Koliko koštaju Zvezdina zimska pojačanja?

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 07. februar 2015.

 • 11:41

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Sedmoricu fudbalera angažovala je Crvena zvezda u zimskom prelaznom roku a navijači opravdano strahuju od toga da li će klub uspeti da ih registruje na vreme, hoće li zadovoljiti kvalitetom, a što je još važnije, da li se Zvezda dodatno zadužila u januaru.

Koliko koštaju Zvezdina zimska pojačanja?
Foto: crvenazvezdafk.com
Aktuelni šampion Srbije zatvorio je zimski prelazni rok, barem kada je dovođenje igrača u pitanju.

Poslednja Zvezdina akvizicija u januarskom prelaznom roku bio je Petar Orlandić čime je zaokružena cifra od sedam novih igrača koji su se u prethodnim mesec dana priključili aktuelnom šampionu države.

Dobro je poznato da je Zvezda prošlog leta platila ceh rasipništva prethodnih Uprava koje su nemilice trošile a da od toga nije bilo ni rezultata ni zarade.

Narod sa razlogom kaže da se onaj koga zmija ujede kasnije i guštera boji pa tako i navijači Crvene zvezde opravdano strahuju kako će januarske akvizicije uticati na klupsku kasu, da li će uopšte biti registrovane, odnosno da li se Zvezda dodatno zadužila.

"Armija naših navijača treba da zna da ponovo nismo platili ni dinar za obeštećenja. Dovodili smo igrače da rizik bude minimalan, kada su u pitanju stranci, a to znači da Parker i Salami moraju da se potvrde ako žele da ostanu kod nas po završetku sezone" objašnjava generalni dirktor kluba Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je u januarskom prelaznom roku redom dovodila Miloša Cvetkovića (Napredak), Aleksandra Lukovića (slobodan igrač), Dušana Anđelkovića (slobodan igrač), Sašu Stojanovića (slobodan igrač), Džošuu Parkera (Domžale), Fuada Salamija (Šuting Stars) i Petra Orlandića (Zeta).

Trojica od sedmorice igrača koji su se Zvezdi priključili u januaru na "Marakanu" su stigli kao slobodni igrači, što znači da crveno-beli nisu plaćali obeštećenje.

Fuad Salami je doveden na pozajmicu i on će biti plaćen samo u slučaju da posle prolećnog dela sezone Zvezda bude zadovoljna njegovim igrama.

Sa Napretkom i Zetom crveno-beli su postigli dogovore da Cvetković i Orlandić budu naknadno plaćeni u više rata pa su ti aranžmani uz dovođenje Džošue Parkera najveća nepoznanica kada su u pitanju finansijski detalji i princip plaćanja obeštećenja.

"U Zeti znaju našu situaciju i prihvatili su da im se plati u dve rate kada budemo imali para. Pokazali su korektnost" objašnjava Terzić princip po kojem je Orlandić stigao u Zvezdu.

Zvezda dakle nije potrošila ni dinar obeštećenja u januarskom prelaznom roku a plate dovedenih fudbalera, ne računajući Aleksandra Lukovića, nisu tako visoke što je još jedan od dobrih aspekata Zvezdinog poslovanja ove zime.

Posle svega, ostaje samo da klub Ljutice Bogdana izmiri dugovanja zbog kojih mu je izrečena zabrana registrovanja novih igrača od strane Disciplinske komisije FSS posle čega će teren i "Delije" dati odgovor na pitanje da li je Zvezda pogodila sa pojačanjima.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari