Koliko vrede najbolji fudbaleri Zvezde i Partizana i koliko ''večiti'' mogu da zarade od transfera tokom leta?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.05.2019.
11:37
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kraj sezone označio je i početak letnje pijace. Veliki broj fudbalera Crvene zvezde i Partizana je ''u izlogu'', ko ima najveću vrednost na tržištu?

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Nešto veći kadrovski remont ekipe očekuje se u Partizanu, koji želi da u novoj sezoni prekine šampionski post i vrati titulu u Humsku, uz iskorak na evropskoj sceni.

S druge strane, i Zvezda je pokazala slabosti u finišu sezone, pogotovo u finalu Kupa, pa se sve glasnije spekuliše da su se pojedini standardni prvotimci već ''zasitili'' i da bi na leto mogli da promene sredinu.

Interesovanja iz inostranstva ima i za crno i za crveno-bele, a ''Novosti'' danas otkrivaju i koliko u Humskoj i u Ljutice Bogdana očekuju da zarade od pojedinih potencijalnih transfera.

Što se tiče Partizana, u prvom planu je 18-godišnji štoper Strahinja Pavlović, koji je ove sezone u potpunosti opravdao poverenje, potvrdio veliki potencijal, pa i ne čudi što se čak i Juventus interesuje za njegove usluge. Pomenuti list navodi da u Humskoj očekuju zaradu od bar 6 miliona evra na ime obeštećenja za ovog igrača.

Osim njega, najbolji strelac Rikardo Gomeš je na oku brojnih inostranih skauta, još zimus je mogao da ode, ali u Partizanu su želeli da ga po svaku cenu zadrže i nisu pogrešili. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je nastavio da rešeta mreže, pa se za njega očekuju ponude od bar 4 miliona evra.

Ne treba zaboraviti ni još jednog mladog štopera, 19-godišnjeg Svetu Markovića, za koga je interesovanje malo utihnulo zbog duže pauze i operacije kolena koju je imao tokom sezone, ali crno-beli veruju da bi u Humsku mogla da za popularnog Svetu stigne ponuda od najmanje 3 miliona evra. ''Novosti'' navode da se za njega raspituju Fiorentina i pojedini španski klubovi.

Videćemo šta će biti i sa novim reprezentativcem Nemanjom R. Miletićem za koga se očekuje ponuda od 2.5 miliona, dok trener Milošević ne dozvoljava odlazak Saše Zdjelara, za koga se zimus interesovao Bordo.

Za to vreme, u Crvenoj zvezdi iščekuju milionske ponude za mladog napadača Dejana Joveljića koji je u protekloj sezoni igrao i u omladinskoj, a ovog proleća i u seniorskoj konkurenciji i ukupno postigao 14 golova na 28 utakmica u svim takmičenjima.

Tokom proleća se pisalo o interesovanju Štutgarta, kao i još nekolicine nemačkih klubova, a Zvezda ne želi da ga pusti za manje od 5 miliona evra.

Tokom leta se očekuje i novi transfer Ričmonda Boaćija, koji je mogao da ove sezone ostvari još bolji učinak da nije imao problema sa povredama u nekoliko navrata, zbog čega će propustiti i Kup Afričkih Nacija u junu. Pre godinu i po, Zvezda je Boaćija prodala u Kinu za 5.5 miliona evra, ali ga je nekoliko meseci kasnije vratila na ''Marakanu za 2.5 miliona.

Sad bi u Zvezdi bili zadovoljni sa 4 miliona u kasi od narednog Boaćijevog transfera. Toliko Zvezdin napadač vredi i na ''Transfermarktu''.

Mogli bi crveno-beli dobro da zarade i od Marka Marina (najmanje 4.5 miliona), Pavkova (3.5 miliona), ili golmana Borjana (2.5), ali ova trojica igrača nisu na prodaju. Bar je tako isticano pred kraj sezone...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 28.05.2019
18:18

a da prvo trenera dovedemo

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 27.05.2019
18:17

Ako je Boaći plaćen 2.5M €, a pokazao je skoro ništa, znači 0 da ne računamo utakmice protiv zvezdinih filijala kako neko može da očekuje da će dobiti čak i više od onoga što je plaćen? Najveći transfer u istoriji srpskog fudbala, a totalni promašaj.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 27.05.2019
18:37

