Kokeza otvoreno o nameštanju i privatizaciji u srpskom fudbalu, čemu ga je naučio Dragan Džajić?

Autor: Ivan Cvetković
subota 30.05.2020.
12:00
Izvor: Sportske.net, Bazar

Zanimljiv intervju prvog čoveka FSS.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dao je opširan intervjuu za Bazar u kojem je govorio o stanju u srpskom fudbalu.

On tvrdi da situacija nije tako loša kako se predstavlja u javnosti.

"Mislim da stanje u fudbalu nije takvo kako je predstavljeno u medijima. Naravno, ima i tačnih stvari, ali novinari nekada pišu i o onome što nije provereno. Treba da gledamo činjenice, a one govore da smo prošle godine na 20 stadiona kompletno zamenili travu koja negde nije menjana čitavu deceniju. Ove godine su mnogo bolji uslovi za igru na terenima. Ali, naši mediji su takvi da ne pišu o onome što je dobro urađeno, o zamenjenoj travi, sređenim svlačionicama ili tribinama, na većini stadiona, nego se uhvate, na primer, jednog stadiona koji nije sređen", smatra Koketa.

Usledila je i sada već čuvena tema - privatizacija srpskih klubova.

"Mi smo u dogovoru sa Ministarstvom sporta i stručnim ljudima napravili predlog privatizacije koji smo poslali svim klubovima da se izjasne i kažu šta tu treba izmeniti. Svakako da idemo u pravcu privatizacije i mislim da će to početi sledeće godine u saradnji sa državom. Svaki klub će moći da se izjasni da li želi da se privatizuje, neće biti nikakvog nametanja. A ukoliko dođe do privatizacije, omogućićemo i domaćim i stranim investitorima da ulože novac u fudbal, kao u jednu vrstu biznisa. Kad privatnici budu uložili veliki novac u klubove, kvalitet lige biće na većem nivou, tako da Partizan i Crvena zvezda neće biti više jedini klubovi koji će konkurisati za prvaka Srbije", veruje prvi čovek FSS.

Odgovorio je i na navode o nameštanju u srpskom fudbalu.

"Mislim da je reč korupcija u fudbalu više nametnuta u medijima od pojedinih navodno istraživačkih novinara, koji pričaju priče da bi povećali tiraž ili gledanost. Suštinski, to je sve demagogija, sve se svodi na kafanske priče da je negde neko nešto uradio. Još nisam čuo za konkretan primer, nemamo konkretne slučajeve da je dokazano da je neko uzeo novac za nešto. U nekoliko slučajeva podnete su krivične prijave, ali to realno ne znači ništa. Sud je jedini merodavan, ali takvih presuda nemamo", rekao je Kokeza koji je potom istakao da će posledice pandemije osetiti i klubovi kod nas, ali ne u meri kao najjači u Evropi.

"Posledice će biti ogromne... Pošto nije bilo ni domaćih ni stranih takmičenja, klubovi sad imaju finansijskih problema, teže funkcionišu i nisu u stanju da isplaćuju plate kao ranije. Većina klubova u svetu išla je na to da se smanje plate i troškovi, što je razumljivo, jer se fudbal nije igrao, ai sponzori gledaju kako da uštede, tako da situacija nije baš zahvalna. Kada je reč o prihodima od ulaznica, oni u Srbiji nisu veliki i neće mnogo uvećati gubitak domaćih klubova, ali hoće evropskih jer su tamo ulaznice mnogo skuplje, a stadioni posećeniji, posebno u Španiji i Velikoj Britaniji", istakao je Kokeza.

Baner 7

On je otkrio i to kako je prihvatio savet Dragana Džajića u vezi gledanja utakmica reprezentacije Srbije.

"Najviše se iznerviram kad gledam utakmice naše reprezentacije. To jako stresno i emotivno doživljavam, pa pred utakmicu moram da popijem tabletu za smirenje, tome me je naučio Dragan Džajić."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mkg
Saturday, 30.05.2020
18:33

Ko komentariše, biće suspendovan.

avatar
Raky_b
Saturday, 30.05.2020
18:22

Dzaja ga je nauszio da ako se namesta, da se namesti prvi gol kako bi kasnije bilo lakse.
Kao npr juce kad je sviran penal za faul van 16.

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 30.05.2020
17:15

gde ces veci dokaz nego kada danas padne kvota Zarkovo-Z.Cajetina 2 sa 3.30 na 1.05?!

avatar
Radovan Filipovic
Saturday, 30.05.2020
17:04

Čovek nema završenu osnovnu školu, mogli biste malo o tome pisati...

avatar
Limenka
Saturday, 30.05.2020
14:41

Kokezijada, blago savezu koji te ima

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 30.05.2020
13:16

Nas zanima sta ce "Grobar" Kokeza kod Terzica na rodjendan. Falsifikatori opet moraju da menjaju istoriju.