Ko je iznervirao Dušana Tadića u Podgorici?

Autor: Pavle Knežević
subota 13.10.2018.
13:13
Izvor: Sportske.net

Kapiten Srbije u ovom ciklusu objasnio svoju nervozu iz Podgorice i izneo recept za Rumune.

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Srbija je u prva tri kola Lige nacija osvojila sedam bodova, a Rumunija pet, što znači da je njiho sutrašnji duel praktično utakmica za prvo mesto. Ako pitate kapitena "orlova" Dušana Tadića, to je samo motiv više.

"Mislim da nam ta činjenica ne stvara nikakav dodatni pritisak, verujemo u svoje kvalitete i mislim da to može dodatno da nas motiiviše da pružimo bolju partiju i stignemo do pobede. Sve ćemo učiniti da to uradimo i da dođemo do pobede", rekao je Tadić novinarima u Bukureštu.

Tadić je u Podgorici bio nervozan, čak je rizikovao i crveni karton prigovorom sudiji, da li je to bila posledica kapitenske trake?

"Nije, nebitno je da li imam traku ili ne, sve je isto. Mislim da sam jedan od najiskusnijih igrača, nego jednostavno su nas iritirali neki postupci sudije, jer je svirao neke faulove i za njih i za nas.

Pogotovo me iznervirao kad sam hteo na lep način da mu priđem i da mu pomognem da nas pusti da igramo, a on nam je arogantno odgovorio kao ’ajde ćuti i igraj’. Što se tiče propuštenih šansi, kivo mi je za tu drugu šansu, ali nije traka nije predstavljala nikakvu dodatnu odgovornost", rekao je Tadić.

Da li je recept za pobedu kontrola lopte i dominacija u posedu i da li će Srbiji sutra biti lakše da igra jer je teren bolji nego u Podgorici.

"Uvek je lakše igrati kad dominiraš i kad imaš posed, jer je protivnička ekipa ta koja trči bez lopte. Uvek je lakše, ali treba da se prilagođavamo, jer nije uvek lako imati posed, treba da odgovaramo na zahteve, pa i ako se povučemo, treba da vučemo presing ka lopti i da težimo i da dominiramo.

Teren jeste bio loš, ali je dobro što smo se prilagodili jer smo igrali na Mitra i na Sergeja kad je ušao, što je dobro: ekipa se prilagodila iako je mlada. Sada će nam biti lakše da igramo, jer je teren dobar", rekao je Tadić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 13.10.2018
13:23

Zamisli, svirao je i za njih i za nas:-D Sudija sigurno nije bio njima naklonjen, a jos sigurnije ti nije on kriv sto si promasio dva zicera, narocito onaj prvi:-D