Boaci odnos odigranih utakmica i datih golova bolji od svih vasih :) ne moze biti promasaj ako je razlika 3 miliona evra u plusu za nas,mozak nemas

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 28.05.2019
23:34

Boaći nijedan gol nije dao na prvenstvenoj utakmici. Vaše nameštaljke će uskoro biti ogoljene, a kad mu se uračuna i plata i koliko novca je zaista pripalo zvezdi dobije zvezda gubitak. Zato vi imate mozak - Terze mađije - igračima 3 plate kasne - svi slobodni ahahaha

avatar
Mića86
Monday, 27.05.2019
17:15

Šteta je da se naši mladi talenti prodaju za ovako male pare...!

avatar
Колатерална Штета
Monday, 27.05.2019
15:59

Svetu Markovića ne treba prodavati, treba opet da igra da bi mu porasla cena, a za Pavlovića tražiti bar 8-9...

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 27.05.2019
15:33

Ljudi da li neko veruje u tu priču da je Boaći prodat za 5,5 mil.eura i da je onda vraćen za 2,5 mil.eura. Ovde su jednom slagali ili pri prodaji ili pri povratku.Međutim, dr Terza dozira i širi maglu kako bi se prikrilo poslovanje i opravdala ulaganja države,odnosno ,prikrio rad državnog bankomata.

avatar
Čerek B.
Monday, 27.05.2019
13:05

Igrači vrede onoliko koliko je neko spreman da plati za njih a da to zadovolji i prodavca. Bolje je pitanje zašto Zvezda i Partizan prodaju igrače po cijeni po kojoj ih prodaje. Joveljić iPavlović svakako ne mogu imati realno preciziranu cijenu pa makar to precizirao i transfermarket kao sajt koji je najrelevantniji. To su najbolje dokazali Jović i Bleki Milenković. Druga je stvar što cijeli svijet zna da su Zvezda a posebno Partizan u finansijskoj dubiozi i da se vode krilaticom "daj šta daš" pa preko određenih menadžerskih lobija love u mutnom. Da se lično ja pitam (a sreća ne pitam se) ja bih pola Zvezdine ekipe rasprodao jer smatram da više ne mogu ništa da doneu a sad imaju neku određenu vrednost (titula, dobre partije u Ligi Šampiona...). Slično je i u Partizanu, s tim što u Partizanu ne postoji tako širok spisak igrača koji bi mogli biti interesantni inostranim klubovima a da se za njih uzme bar pristojno obeštećenje. Sve se svodi na klince ,Gomeša i eventualno Zdjelar,Bambi ili Đole Ivanović. Medjutim Partizan zbog loše sezone ne može da računa na neke ekstra pare za njih pa je mozda bolje ne prodavati . Sve se svodi na to,kakva je klupska kasa trenutno i kakvi su planovi za sledeću sezonu.

avatar
luccass995
Monday, 27.05.2019
12:02

A radnicki koji je npr bio drugi to vas ne zanima da pisete??

avatar
Realan_PFC
Monday, 27.05.2019
16:01

u radnickom su poal igraca vraceni penzioneri, skupih iskusnih igraca, uz par mladih, ali bas malo mladih ........... ako sam upucen jedan je vec prodat olimpijakosu i igra na pozajmici tako da nevidim neku mogucnost velike prodaje ......... mozda haskica i stopera pankova, ali ni to nisu cifre iz zvezde i partizana ............. vise bi zaradili vozdovac i cukaricki od transfera, kod njih jos i iskoci neki kvalitetan mladi igrac od toligo broja mladih u postavi

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Monday, 27.05.2019
11:54

Izgleda da samo u Srbiji ne znaju da prodaju igrace. Dinamo Zagreb je dao lekciju svima u regionu kako se to radi. Neverovatno je da ovi nasi toliko ne znaju da prodaju talente.

avatar
Brajkoo
Monday, 27.05.2019
12:47

Kako prijatelju da prodaju kada niko ne moze da realno proceni kvalitet igraca u Srbiji. Kod nas je celo prvenstvo namesteno i na takvim utakmicama pojedini igraci blistaju ali merilo je derbi i Evropa. Na 4 derbija nisi imao 2-3 igraca da istaknes a u Evropi Partizan i Radnicki su ispali pre nego sto je i pocela LE a Crvena jeste igrala LS ali se od igraca istakao samo Borjan i donekle Pavkov i Marin, ostali bolje da nisu ni igrali narocito na strani.