Kokezina poruka Nemanji Matiću!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.08.2020.
11:41
Izvor: Sportske.net, tv prva

Prvi čovek FSS putem TV ekrana se obratio sada već bivšem reprezentativcu Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Slaviša Kokeza bio je jutros gost na TV Prva, u Jutarnjem programu, gde je govorio o aktuelnim fudbalskim temama.

Za početak, proširenje lige na 20 klubova.

''Došlo je do situacije sa koronavirusom i prvenstvo smo skratili, pa smo zato doneli odluku, u dogovoru sa klubovima, da povećamo broj ekipa za narednu sezonu, da niko ne bi bio oštećen.

FSS je ispoštovao volju klubova Superlige i Prve lige i danas u PLS možete da gledate i Dubočicu, Loznicu, Slogu...

Videlo se da je u tim mečevima bilo dosta golova i dosta atraktivnog fudbala, videli ste utakmicu Radnik - Mladost, 2:3, pa juče Inđija - Javor 3:2... Dosta timova je izjednačeno i ovo će biti zanimljivo prvenstvo. Naravno, Zvezda i Partizan svojim kvalitetom odskaču od ostalih'', izjavio je Kokeza.

Sledeća tema koja privlači pažnju jeste Pravilo U21, svaka ekipa u prvenstvu mora da ima dvojicu igrača ispod 21 godine u svom sastavu. Kokeza to vidi kao veliku korist i za reprezentaciju, i za klubove.

''Selektori će u kraćem periodu dobiti igrače koji mogu da nose teret i mlade reprezentacije, a brže će doći i do A reprezentacije. Klubovi za njih mogu da dobiju više novca, nego za nekog ko je odigrao samo 4-5 utakmica u sezoni'', objašnjava Kokeza.

Naši klubovi su uspešno startovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

''To što se igra jedna utakmica je mač sa dve oštrice. Malo je olakšavajuća okolnost za slabije klubove. Zvezda, Partizan i TSC su uspešno prebrodili prve prepreke i čestitam im ovom prilikom, a Vojvodina se sad priključuje. Nadam se da će uspešno da prebrode sve prepreke i da će naši klubovi doći do grupne faze evropskih takmičenja'', istakao je Kokeza.

Pratio je, naravno, i završnicu Lige šampiona, koju je Bajern osvojio i postao novi prvak Evrope. Voditelj Filip Čukanović je podsetio da je Kokeza veliki navijač Real Madrida.

''Od Real Madrida uvek očekujem najviše, ali pošto su tri godine zaredom osvajali, a ove sezone osvojili titulu u Španiji, i ovo je dobar rezultat. Gledali smo dobar fudbal, Vladimir Matijašević je sve vreme potencirao da će to biti Bajern i bio je u pravu. Sa Barselonom se poigravao, što nam govori o nemačkom sistemu, kako treba da se radi'', kaže Kokeza.
-
baner

Na kraju, ono najvažnije u ovom trenutku - situacija u reprezentaciji Srbije pred početak novog ciklusa u Ligi nacija i oktobarski baraž za EP.

''Imamo odlične igrače, odlične pojedince, selektor Tumbaković ima mogućnost  da se uigra tim koji treba da igra najvažniju utakmicu za nas, 8. oktobra protiv Norveške. Verujem u naše momke i selektora i da ćemo ostvariti cilj'', smatra Kokeza.

Uoči svega toga, Nemanja Matić je saopštio ljudima iz Saveza da je završio reprezentativnu karijeru.

"Nisam razgovarao lično s Nemanjom, već sa Vladimirom Matijaševićem koji je to uradio i preneo mi je. Nemanja mu je rekao da želi da se povuče, ništa konkretno nije rekao.

Kako mi je preneo Matijašević, rekao je da mu je namera da neki mlađi igrači dobiju ulogu. Vremenom je normalno da se dođe do smene generacija i da se mladi dokažu, da daju najbolje od sebe za svoju zemlju.

Grb Srbije i naša zemlja su najveća čast. Uz dužno poštovanje prema klubovima, nije isto igrati isto kao u reprezentaciji.

Nemanji bih se zahvalio na svemu što je do sada uradio za Srbiju i želim mu sve najbolje u nastavku karijere", poručio je Kokeza.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Sunday, 30.08.2020
09:15

Kakav predsednik takav fudbal.Signal da fudbal ode u amaterski i da počne čišćenje i lečenje .Ulagati u trofejne sportove a u ligi najviše četiri kluba iz Beograda.Ili prodati veće klubove a ne sportska društva.Fudbal je dodirnuo dno.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 31.08.2020
15:16

Vece klubove, a ne sportska drustva? Ne razumem.

avatar
Limenka
Saturday, 29.08.2020
13:28

Bane Ivanovic rekorder po broju nastupa za reprezentaciju sklonjen, cak nije imao ni oprostajnu utakmicu....Matic ista prica. Milivojevicu svaka cast, iamo je petlju da progovori

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 29.08.2020
15:07

I Stojkovic je zasluzio oprostajnu, nista manje nije zasluzio on nego Matic.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 29.08.2020
19:06

Eee a mnogo su prozivali Milivojevica,a momku svaka cast,ima obraz za razliku od mnogih da kaze sta misli i svaka mu cast,taj Bane izuzetna karijera ali da precuti posle svega sto su mu uradili je sramota za njega velika,trebao je sve ove sarlatane da postavi na mesto,nazalost nije.

avatar
babaroga
Saturday, 29.08.2020
13:17

Kad se ovakva moralna gromada javi i kaze nesto nemamo mi tu sta da dodamo ni da oduzmemo.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 29.08.2020
12:57

Ti i nemački sistem, oni imaju jednog selektora "100 godina", a ti ih menjaš i kada se plasiraju na SP, ti si predsednik FSS, a ne znaš ni da se vojvodina ne priključuje sada, već u 3. kolu i ti takav nešto imaš da poručiš jednom fudbaleru Mančester Junajteda - zato nam je takav fudbal kakav je.