Kokeza o sukobima u Partizanu: "Pomerili smo se sa mrtve tačke"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.05.2016.
22:19
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da su zvađene strane u FK Partizan pokazale želju da se napravi kompromis i objasnio koji su naredni koraci ka stabilizaciji kluba iz Humske.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Svega desetak dana nakon što su mu delegati Skupštine FS Srbije dali poverenje da predvodi srpsku kuću fudbala do 2020. godine Slaviša Kokeza se susreo sa pomalo neuobičajenim zadatkom.

Dešavanja na minuloj Skupštini FK Partizan naterala su prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije da reaguje i pozove kandidate za predsednika kluba ih Humske na razgovor.

Tokom dana je na Terazijama obavljen razgovor koji bi trebalo da dovede do smirivanja situacije u Humskoj i stvaranja klime za demokratsko održavanje izborne sednice na kojoj bi Partizan dobio novog predsednika.

"Za četvrtak je zakazan novi sastanak kada će obe strane doći sa po još dva člana. Nadamo se da će se tada u potpunosti približiti stavovi i da će se doći do zajedničkog rešenja" kazao je posle današnjeg sastanka Kokeza, a prenose "Večernje Novosti".

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije izjavio je da su Ivan Ćurković i Nenad Bjeković razgovarali u prijateljskom tonu i da su obojica pokazali želju da se napravi kompromis.

"Pomerili smo se sa mrtve tačke i očekujem da se u četvrtak postigne dogovor koji bi bio iznet kao predlog pred Skupštinu Partizana" dodao je Kokeza.

Kamen spoticanja za održavanje Skupštine fudbalskog kluba Partizan bila su (ne)sporna ovlašćenja za delegate koji nisu prisustvovali sednici. Nakon današnjeg razgovora Kokeze sa Ćurkovićem i Bejkovićem to pitanje je stavljeno "ad acta".

"Ta priča je definitivno jasna posle sastanka, shodno Statutu FS Srbije, ovlašćenja ne mogu da se koriste i oni koji su odsutni sa Skupštine ne mogu da učestvuju u radu" zaključio je Kokeza.

Tokom dana su se pojavile informacije da je Nenad Bjeković ponudio Ivanu Ćurkoviću mesto počasnog predsednika ali pod uslovom da "okrene leđa" Milošu Vazuri, Vladimiru Vuletiću i Miloradu Vučeliću.

"Večernje Novosti" su u ponedeljak prenele svoja saznanja vezana za raspodelu rukovodećih funkcija u Partizanu, a to se u potpunosti poklapa sa onim o čemu smo pisali ranije danas - OVDE!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Tuesday, 31.05.2016
12:32

Kokeza=Tole=Savo Milosevic.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 31.05.2016
09:26

I posle Toleta, Tole. Znao sam da je grobar i da je kod nas bio ubacen kao trojanski konj.

avatar
magister
Tuesday, 31.05.2016
03:13

Ovaj ... zove, a oni - dođu. Kod Kuma. Valjda je sve jasno. Objašnjeno je, verovatno, da ako Partizan želi da postoji i da ne ode u stečaj, njega moraju da vode iz ... Kumovog kabineta. Znači, ostaju 3V, tu će biti i Nedići, a ove Partizanove Legende, služiće kao ukras, kako bi narod, kako bi navijači, bili ubeđeni da Partizan stvarno postoji. Prvo će se pretvoriti u partizan i u legende, a onda ... u pomoćnu vreću za udaranje koja će služiti za stvaranje iluzije da ovde postoji takmičenje i fudbal.

avatar
Monday, 30.05.2016
23:10

Lepo ti bas obavljas posao za kumovog brata, ali ne samo ti, na nasu zalost, previse je ljudi tu ukljuceno da bi samo jedan ili dvojica snosili odgovornost.

avatar
Roči Salamanka
Tuesday, 31.05.2016
15:38

Ladno citam malopre vest da se pravi koalicija Bjeka,Zeka,Curkovic :) Ipak su to zaracene strane ali sve u interesu Partizana....

avatar
Tuesday, 31.05.2016
23:50

Niti su oni u ratu, niti se radi u interesu kluba, bar ne na duze staze...

avatar
Monday, 30.05.2016
23:05

Blago Partizanu ako mu Kokeza rešava probleme...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 30.05.2016
23:28

Smejem se a plače mi se... Ovaj ni pertle ne zna da veže i eto on je naš spasioc haha preuzeli smo glavnu ulogu od Zvezde u ovoj komediji zvanoj Srpski kao fudbal!