Koliko će se Leonardo oporavljati od puta? Kondicioni trener Partizana upozorava na dugotrajno sedenje

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.06.2017.
15:46
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Partizanov najbolji fudbaler, prema najavama, sutra dolazi u Beograd, ali će mu trebati još neko vreme da se oporavi od dugog putovanja iz Brazila.

Screenshot/YouTube, TV Partizan
Screenshot/YouTube, TV Partizan

Povezane vesti

Drugi deo priprema šampiona Srbije uveliko je u toku u Moravskim Toplicama, a kondicioni trener Miša Filipović je u razgovoru sa Biljom Obradović za TV Partizan otkrio na čemu se insistiralo po dolasku u Sloveniju.

On je u tom razgovoru, u više navrata istakao koliko dugotrajno sedenje šteti gračima, pa su crno-beli posle devetočasovnog puta iz Beograda morali najpre da obave treninge oporavka.

''Još uvek trpimo devetočasovni put, pa je prva trenažna jedinica bila posvećena nekoj vrsti prevencije i aktivacije. Dugotrajno sedenje u autobusu uvek šteti igračima, pa treba biti pažljiv. Sedenje umrtvljuje, a fudbalerima to posebno teško pada.

Nastavak je bio isto u nekom oporavljajućem režimu, igrači su radili sa loptom, ali nižeg intenziteta. Trening je bio malo dužeg trajanja, da se poveća cirkulacija, naročito donjih ekstremiteta. Na kraju su treneri odradili kroz metod igre određene zahteve koji nas čekaju na utakmici (protiv Kapfenberga)'',
izjavio je Filipović.

S obzirom da će Brazilac Leonardo do Moravskih Toplica putovati mnogo duže, jasno je da će njega narednih dana čekati poseban režim treninga, dok se u potpunosti ne stavi na raspolaganje treneru Miroslavu Đukiću.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobaris Totalitare
Tuesday, 27.06.2017
17:12

Treba ga staviti na klupu protiv Buducnosti da vidi da niko nije iznad Partizana !