Kojić i Jojić o crno-beloj ''magiji 90. minuta''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.09.2016.
15:46
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Pobedonosni gol Brazilca Leonarda u 152. večitom derbiju samo je nastavak svojevrsne tradicije koju su u derbijima uspostavili njegovi prethodnici u crno-belom dresu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Pisali smo već na tu temu posle derbija, za Partizan je već postalo uobičajeno da Zvezdinu mrežu trese u samom finišu i tim golovima rešava mečeve u svoju korist.

To je posebno došlo do izražaja od kada je Marko Nikolić prvi put preuzeo crno-bele, a evo nastavilo se i u njegovom drugom mandatu u Humskoj.

Tim povodom, svoje izjeva za klupski sajt Partizana dali su i nekadašnji junaci derbija - Miloš Jojić i Nemanja Kojić.

Jojić danas igra za nemački Keln u Bundesligi, ali i dalje mu je pobedonosni gol u 144. večitom derbiju najlepša uspomena u dosadašnjoj karijeri.

''Neka bude da sam ja započeo tu tradiciju onim golom u 90.minutu. Bilo je biti ili ne biti, odlučivala se titula! To je osećaj koji se pamti za ceo život i koji niko ne može da mi ga oduzme! I kad god gledam derbi, baš kao juče, prođe mi taj momenat kroz glavu i neka jeza kroz telo'', ističe Kojić u razgovoru sa portparolkom crno-belih Biljom Obradović.

Slične utiske iz Humske je poneo i Nemanja Kojić, junak 146. večitog derbija, danas fudbaler turskog Gacijantep BB Spora.

''To mi je najlepša uspomena u dosadašnjoj karijeri , pored dva gola na Marakani koje sam postigao za Rad. Emocije su toliko bile jake da nisam znao gde se nalazim. Sreća pa je nedugo zatim sudija svirao kraj tog 146. večitog derbija'',
izjavio je Kojić.

Naravno, mnogi se pitaju u čemu je tajna Partizanovog ubitačnog finiša u večitim derbijima, a Jojić je ponudio zanimljivo objašnjenje.

''To govori dosta o karakteru crno-belih. Sećam se školovanja u crno-beloj školi kada nam je Slađan Šćepović baš to govorio da igramo do poslednjeg minuta i sada je to postala neka tradicija u crno-belom taboru'', izjavio je Jojić, a Brazilac Leonardo je očigledno, na najbolji način nastavio tu tradiciju.

Interesantno viđenje ima i Kojić.

''Nešto jednostavno ima na stadionu, pogotovo na toj strani ka našim navijačima, oni nam daju tu energiju'',
konstatovao je bivši napadač Partizana.

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 4 2
Monday, 19.09.2016
16:44

Partizan je zvezdu trebao da pobedi 3:0 i da ima bolji međusobni skor te 2013/2014 ali je Mažić prvo dosudio nepostojeći penal za zvezdu nad Mrđom, a zatim nije očigledan nad N.Ninkovićem i u tom napadu nije pokazao dva druga žuta kartona dvojici igrača zvezde, a zvezda je iz sledećeg napada dala gol koji ne bi postojao da je dosuđen penal za Partizan i na kraju je prvo Mrđa faulirao Drinčića, a onda Drinčić njega tako da zvezda tu nikako ne može da bude oštećena!

avatar
Кун
Monday, 19.09.2016
15:58

Ni najmanji faul nad Mrdjom na sredini terena. :D

avatar
KO!
Monday, 19.09.2016
17:48

obostrani faul nije faul! opet vi o tom faulu 'ej! reci jednom izgubili smo i bili ste bolji i to je to!

avatar
Кун
Monday, 19.09.2016
23:37

Inace, 'obostrani faul' hahahahahahhaha

avatar
Кун
Monday, 19.09.2016
23:29

Kazem za ovaj poslednji, ne vidim problem. Ne znam ko ima problem da prizna neke stvari, mi ili vi.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
19:05

Ni najmanji penal pre vaseg (izjednacujuceg) gola Hahahahahahahahahaha

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
15:57

Keza, Joja/Zeka, Koja, Mo, Raca, Kleo, Eve, Leo! Drina dva komada, Zuka isto!

avatar
Povratak kralja 4 2
Monday, 19.09.2016
20:39

Ristić je načinio prekršaj desnom butinom (tamo gde mu se završava šorts) po levom stopalu Jevtotivća, čini mi se da je u trenutku kontakta Jevtovićevo stopalo bilo na liniji. Situacija je zaista teška za proceniti.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 20.09.2016
00:30

Krenuo sam jednu verziju komentara, ali sustina se svakako nece promeniti. Iskreno, tek sad sam primetio i to o cemu pises, ali bilo bi prestrogo da se za taj kontakt do kojeg dolazi po inerciji dosudi penal za nas. Znam da se i to gleda, ali mislim da je kljucna leva, a ne desna butina, i tek sigurno ne zameram ako mm i nije primetio to u nastavku. Na kraju krajeva, mislim da je cak i taj kontakt malo izvan kaznenog, mozda i samo za koji milimetar, ali svejedno, nije tu bilo elemenata vise za penal.

avatar
Кун
Monday, 19.09.2016
23:36

https://www.youtube.com/watch?v=CJlQJCHnyCk https://www.youtube.com/watch?v=hNIhFZZ6P6g https://www.youtube.com/watch?v=luO3KQAxB1M