Kokeza nema dilemu, Luki mesto u reprezentaciji!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 31.12.2018.
11:12
Izvor: Sportske.net

Da li je na pomolu "zakopavanje ratnih sekira" i povratak Luke Milivojevića u državni tim?

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Dešavanja na Svetskom prvenstvu u Rusiji dovela su do nesuglasica na relaciji Mladen Krstajić - Luka Milivojević, pa tako kapiten Kristal Palasa nije igrao za državni tim u poslednjih nekoliko meseci.

Krajem oktobra Kragujevčanin je javno govorio o relacijama u državnom timu i tom prilikom objasnio da ne veruje da će igrati za Srbiju dok je Krstajić na klupi.

Predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza potvrdio je da Krstajić ostaje selektor, ali je u razgovoru za "Žurnal" objasnio kakvo je njegovo mišljenje o problemu na relaciji Krstajić - Milivojević.

"Mislim da u ovom slučaju niko nije sto odsto u pravu. Bilo je emotivnih reakcija sa obe strane, ali isto tako mislim da Luka Milivojević nema pravo da ne igra za Srbiju kao što selektor nema pravo da ne zove Luku Milivojevića u nacionalni tim", objasnio je Kokeza.

Nema dileme da bi povratak Milivojevića u državni tim predstavljao ogromno pojačanje za predstojeći kvalifikacioni ciklus.

"Luka Milivojević nije nikoga uslovljavao niti tražio bilo kakve povlastice za sebe. Ja nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren, ali siguran sam da Luka Milivojević treba da bude na spisku među 23 reprezentativca Srbije", poruka je predsednika Saveza.

Naredno okupljanje "Orlova" zakazno je za sredinu marta, pred prijateljski meč sa Nemačkom i početak kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor Mladen Krstajić objaviće spisak igrača na koje računa početkom marta, a tada ćemo znati da li je Slaviša Kokeza ovakvim izjavama ubedio Luku Milivojevića da bi trebalo da se vrati u državni tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
13:19

* drzi duze :-D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 31.12.2018
13:32

Milivojević je optužio FSS da je reprezentacija menadžerska, rekao je kratko i jasno nakon SP ono što sam ja govorio pre SP. Ja sam vam napisao 5 sigurnih imena koji su navodno bili sporni da će biti među 23 i svi su bili. Šta god mislio kao igraču i čoveku o Milivojeviću bio je ovoga puta 100% u pravu, ali ni on se ne bi bunio da je neko drugi ispao iz prvih 11, a ne upravo on zbog menadžerske reprezentacije. Kokeza ne bi trebiao da sastavlja ni tim Brodarca, a ne reprezentaciju, doduše ni on je sam ne sastavlja već se zalaže za spisak koje mu dostave odozgo. Zato Kokeza odlazi!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 31.12.2018
13:06

Covece, ovaj vise ni ne krije da se otvoreno mesa (znam da mu nije prvi takav istup, ali, bolje bi bilo da je neki od tih prethodnih bio (i) poslednji), ovo je pritisak javan da javniji ne moze da bude.

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 31.12.2018
12:25

Najbolje bi bilo da Kokeza bude i selektor.Višestruka korist ,a FSS bi znatno uštedeo.Čovek promoviše reprezentativce,a "selektor"je tu da potvrdi ono što Kokeza misli.Tako su na SP otišli Radonjić,Sergej i Rodić,a za Gaćinovića nije bilo mesta.Čekamo sledeću promociju,u najavi Pavkov.

avatar
Algebrons
Monday, 31.12.2018
12:54

Da li pokušavaš da kažeš da je Gaćinović imao bolju prošlu sezone od Sergeja? Srbin kad nekog igrača zamrzi, on baš bezglavo piše o njemu. Gaćinović poslednjih sezonu i po u Bundesligi ima 46 utakmica, 1 gol i 6 asistencija. U istom tom periodu, Sergej je u Seriji A, koja je mnogo, mnogo tvrđa liga od nemačke, imao učinak od 53 utakmice, 15 golova i 5 asistencija. Procenjena vrednost igrača na transfermarkt-u, koji je nemački posrtal, Sergeja je 75 miliona, a Gaćinovića 9 miliona - to je verovatno zbog toga što je prvog Krstajić vodio na SP, a drugog nije?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
15:44

Nemoj sada da mi ismevas tezu Hahaha Nije u redu, siguran sam da si odlicno razumeo na sta mislim sto se vec i vidi iz prilozenog. Ne znam na sta tacno misli PK, mozda cak i na drugog napadaca, licno pravim razliku izmedju desetke ofanzivnog veznog i tzv. SS. Sergeju nije strano da igra nista od toga, ali, on bas zbog te svoje gabaritnosti nije idealan primer za profil onog koji deluje izmedju dva 16-erca podjednako dobro tokom citave utakmice Pozz

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
13:18

Onda sigurno znas da je uglavnom igrao sa jos jednim ispred LB ili LL (nisu isti profil igraca) i Parola, a iza Imobilea, tek sada se vratio i deluje malo povucenije, ali, steta bi bila da ga tu duzi drze iako je lakse da igras na tom mestu u formaciji koju oni koriste. Ne kazem da ne moze da igra te da ponekad i ne igra box-to-box, ali, daleko od toga da je pravi prototip za tu poziciju, postoje i bolji primeri od njega za to.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 01.01.2019
19:24

Klasican box to box nije sigurno iako moze i to da igra, gledaj malo vise Laciove utakmice.

avatar
Algebrons
Monday, 31.12.2018
13:35

@PK 79, Gaćinović u Frankfurtu igra centralnog, ili ofanzivnog veznog. Retke su situacije kada pokriva krilnu poziciju (najčešće kada je to slučaj kada ulazi sa klupe). I Sergej ne igra iza napadača, to je mit srpskih novinara koji su Lacio gledali 10-20 minuta poslednje 2-3 godine - on je klasičan centralni vezni koji dejstvuje u oba pravca, što bi Britanci rekli ''box to box''.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 31.12.2018
13:23

SMS i Gaćinović uopšte nisu konkurencija jedan drugom. SMS igra iza napadača ili kao drugi napadač ili centralnog veznog, a Gaćinović je krilni igrač. Gaćinović je izostavljen zbog Radonjića. Ajde sada napravi poređenje Radonjića i Gaćinovića pre SP kao što si to lepo uradio za Gaćinovića i SMS.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 31.12.2018
13:05

Sergej je i trebao da ode, Grujic je bio sporan. Zapravo, on je bio nesporan, ali, u obrnutom smislu:-D