Kokeza: "Menadžer iz Zvezde hoće da privatizuje Savez"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 28. decembar 2017.

  • 13:20

  • Izvor: Sportske.net, nedeljnik.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije progovorio o odnosu sa Crvenom zvezdom i objasnio ko zapravo ima problem sa njim i srpskom kućom fudbala.

Kokeza:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza govorio je za "Nedeljnik" o mnogim aktuelnom temama, među kojima je i ona vezana za sukom Crvene zvezde i srpske kuće fudbala.

Predsednik FS Srbije smatra da se javnosti plasiraju pogrešne priče i da zapravo ne postoji sukob Zvezde i Saveza već je po sredi nešto sasvim drugo.

"Imamo samo slučaj jednog menadžera koji je na privremenom radu u Zvezdi, a koji po svim kriterijumima i navijačkim i fudbalskim i ljudskim ne pripada Crvenoj zvezdi. A koliki je ko zvezdaš najbolje je da pitate Žarka Zečevića koji odlično zna za koga navija taj menadžer. Pa ko je njega doveo na mesto predsednika FSS, Zečević ili neko iz Zvezde?", rekao je Kokeza.

Slaviša Kokeza dodaje da "menadžer na privremenom radu u Zvezdi" zloupotrebljava veličinu kluba i ne bira sredstva da bi došao do svojih ciljeva.

"Problem je u tome što on želi da privatizuje Savez, problem je nastao kada sam mu rekao da ne može da mu se ispuni zahtev da on određuje dva ili tri A reprezentativca i tri ili četiri u mladoj selekciji", rekao je Kokeza i dodao,

"On je to radio dok je vladao Savezom, a svi znaju šta je taj monopol doneo fudbalskoj Srbiji, a šta njemu lično, to znaju svi fudbalski radnici, pogotovo oni iz OFK Beograda gde je ostavio pustoš", zaključio je predsednik FSS.

Kokeza je iz Zvezde došao u FSS, ali kaže da kao predsednik Saveza ne treba da favorizuje nikoga.

"Ja sam zvezdaš i bio sam član uprave Crvene zvezde, i to nije tajna, ali moja obaveza kao predsednika je da svi klubovi imaju isti tretman. I Crvena zvezda i Partizan su dobijali novac od FSS. Jedan funkcioner Crvene zvezde, međutim, kaže da FSS nikada nije pomogao Crvenoj zvezdi. To je laž. U julu 2016. godine klubu je pozajmljeno 800.000 evra. Ovo nisu kafanske priče", rekao je on.

Da li Zvezda plaća svoje navijače?

"Za vreme mog boravka u klubu odgovorno tvrdim da nijedan funkcioner nije privatno davao novac i pomogao 'delijama'. Priča da su oni plaćeni navijači ne stoji. Sam sam bio meta prozivanja pod uticajem laži menadžera na privremenom radu u Zvezdi", odgovorio je Kokeza.

Nakon ovakvih izjava za očekivati je da usledi i reakcija sa stadiona "Rajko Mitić" pošto je očigledno kome je upućeno ono što je govorio Slaviša Kokeza.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari