Koliko su vesti iz Bakua loše za Partizan?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.05.2019.
23:15
Izvor: Sportske.net

Nije se finale Lige Evrope završilo onako kako su se nadali u Humskoj. Evo zašto poraz Arsenala negativno utiče na poziciju Partizana.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nadali su se navijači Partizana da će nakon večerašnjeg finala Lige Evrope šanse crno-belih da budu povlašćeni u eventualnom plej-ofu kvalifikacija za masovnije takmičenje pod okriljem UEFA biti još veće.

Nažalost, iz Bakua stižu loše vesti za crno-bele, pošto je Čelsi deklasirao Arsenal i osvojio drugi trofej u Ligi Evrope.

Šta to tačno znači za osvajača trofeja u nacionalnom kupu Srbije?

Da je Arsenal osvojio Ligu Evrope "Tobdžije" bi obezbedile plasman u Ligu šampiona, a kako to nije slučaj klub iz Londona igraće naredne sezone u grupnoj fazi Lige Evrope.

To ujedno znači da među povlašćenim timovima na žrebu za kvalifikacije za Ligu Evrope ostaje praška Sparta koja bi igrala grupnu fazu Lige Evrope da je Arsenal večeras slavio.

Pošto praška Sparta ima koeficijent 35.500, jasno je da u grupi povlašćenih timova postoji još jedan klub koji je bolje rangiran od Partizana i to svakako nisu dobre vesti.

Treba reći da Partizan i pored ovakvog raspleta u Bakuu može da se nada statusu povlašćenog tima na žrebu za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto će do te faze neko od favorita sigurno ispasti, a i trenutna projekcija žreba ide na ruku crno-belima.

Povlašćeni timovi na žrebu za plej-of, trenutna projekcija:

1. Roma 81.000
2. PSV Ajndhoven 37.000
3. Sparta Prag 35.000
4. Viktorija Plzenj 33.000
5. Braga 31.500
6. Legija 24.500
7. Ajntraht Frankfurt 24.000
8. FCSB 23.000
9. Fejenord 22.000
10. Espanjol 20.713
11. Malme 20.000
12. Partizan 18.000
13. Standard Lijež 17.500

U plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope igraće 26 klubova, a trinaest će moći da računa na povlašćeni status prilikom žreba.

Partizan treba da sačeka raspelt u austrijskom baražu za Ligu Evrope gde mu ne odgovara da Rapid bude najbolji.

Tu su još stvari koje više nemaju veze sa fudbalom, a tiču se eventualne eliminacije Mehelena (Belgija) i Trabzonspora (Turska) iz UEFA takmičenja.

Ukoliko UEFA i savezi Belgije i Turske izbace pomenute klubove, prednost bi dobili Gent i Fenerbahče, a to su klubovi koji imaju bolji koeficijent od Partizana.

Reklo bi se ipak da Partizan i dalje ima velike šanse da bude povlašćen na žrebu za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali prvo mora da preskoči dve prepreke jer startuje od drugog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Thursday, 30.05.2019
11:12

Kad imas kvalitetan tim bas te briga s kim igras, neka o tome razmislja protivnik, ovako jadnicima sve smeta...

avatar
Doki Daki
Thursday, 30.05.2019
08:18

Klub nam se raspada, a pričamo o povlašćenju?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.05.2019
23:47

Ne treba se zamarati sa onim na šta ne može da se utiče, treba napraviti što jači tim. Ako ljudima iz Partizana nije jasno šta treba da rade onda neka pogledaju šta zvezda radi i samo suprotno od toga i nema greške: oni menjaju celu odbranu, Partizan treba da zadrži stubove odbrane Stojkovića, N.R.Miletića i S.Pavlovića i dovede levog beka i štopera. Oni su prodali mladog i perspektivnog Terzića koji je bolji igrač od Rodića, Partizan treba da zadrži S.Pavlovića koji je bolji od Valijentea, a proda upravo Valijentea ili Markovića ukoliko ne uspe Valijentea. Oni će promeniti i ceo ofanzivni deo ekipe, a Partizan treba da zadrži Zdjelara, Tošića i ako je moguće Pantića, oni su doveli prosečne igrače u ofanzivnom delu, a Partizan ne sme to da uradi i da zatvori svoje supertalente na tim pozicijama poput Kokira i F.Stevanovića već treba da dovede par klasnih ofanzivnih veznih koji će uz Tošića da nose ceo tim. Oni daju Joveljiću retko kad šansu, Partizan treba da ubaci Novića i vrati Šaponjića, a umesto Rikarda dovede Škuletića i još jednog stranog rasnog strelca: Stojković, Popović Trinić - N.R.Miletić, Enake - Vitas, Ostojić - S.Pavlović, S.Marković/Valijente - Momčilović, Šehović - Zdjelar, Radin, Pantazis - Tošić, Birmančević, F.Stevanović - stranac, L.Pavlović - L.Marković, eventualno Pantić, Kokir - Škuletić, Šapoljić - stranac, Nović.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 30.05.2019
20:12
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 29.05.2019
23:18

Treba stici do plej-ofa...