Kome se obratio Koroman? ''Lako je biti trener gde ti je sve namešteno...''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 20. maj 2020.

  • 22:47

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nekadašnji reprezentativac oglasio se na društvenim mrežama objavama koje su izazvale veliku pažnju.

Kome se obratio Koroman? ''Lako je biti trener gde ti je sve namešteno...''
Foto: Epa/Saša Stanković
Po završetku igračke karijere, Ognjen Koroman se okrenuo trenerskom poslu.

Vodio je ekipu Žarkova prošle godine, a sada je aktuelni trener Smedereva. U susret nastavku sezone posle pandemije koronavirusa, Koroman je izrazio nezadovoljstvo pojedinim dešavanjima u srpskom fudbalu, a svoju poruku objavio je na Instagramu.

''Lako je biti trener gde ti je sve namešteno, dođi radi gde su svi protiv tebe i opet ne mogu da te pobede već izmišljaju statut poseban da te izbace...

Evo dajemo im jos 10 bodova evo još nam 10 uzmite pošto smo samo mi nameštali a vi svi 'pošteno' igrali...

AL ĆERAĆEMO SE JOŠ... Ničija do zore nije gorela... polako samo, samo polako...'', poručio je Koroman, a nama ostavio da procenimo kome je ova kritika konkretno upućena.

Međutim, još opširniji je bio na Fejsbuku.

''Malo mi je krivo što je naš fudbal došao na ove grane... Nemam ja kritike ni prema Kokezi ni prema FSS. Oni su krivi najmanje. Krivi smo mi svi koji smo dozvolili da takvi dođu, što se fudbal igra zbog kladionice i što se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu. Što je sve namešteno, izbacuju jedan klub i kažnjavaju jedan klub koji je kao 'namestio' utakmicu, a svi su drugi igrali 'pošteno'. Sramno je sve", napisao je Koroman i dodao:

"Osećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam nijednu utakmicu izgubio u ovom klubu otkad sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj klub već ceo fudbalski sistem, to me boli. Osećam se poraženo kao bivši sportista, koji je igrao preko 40 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje.

Osećam se poraženo kao bivši igrač Zvezde sa preko 150 nastupa. Osećam se poraženo jer moj OFK Beograd u kome sam stekao reputaciju, zbog lopovluka igra u trećoj ligi, a treći je klub po tradiciji u državi i po stvaranju mladih igrača možda i prvi. Osećam se poraženo što neću da imenujem neke ljude sa tako odvaratnim nadimcima koji kroje naš fudbal", poručuje Koroman.

Na kraju, kritika nije poštedeo ni svoju Zvezdu, odnosno ljude koji je vode.

"Pitamo se posle zašto se nigde ne kvalifikujemo pa teško i da hoćemo više. Osećam se poraženo što lične interese pojedini predsednici lome preko klubova, njih nije briga za porodice fudbalera, da li su plate legle i od čega će da žive ta naša deca. Zvezda plati osam fudbalera iz inostranstva i da im godišnju platu svakom preko 500.000 evra u proseku, a posle dovedu svoja dva igrača iz Grafičara (Gavrić i Nikolić) iz Prve lige i najbolji igrači u ekipi budu naša deca. Pa čekaj, ko je lud ovde?

Da ćutim? Zašto? Pa ja sam odrastao na 'Marakani' i svoje detinjstvo ostavio tu. Kome da ćutim, a još manje da se plašim nekoga.

Sramota je ko se dovodi, a naša deca i talenti nestaju. Meni ne moze da se naredi, na mene 'navijač' ne može da izvrši pritisak jer imam i ja svoje ‘navijače'. Znaju to oni. Boli me što smo dotakli dno, ali boriću se časno i pošteno gde god budem radio. Nisam poltron i neću da prećutim nikome", poručio je Koroman.
-
Baner live stream
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari