Ko želi da umeša Partizan u istragu oko utakmice PSŽ i Zvezde?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 16. oktobar 2018.

  • 12:17

  • Izvor: Sportske.net, FK Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle brojnih medijskih spekulacija, a povodom sumnji u regularnost utakmice između PSŽ-a i Crvene zvezde, danas je stigla i reakcija iz Partizana, konkretno od potpredsednika kluba Vladimira Vuletića.

Ko želi da umeša Partizan u istragu oko utakmice PSŽ i Zvezde?
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Povod za njegovo današnje oglašavanje jesu i pojedini tekstovi u medijima, a u kojima ima pokušaja da se i Partizan umeša u celu priču.

U nastavku prenosimo Vuletićevo saopštenje.

''Fudbalski klub Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastalu situaciju u vezi sa jednom odigranom utakmicom u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige šampiona.

​Dok se, međutim, svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji se u Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja.

​U situaciji u kojoj je potvrđeno da je službeno reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima, neki od medija potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu "saznanja" o tome da je nekakav "doušnik" iz Srbije i to baš neki čelnik FK Partizan koji "je u sukobu sa rukovodstvom FK Crvena zvezda".

​Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja.

Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo.

Fudbalski klub Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama.

​Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran, a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju'', navodi se u saopštenju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari