Koliko vredi Umar Sadik?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.09.2020.
11:20
Izvor: Sportske.net

Iz različitih uglova gledano, veliki je raspon cena...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Mladi nigerijski napadač Umar Sadik je prošle sezone bio jedno od Partizanovih otkrovenja. Mnogi su sumnjali u njegove mogućnosti po dolasku na pozajmicu iz Rome, ali visoki fudbaler je, pod vođstvom Sava Miloševića izrastao u najboljeg strelca Partizana prošle sezone, uz odlične partije, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.

I baš zbog toga što je njegove kvalitete evropska javnost mogla da se uveri kroz mečeve u Ligi Evrope, Sadikova tržišna vrednost počela je da raste, a Partizan je zimus odlučio da otkupi njegov ugovor od Rimljana za 1.75 miliona evra.

Već tada su crno-beli mogli višestruko da zarade, jer su za Sadika stizale brojne višemilionske ponude, ali ljudi iz Partizana su odlučili da ga zadrže, uvereni da će njegova vrednost i dalje da raste.

Usledila je pandemija, pa tromesečna pauza, posle koje je Sadik, opet pred očima brojnih skauta bljesnuo u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde, pa je u julu ove godine Savo Milošević javno izneo svoju procenu da Sadik realno vredi oko 20 miliona evra.

Ni tada crno-beli nisu razmišljali o prodaji, ali potom su usledili slabiji rezultati na početku nove sezone, dok se Sadik bori sa lakšim povredama u pokušaju da se vrati u prepoznatljivu formu.

Ali, najveći problem je što je Partizan ove sezone već završio svoj evropski put, pa je pitanje da li će i u narednim mesecima interesvanje za Sadika biti veliko kao tokom zime.

Na ''Transfermarktu'', na primer, njegova tržišna vrednost u aprilu je procenjivana na samo dva miliona evra, što je zaista bilo premalo, pa je već u junu na istom sajtu Sadikova vrednost utrostručena i sada ga procenjuju na šest miliona.

Iz tog ugla gledano, najnovije spekulacije o ponudi Briža od 7.5 miliona evra mogu da deluju primamljivo, bez obzira na prethodna znatno viša očekivanja iz Humske.

Prelazni rok se polako bliži kraju, Partizan ne može da računa na veliki novac od učešća u Evropi ovog leta, pa su prodaje jedini način da se klupska kasa popuni.

Važna odluka je pred čelnicima Partizana, možda i sudbonosna za nastavak sezone, pogotovo što za sada Sadik u špicu napada nema adekvatnu zamenu.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 30.09.2020
11:27

Како сад то, више не вреди 25 милиона.

avatar
DjoleKG
Tuesday, 29.09.2020
05:46

Na sajtu Briža stoji da su već ponudili 2.7m plus 20% od sledeće prodaje. Ko ovde laže sad?

avatar
Realan_PFC
Monday, 28.09.2020
14:31

totalno je nebitno oce se prodati za 7 ili 27 miliona kad te pare nece zavrsiti na unapredjenju tima vec po dzepovima znamo cijim .............. ja bi bio zadovoljan i sa 5 miliona prodajom ako dovedete za tih 5 miliona recimo Joijica i 2 proverena napadaca, recimo djurdjevica i rikarda ili nesto slicno ............ najverovatniji scenario prodaja sadika i dovodjenje nekog neproverenog anonimusa za DZ iz portugalske druge, norveske, danske ........

avatar
Nikola Ljubić
Monday, 28.09.2020
13:59

Lako je prodati takvog napadaca, ali je tuzno sto nema zamene ni u najavi. Bojan Matic je spic za nasu ligu, za vise nema kapacitet. Gde su klinci iz cuvene partizanove skole? Uprava napolje!!!

avatar
Slavko Knezevic
Monday, 28.09.2020
13:11

Prvo da uprava napusti Partizan pa tek prodaja igraca.

avatar
nemam pojma
Monday, 28.09.2020
12:58

Ali kako ovi svi navijaju da ga prodamo. I da tako izuzetno oslabljeni već sada možemo da poklonimo titulu, ko zna, možda i drugo, pa i treće mesto. Samo Fića je na prodaju, Sadika ne pipajte.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Tuesday, 29.09.2020
21:06

Cekaj da prvo stigne zvanicna ponuda za bilo koga... ovo za sada je samo spinocanje i dizanje cene, a onda dodje upola manja ponuda ili ne dodje uopste... tako da su za sada ovo samo novinarske patke i spinovi..

avatar
Sale Mladenovic
Monday, 28.09.2020
12:08

Treba ga prodati !!!! Realno ne vredi ni toliko.Od kada Partizan igra igru na centarfora kao centralnu ličnost na terenu (Tavamba,Gomeš,Sadik) uspeha nigde nema.Sve lopte idu ka njima i nigde akcija nema.Trofeji ni na vidiku ,EVRO KUPOVI daleko. Puštaju igrače kao mali Jovanović ,kasnije Nikolić koji su mogli u najmanju ruku malo više nego Sadik.Čuvamo Asana ,a u našoj ligi nam realno ne treba ,kada svi igraju bunker tako da njegova brzina je u večini slučajeva irelevantna.Partizanu trebaju borci na sredini koji če organizovati igru kao što su bili Žuka,Moreira,Everton koji mogu da naprave razliku.Filipa je teško zadržati a i ne verujem da će ova garnitura u foteljama dozvoliti da ih skinu ,a da ostanu uskraćeni za kolač od njega.

avatar
Osijek 51
Monday, 28.09.2020
12:06

Tajming je uzasno nepovoljan za prodaju, prije bi uzeo kredit za tekuce troskove nego vrsiti rasprodaju. U svakom slucaju ova uprava nije dorasla zadatku i treba sto prije odu, na ovaj ili onaj nacin. Poznata je seoska mudrost, KAD TI TRI COVJEKA KAZU DA SI PIJAN, LEZI PA SE VALJAJ. Ko shvati , razumece.....

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 28.09.2020
11:44

Kojih crnih 15m da li ste vi uopste svesni za te pare kakvi igraci se mogu kupiti, a i koji klubovi daju taj novac. Mislim da trenutno nema preko 40 klubova koji ce dati preko 15m za napadaca, da li zaista neko misli da je Sadik igrac za tipa Wolvse, Sevilju, Lion, Milan? Pa nemojte da se salimo, mozda je taman igrac za Club Bridge i to je to i ta ponuda od 7.5m je i vise nego korektna.

avatar
Nenad Van Sebe
Monday, 28.09.2020
11:37

Ne bi moglo da bude primamljivo i tačka. Uprava napolje.