Koliko košta da superligaši "oranice" zamene "tepisima"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.12.2018.
11:46
Izvor: Sportske.net

Mnogo je problema koje treba rešiti u srpskom fudbalu ali se po pitanju infrastrukture izdvaja prioritet koji što pre treba da postane obaveza superligaša.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Malo je fudbalskih stadiona u Srbiji koji po infrastrukturi mogu da zadovolje zahteve UEFA, ali to je priča koju ćemo teško arhivirati preko noći.

Izgradnja novih stadiona možda dođe na red u nekom trenutku, a pre toga treba rešiti prioritete bez kojih ne možemo da očekujemo kvalitetan fudbal na srpskim terenima.

Jučerašnja prvenstvena utakmica u Subotici između Spartaka i Crvene zvezde pokazala je da je i u Srbiji moguće igrati na kvalitetnoj travnatoj podlozi van stadiona "večitih".

Uživanje je bilo gledati igru na novoj podlozi "Gradskog stadiona" u Subotici, a izjave aktera utakmice potvrđuju da je njihovo zadovoljstvo bilo još veće.

Spartakov teren bio je dugo "crna tačka" Super lige, a sada kada je dobio novu podlogu imamo nove kandidate za ovu neslavnu titulu.

U najlošijem stanju trenutno se nalazi teren stadiona "Karađorđe", a ništa bolje nije ni na "Čairu" koji bi na proleće trebalo da dobije novu podlogu i sistem za zalivanje pošto će u maju biti domaćin finala Kupa Srbije.

Kada pogledamo sve stadione na kojima se igraju superligaški mečevi dolazimo do zaključka da adekvatnu podlogu za igru imaju Crvena zvezda, Partizan, Spartak i Voždovac, a svi ostali tereni su manje više ispod svih normi onoga što vidimo u ligama zapadne Evrope.

Zamena travnate podloge sa pripremom drenaže i instaliranjem sistema za zalivanje košta između 150.000 i 200.000 evra što znači da bi jedan od gorućih problema na većini stadiona u Super ligi mogao da bude rešen sa manje od dva miliona evra.

Nadajmo se da će najavljene rekonstrukcije stadiona i izgradnja novih doneti bolje uslove za fudbal u Srbiji i da ćemo u nekoj od narednih sezona imati ligu u kojoj neće biti "oranica".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ddr16
Thursday, 06.12.2018
14:11

ma opusteno,sad ce 10 novih stadiona da se napravi pred ovo svetsko prvenstvo kod nas :)

avatar
ZubA
Thursday, 06.12.2018
13:45

Pa ni Partizanov nije bas dobar nesto, cudi me da je teren tako brzo propao.

avatar
prike
Thursday, 06.12.2018
13:18

Koliko ono bese FSS dobio za ucesce na Svetskom prvenstvu?...

avatar
bagra
Thursday, 06.12.2018
13:16

Koliko je svaka od ekipa u ovoj nasoj ligi do sada namestila utakmica i uzela love od toga, do sada su mogli po 3 podloge da naprave, da se bar igra na ravnom , mozda bi bio malo volji fudbal.