Kolo derbija u Superligi!

Autor: Beta Beta
nedelja 14.08.2016.
09:26
Izvor: Beta

Utakmicama petog kola nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, vodeća Crvena zvezda igraće večeras u Nišu protiv Radničkog, a u gradskom derbiju Partizan će igrati protiv Čukaričkog.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prvi meč je već odigran juče, Spartak je kao gost savladao Bačku sa 3:1, a ostale utakmice petog kola na programu su u nedelju.

Zvezda će od 19 časova u Nišu igrati protiv Radničkog i pokušaće da pobedi kako bi zadržala prvo mesto na tabeli. Posle nerešenog rezultata u prvom kolu, crveno-beli su vezali tri pobede i imaju 10 bodova, a Radnički je peti sa sedam bodova.

U gradskom derbiju Partizan će od 17 časova igrati protiv Čukaričkog i želi da napravi niz od dve pobede. Crno-beli su u sredu u četvrtom kolu ostvarili prvu pobedu u sezoni, pošto su bili bolji od Javora sa 2:0 i zauzimaju 11. mesto na tabeli sa četiri boda. Takođe, u sredu je i Čukarički ostvario prvu pobedu u prvenstvu, pošto je pobedio Bačku sa 1:0. "Brđani" su 12. na tabeli sa četiri boda.

Fudbaleri Metalca igraju od 20 časova u Beogradu protiv Voždovca i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi zadržali drugo mesto na tabeli. Ekipa iz Gornjeg Milanovca je vezala dve pobede i ima devet bodova na drugom mestu. Voždovac je u sredu pretrpeo prvi poraz u prvenstvu, od Zvezde 0:3 i nalazi se na šestom mestu, u grupi ekipa koje imaju po sedam bodova.

Vojvodina će na svom terenu od 20 časova igrati protiv Javora i pokušaće da nastavi niz bez poraza. Novosađani su u prošlom kolu odigrali bez golova sa Napretkom i prekinuli niz od dve pobede i uz utakmicu manje zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa sedam bodova. Javor je 10. sa pet bodova.

Fudbaleri Novog Pazara igraju od 20 časova kao domaćini protiv Rada i pokušaće da ostanu neporaženi u prvenstvu. Novi Pazar ima dve pobede i remi i sa sedam bodova zauzima treće mesto na tabeli, dok je Rad, koji je u sredu protiv Radnika ostvario prvu pobedu u sezoni (1:0), prekinuo niz od tri poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa tri boda.

Fudbaleri Mladosti od 20 časova u Lučanima igraju protiv Napretka i pokušaće da prekinu niz od dva poraza, dok će Borac u isto vreme u Surdulici protiv Radnika pokušati da ostvari prvu pobedu u prvenstvu.

Parovi petog kola Super lige Srbije:

Subota:

Bačka - Spartak 1:3

Nedelja:

Partizan - Čukarički (17.00)
Radnički (N) - Crvena zvezda (19.00)
Mladost - Napredak (20.00)
Novi Pazar - Rad (20.00)
Radnik - Borac (20.00)
Vojvodina - Javor (20.00)
Voždovac - Metalac (20.00)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 14.08.2016
12:10

Sta treba da znaci kad neko naglasava da je Cukaricki srpski klub?! I takvi se posle javljaju da nekome dele lekcije i drugima sole pamet, ima li to smisla?!

avatar
Sunday, 14.08.2016
11:49

U skladu sa tim, urednici portala Sportske.net zadržavaju diskreciono pravo da pojedine nepodobne komentare obrišu. Svi komentari koji propagiraju rasnu, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu vrstu mržnje, biće obrisani. Svesni smo da na našem portalu postuju navijači rivalskih klubova između kojih postoji netrpeljivost. Smatramo da je moguće da se na zdrav i sportski način iskaže to rivalstvo, stoga će svi komentari koji sadrže prizemne provokacije i omalovažavanje korisnika i/ili klubova za koje navijaju, biti obrisani.

avatar
Sunday, 14.08.2016
11:09

Poštovani, nportal Sportske.net ima za cilj da obezbedi svojoj publici prostor za komentarisanje aktuelnih sportskih dešavanja u zemlji i svetu, koje naš portal objavljuje u formi vesti.nnČvrsto verujemo da deo sajta posvećen vašim komentarima može da podigne kvalitet čitavog portala i obogati vesti koje objavljujemo.nnU skladu sa tim, urednici portala Sportske.net zadržavaju diskreciono pravo da pojedine nepodobne komentare obrišu.nnOvim putem bi zamolili sve naše korisnike da se pridržavaju pravila, kako bi i na vašu i našu radost komentari u ogromnom procentu bili objavljeni na sajtu i doprineli njegovom kvalitetu i diskusiji koja se vodi.nnSvi komentari koji propagiraju rasnu, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu vrstu mržnje, biće obrisani. Svesni smo da na našem portalu postuju navijači rivalskih klubova između kojih postoji netrpeljivost. Smatramo da je moguće da se na zdrav i sportski način iskaže to rivalstvo, stoga će svi komentari koji sadrže prizemne provokacije i omalovažavanje korisnika i/ili klubova za koje navijaju, biti obrisani.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 14.08.2016
10:36

Чукарички је српски клуб.

avatar
Sunday, 14.08.2016
09:43

Derbi? U nasoj ligi? Daj,ne vefujem sta pisu... Ovde ne postoji to,samo jaci predsednik i veze...

avatar
Sunday, 14.08.2016
09:28

PARTIZAN SAMPION!

avatar
Friday, 12.08.2016
10:59

NAPRED PARTIZAN!

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 14.08.2016
11:13

Ahahaha pa samo i mozete napred sa mesta na kome ste

avatar
Sunday, 14.08.2016
11:44

Zato vi ne mozete nize da padnete...