''Koktel'' emocija na ''Marakani'' - I titula, i oproštaj, i treća zvezdica...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2019.
10:52
Izvor: Sportske.net

Dovoljno povoda da tribine budu ispunjene.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Večeras se završava još jedna prvenstvena sezona u Srbiji, a Crvena zvezda, baš kao i pre godinu dana u ovo vreme ima mnogo razloga za slavlje.

Zapravo, ovog proleća i još više, jer je ovo kraj sezone u kojoj su crveno-beli ostvarili i istorijski nastup u Ligi šampiona, tamo savladali Liverpul sa 2:0, a na domaćoj sceni odbranili tron, uz priliku da u četvrtak stignu i do duple krune.

I ne samo to, znate i za odluku Skupštine FSS, na kojoj je Zvezdi priznata i titula iz 1946. godine, pa se sada na ''Marakani'' ponose i prišivenom ''trećom zvezdicom'' na svom grbu, koje simbolizuju ukupno 30 osvojenih šampionskih titula.

Sve će to večeras, ''u paketu'', od 18 časova, biti još jednom proslavljeno na ''Marakani'', pre početka utakmice sa Napretkom u okviru poslednjeg kola Superlige.

Ali, biće i nekih drugih emocija večeras na ''Marakani''.

Svoj poslednji prvenstveni meč u crveno-belom dresu odigraće i kapiten Nenad Milijaš, koji, poput Saše Ilića iz Partizana i Vladimira Torbice iz Spartaka, na kraju ove sezone završava igračku karijeru.

Sigurno, značajan deo večerašnje ceremonije biće posvećen upravo Milijašu, fudbaleru koji je tokom igračke karijere sa Crvenom zvezdom osvojio pet šampionskih titula, uz dva trofeja u Kupu.

Karijeru je poćčeo u Zemunu, a Zvezdin dres je nosio u tri ''mandata'' - od 2006. do 2009, pa od 2012. do 2014. i u poslednje dve godine, od 2017. do ovog proleća.

U inostranstvu je najzapaženiji bio u dresu britanskog Vulverhemptona, od 2009. do 2012, igrao je potom i u turskoj Manisi, pa u još dva kluba u Kini.

Ostaće u fudbalu i u Zvezdi i sledeće sezone, jer najavljeno je da će ovog leta biti priključen stručnom štabu Vladana Milojevića.

Na kraju, da se podsetimo i Milijaševog evrogola protiv Bajerna na ''Marakani'' pre nepunih 12 godina.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brane Lala
Sunday, 19.05.2019
13:26

Ja bih predlozio par stvari, za dobrobit srpskog fudbala, a i za poboljsanje raspolozenja prosecnog srpskog navijaca:
1. Da se zvezdi odmah i bezuslovno dodeli cetvrta zvezdica, kao loan naravno. Zaradice to oni vec u sledecih par godina.
2. Da se proglase sampioni za sezone 2020-2030 i time otklone neportebne trzavice u birackom telu. Srbiji je u ovom moment najvaznije jedinstvo.
3. Da se oslobode igranja domaceg prvenstva i time pruzi sansa ostalim klubovima da se nadmecu za drugo mesto bez potrebe da se sklanjaju vec ustolicenom sampionu. Ko ce nepotrebno pamtiti ko kome treba da se skloni, da ne bi ispao iz lige, da bi se, jel da, mogao skloniti i sledece godine.
4. Svaki drugi klub bio bi duzan da se odazove na eventualni prijateljski mec za zvezdom u toku sezone. Naravo u Beogradu, da se ne bi sampioni nepotrebno cimali. Ovo je izuzetno vazno da bi se promovisali buduci reprezentativci iz redova sampiona.
5. Da se u republicki budzet isplanira stavka za redovno finansiranje zvezde ali nikako ne pod ministarstvom sporta ili kulture. Moze recimo 1% BDP za zvezdu iz budzeta ministarstva odbrane. Posto znamo da zvezda brani srpstvo, a i pravoslavlje, to bi bi bilo u trendu sa izdacima odbrane zemalja u okruzenju.
6. Eventuali nacionalni stadion, ako se bude izgradio, dati na koriscenje zvezdi na 99 godina pod uslovom da ga oni nazovu po nekoj njihovoj zvezdi
Imam jos ideja o, na primer, obaveznoj transfer politici koja bi umnogome pomogla dolazak mladih igraca u zvezdu (neki moderan oblik danka u krvi) a i neke super stvari vezane za omladinsku ligu Srbije ali ajde prvo ovo da se izgura.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 19.05.2019
13:09

Veceras na Marakani duplu titulu ce da slavi srpski sampion pravi.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 19.05.2019
11:49

Nenadu sve najbolje, ali, sve ovo ostalo je sramna parada.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 19.05.2019
13:09

Sramno je navijati za JSD partizan, a svoj zivot posvetiti Zvezdi.

avatar
Südkurve München
Sunday, 19.05.2019
13:56

Bolje umesto j stavi C ili H