Koliko košta Zvezdin najskuplji igrač, koliko iznose premije za plasman u LŠ, kada počinje Zvezdina televizija...?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 12. septembar 2019.

  • 11:09

  • Izvor: Sportske.net, Happy TV

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Crvene zvezde otkrio nekoliko zanimljivih informacija, i kada su u pitanju zarađena (i potrošena) finansijska sredstva od Lige šampiona, ali i nove infrastrukturne planove.

Koliko košta Zvezdin najskuplji igrač, koliko iznose premije za plasman u LŠ, kada počinje Zvezdina televizija...?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Svetozar Mijailović je, između ostalog, i na ove teme govorio gostujući u Jutarnjem programu na ''Happy TV''.

Tom prilikom mu je postavljeno i nekoliko konkretnih pitanja u vezi obećanih zarada igračima posle plasmana u Ligu šampiona.

''Igrači su dobili po 100.000 nagradu za ulazak u završnicu Lige šampiona?'', bilo je pitanje voditelja Milomira Marića.

''Da, procentualno kako je ko igrao, tako će i dobiti, ali to je nagrada koja je pravilnikom kluba određena za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

Ne možemo se upoređivati, jer su plate igrača protiv kojih Zvezda igra nesrazmerno visoke'', objasnio je Mijailović.

Usledilo je novo pitanje: ''Koliko košta vaš najskuplji igrač?''

''Najskuplji igrač je godišnje negde oko 650.000''.
 
''Gde idu pare od nagrade iz Lige šampiona?''

''Gotovo 40 posto ide na nagrade, premije onoga što se postigne kao rezultat, a dosta su veliki troškovi i putovanja, i organizacije utakmice. Kada se uporedi domaće prvenstvo i evropsko takmičenje, možda tri puta više košta ovo evropsko takmičenje'', otkrio je Mijailović.

Ono što će navijače Crvene zvezde takođe veoma obradovati uslediće veoma brzo - pokretanje Zvezdine televizije.

''Sad smo u fazi da možemo da kažemo da imamo deo tribina po evropskim standarrdina. Naša zapadna tribina je toliko preuređena, da je mnogi ne bi prepoznali koji nisu dugo dolazili.

Uskoro ćemo imati i Zvezdinu televiziju koja će nadamo se, vrlo brzo profunkcionisati, na jesen ćemo završiti i mediko blok, značajan za bržu pripremu i oporavak igrača, a u planu su nam još neki radovi po pitanju grejanja terena.

Želja nam je da koristimo termalnu vodu, projekat je pri kraju, razmišljamo i o solarnoj elektrani na krovu 'Marakane', ali sve će se to rešavati u skladu sa budućim rešenjem našeg stadiona'', istakao je Mijailović, a kompletno njegovo gostovanje na ''Happz TV'' možete da pogledate OVDE.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari