnikom Aleksandar Pešić mu prepušta penal.

"Mnogo sam srećan što sam postigao prvenac u dresu Crvene zvezde. Zahvalio bih se svima na velikoj podršci, svima u Zvezdi, prijateljima i porodici, trudiću se da se svima odužim! Jedino ja znam kroz šta sam prošao, i gol koji sam postigao svima posvećujem. Želim da me zdravlje posluži", rekao je Jovičić.

Na istoj utakmici prvenac je postigao i Marko Gobeljić.

"Posvetio bih prvenac svojoj porodici i prijateljima koji su od prvog trenutka verovali u mene, koji su mi podrška u svakom momentu i koji znaju koliko sam sada srećan", poručio je Gobelja.

Tokom jesenjeg dela sezone prvenac u Zvezdinom dresu postigao je i golobradi Uroš Račić.

"Nadam se da ću još mnogo golova postići u Zvezdi, a ovaj debitantski posvećujem svojoj porodici", rekao je Zvezdin vezista.

Još jedan igrač iz mlađe garde postigao je prvenac u Zvezdinom dresu na utakmici sa Mačvom. Luka Ilić je osim poredice pomenuo dvojicu saigrača.

"Gol posvećujem mami i tati koji su bili na tribinama, a pored njih verujem da su se najviše obradovali Radonjić i Pešić, to su moje Nišlije", oduševljeno je ispričao Luka nakon utakmice.

Krilni napadač Nemanja Milić imao je priliku da pogodi u susretu sa Spartakom iz Moskve.

"Mnogo mi znači gol na 'Marakani', a posvećujem ga sinu", rekao je Milić.

Poslednji evropski trijumf koji je Zvezda ostvarila na stadionu "Rajko Mitić" imao je poseban značaj, a trener Milojević je odlučio da ga posveti jednoj od bivših generacija kluba iz Ljutice Bogdana.

"Pobedu posvećujemo generaciji koja je 1989. godine ispala od Kelna. Mi veoma poštujemo istoriju i nadam se da je i tim igračima sada makar malo lakše. Takođe i Šekularcu, neka bude miran jer ne želimo da mu se nešto desi. Ovo je pobeda i za njega", poručio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Crveno-beli su tokom jesenjeg dela sezone igrali na tri fronta, a ukupno su postigli 83 gola!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke