Ko se seli na klupu posle poraza od Rusije, ovo je startnih 11 protiv Turske?

Autor: Darko Mitrović
subota 05.09.2020.
22:23
Izvor: Sportske.net

Može li se nešto suštinski promeniti?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u nedelju će odigrati drugi meč u novom ciklusu Lige nacija, a naredni rival ''Orlovima'' je selekcija Turske, koja je stigla u Beograd.

I jedni i drugi su porazima započeli ovo takmičenje, pa se očekuje da u međusobnom duelu budu veoma motivisani da dođu do prvih bodova.

Kada je u pitanju naša reprezentacija, selektor Ljubiša Tumbaković je na današnjoj konferenciji za medije, između ostalog otkrio da će biti manjih promena u sastavu, ali da ne treba očekivati promenu formacije.

Ponovio je da je problem što većina reprezentativaca nije došla dobro pripremljena na ovo okupljanje nacionalnog tima, da mnogi nisu na željenom nivou fizičke spreme, što se i osetilo u drugom poluvremena utakmice u Moskvi.

Iako mnogi očekuju da Nikola Maksimović prepusti svoje mesto u startnoj postavi nekom drugom  zbog velikog kiksa koji je napravio kod trećeg gola selekcije Rusije, izgleda da će jedna od promena biti povratak kapitena Aleksandra Kolarova umesto mladog Strahinje Pavlovića, koji je u Moskvi debitovao za ''A'' tim i skrivio penal kod prvog gola.
-
-
Sve ostalo u defanzivi bi trebalo da bude isto, a druga promena se očekuje u veznom redu. Razlog - pomenuta fizička (ne)pripremljenost pojedinih igrača, pa će se najverovatnije Sergej Milinković-Savić preseliti na klupu, a priliku bi mogao da dobije Filip Đuričić od početka meča.

Očekivani sastav Srbije: Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović (Mitrović), Kolarov - Lazović, Kostić - Gudelj, Ne. Maksimović - Đuričić, Tadić - Mitrović.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan Capkunovic
Sunday, 06.09.2020
12:53

Pa dokle više s tim Nikolom Maksimovićem, po ko zna koji put iz njegovih grešaka primamo golove, nije mu ovo prvi put. Ne znam šta više treba čovek da uradi da ne bi više bio starter, da postigne 3 autogola!?!?!? Jel moguće da nemamo bolji izbor?!?!

avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 06.09.2020
10:45

Sastav protiv Rusa je dobro počeo i izgledao je logično postavljen.Veliku ulogu su odigrali Lazović i Kostić,najviše razočarao Nikola Maksimović.Ne bih ja njega krivio,jer momak u svom klubu igra desnog ,a ne centralnog štopera (Kulibali),dok je ista situacija sa Milenkovićem koji je više igrao beka,tek u poslednje vreme desnog štopera.Sve u svemu Maksimović je dobar igrač,ali mu nije mesto na centralnom štoperu,kao što ni Pavloviću nije mesto suviše levo. Činjenica je da mi od njih trojice bolje nemamo i da oni treba da igraju i vremenom će to bolje izgledati kada se uigraju. Brine slaba forma SMS-a i Tadića. Kolarov ne bi mnogo pomogao u ovoj formaciji,ali ako se vratimo na 4-3-2-1 sigurno bi imao mesta i mislim da bi tada naša igra bila sigurnija,jer je za uspeh potrebna dobra defanziva,a šanse za gol će doći. Takođe smatram da Rajković treba da bude prvi golman reprezentacije i nije mi jasno ko gura Dimitrića.

avatar
England
Sunday, 06.09.2020
01:13

A za Nastasica i Milivojevica nema mesta... Banetu ste uzeli traku i oterali ga u reprezentativnu penziju, sad i Matic odlazi ko zna iz kojih razloga(verovatno nece da se bruka vise). Svake kvalifikacije promenimo po selektora nekad cak i ako se plasira na neko prvenstvo. Pa dokle vise?

avatar
magister
Sunday, 06.09.2020
00:04

Pretpostavljam da je ovo *nagađanje* proizašlo iz nekih kontakata sa Tumbakovićem ili nekim njemu bliskim, a možda je i procena autora teksta. Tek, zaista bi bilo čudno da iz tima ispadne debitant, koji jeste skrivio penal, ali u situaciji koju je prethodnom nespretnom intervencijom proizveo opet Nikola Maksimović. No, moram da kažem da tim koji je ovde predložen meni izgleda - dobro i dosta logično u odnosu na utakmicu protiv Rusa. Nadigrali smo ih, znači da je sastav uglavnom dobro izgledao. Bilo je, osim 3 gola još par neodbranjivih situacija, koje smo prošli zahvaljujući - pre svega sreći. Ali, pre deluje da nešto nije bilo u redu sa odabranim pojedincima nego sa konceptom, koji je (meni) delovao zaista dobro.

Turci su - delovali zaista slabo protiv Mađara, koji su odigrali vrhunski. Prepadali su Turke, u prvom ih skoro nisu puštali preko centra.

Za bolju varijantu istog koncepta bi bilo sjajno da jedan od trojice stopera bude nešto brži i okretniji. Ne moraju 3 diva. Takođe, nije loše posle poraza malo više izmešati karte. Malo. Na primer, ostaviti nekog da uđe u drugom poluvremenu i da bitno pojača napad.

Rajković - Milenković, Pavlović, Kolarov - Nem. Makismović, Gudelj, Đuričić (SMS), Tadić (Ljajić) . Lazović, Kostić - Mitrović (Jović).

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Sunday, 06.09.2020
00:04

Jedino što je sigurno je da će Kokezanija opet biti IsTumbana. Ajmo Milivoje hahahaha

avatar
Strateg Lalatovic
Saturday, 05.09.2020
23:36

Gospodo iz FSS,zasto ste stavili Tumbakovica da glumi selektora i igru sa 3 stopera?Covek je izjavio,mi hocemo stalno da damo gol vise i zato primamo golove.Pa da,ali mi uvek primimo vise nego sto damo.Da li je moguce da Katai nije pozvan u reprezentaciju?

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Sunday, 06.09.2020
08:27

IsTumbanog su stavili da glumi selektora zato što ovi iz zvezde i njenih filijala ne bi mogli da prođu doping test, a daleko su oni od gospode kao Tralalatović od stratega.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 05.09.2020
22:40

Zasto Pavlovic, a ne Ni. Maksimovic?