Koliko danas Zvezda duguje i kakav je plan za zimski prelazni rok?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.10.2017.
10:48
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Iako smo u jeku ''miholjskog leta'', zima je veoma blizu i na Marakani uveliko razmišljaju i o potezima u naredom prelaznom roku.

Sportske.net/Filip Mitrović
Sportske.net/Filip Mitrović

Povezane vesti

Mnogo razloga za zadovoljstvo imaju u Crvenoj zvezdi ove sezone. Posle neostvarenih ambicija u prošloj, dolazak Vladana Milojevića je u neverovatno kratkom periodu preporodio ekipu crveno-belih.

Zvezda je, podsetimo, krenula od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sezona je za nju počela još krajem juna, ali to nije smetalo mladom stručnjaku da ostvari zacrtane planove i izbori plasman u Ligu Evrope.

Uz to, Zvezda dominira i na domaćoj sceni, gde za sada ubedljivo vodi na tabeli.

Zbog toga i ne čudi što je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić ponudio blanko ugovor šefu stručnog štaba Vladanu Milojeviću (opširnije čitajte u prilogu).

A dok se Milojevićev tim bori za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, Zvezdan Terzić je u današnjem opširnom intervjuu za ''Blic'' progovorio i o predstojećem prelaznom roku.

''Kvalitetni smo na svm pozicijama. Ali, od prodaje moramo da živimo i spremni smo na odlaske. Cilj je iz svakog prelaznog roka izaći jači nego šo smo bili, a da zaradimo. To nije lako.

I kada smo letos pravili ekipu, bilo nam je jasno da treba da dovedemo ne samo kvalitetne igrače, već i dobre momke. Sada imamo sklop kvalitetnih momaka i velikih Zvezdaša. Na tome je trener Milojević posebno insistirao.

Rekao je: 'Hoću takve igrače, Savića, Stojkovića...' I stranci su dugo ovde, shvatili su težinu Zvezde. Rezultat svega je i kapitenka traka Donaldu'',
objašnjava Terzić.

I Nemanja Radonjić je jedan od velikih Zvezdaša koji su ovog leta stigli na Marakanu. O njemu je Terzić posebno govorio, a možda se taj trend nastavi i tokom zime.

Ono što je bitno uslovljavalo Zvezdine poteze u prethodnim prelaznim rokovima, jeste i ukupan dug kluba koji je godinama opterećivao funkconisanje crveno-belih.

Danas je situacija već mnogo bolja.

''Prepolovili smo dugovanje. Sa 53 miliona spustili smo dug na 26. Taj trend će se nastaviti. A ako Bog da, sa trenerom Milojevićem stići će i Liga šampiona sledeće godine. Odbijali smo milionske sume za naše igrače, za Boaćija, Kangu, Donalda, Srnića.

Smatrali smo da je obaveza da obradujemo 'zvezdašku javnost'. Nismo imali pravo da razmišljamo o grešci ili lošoj proceni. Ne, već smo bili hrabri. I isplatilo se. Posle 10 godina, Zvezda se plasirala u Ligu Evrope'',
ističe Terzić.

On je otkrio i da je Crvena zvezda za dve godine prihodovala čak 50 miliona evra.

Od toga je, prema Terzićevim rečima, 30 miliona od transfera, šest miliona od UEFA bonusa, četiri miliona od ulaznica, osam od Gasproma i dva od Telekoma.

''Dve potpuno legalno funkcioniše, nma ništa u sivoj zoni. Skoro 10 miliona evra smo uplatili u budžet Srbije. Sada smo kao firma koja može sama da posluje'', objašnjava Terzić i najavljuje nove investicije, poput ulaganja u rekonstrukciju Marakane, zatim u internat, halu...
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 17.10.2017
21:27

Cuj sada ovog ahahhaha 😁 dug nikako ne moze biti smanjem odnosno u ovom slucaju prepolovljen jer tolko pada nisu zaradili od prodaje igraca vec da je dug samo povecan, to vazi i za PARTIZAN da se ne lazemo

avatar
Borivoje Sorak_fb
Tuesday, 17.10.2017
14:11

10 godina Evropu nisu videli a pricaju kao da ce da igraju FINALE LIGE SAMPIONA.Od Gasproma 8 miliona a fk Partizan zivi od prodaje i bednih 1,2 miliona od drzave.CZbezi nama 4 boda sve do derbija a posle ce da bude samo 1 bod ako se opet ne pojavi neki Napredak.

avatar
Bergkamp10
Tuesday, 17.10.2017
15:37

Derbi kao i prethodni? Kad niste sastavili dva pasa?

avatar
Tuesday, 17.10.2017
19:43

Bolje da nisu gledali 10 god,nego kao neki sto udju i sluze za nabijanje gol razlike ;)

avatar
Filip MUFC
Tuesday, 17.10.2017
12:04

Tako je Terzo magijo!

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 17.10.2017
11:19

Zvezda se uzdize i kao nekad evropske pobede ce da nize. Zivela Zvezda, nasa majka Srbija i srpska dijaspora.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 17.10.2017
10:57

Ja mislio da ste vec u plusu....jedino sto druge firme imaju i troskove i imaju promet sa uglavnom drugim firmama a ne vise od pola sa drzavom i to jednosmerno. A opet LS a? Mnogo ste nesto poleteli

avatar
marecareee
Tuesday, 17.10.2017
11:56

lepo je to kad nas pratis stalno

avatar
Povratak kralja 59
Tuesday, 17.10.2017
10:56