Ko će sledeće sezone igrati Prvu ligu? Čeka se još samo šampion "zapada"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.05.2018.
13:08
Izvor: Sportske.net

Situacija je prilično jasna, znamo ko je ispao iz Prve lige Srbije i tri kluba koja stižu iz nižeg ranga. Čeka se još samo rasplet u Srpskoj ligi Zapad.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Ljubitelji fudbala koji se ne ograničavaju isključivo na praćenje Super lige znaju da su pri kraju takmičenja u nižim rangovima.

Kolo pre kraja Prve lige Srbije sve je kristalno jasno, pošto su Proleter (Novi Sad) i Dinamo (Vranje) obezbedili plasman u Super ligu, dok u niži rang odlaze Radnički (Pirot), Temnić 1924 (Varvarin), ČSK Pivara (Čelarevo) i Jagodina.

Naredne sezone u Prvoj ligi Srbije igraće: Metalac (Gornji Milanovac), TSC (Bačka Topola), Inđija, Bežanija, Sinđelić (Beograd), Teleoptik (Zemun), Novi Pazar, Budućnost (Dobanovci), Radnički 1923 (Kragujevac) i Sloboda (Užice).

Pomenutim ekipama pridružiće se eliminisani iz Super lige Srbije (Javor iz Ivanjice i Borac iz Čačka), ali i četiri kluba iz srpskih liga.

Svoje mesto u prvoligaškom društvu već su zauzeli šampioni Srpske lige Beograd, Srpske lige Vojvodina i Srpske lige Istok.

Ostalo je još samo da se sačeka na rasplet u Srpskoj ligi Zapad gde se za plasman u Prvu ligu Srbije bore požeška Sloga i Zlatibor iz Čajetine.

Plasman u Prvu ligu Srbije obezbedili su:
Srpska liga Beograd: Žarkovo (Beograd)
Srpska liga Vojvodina: Bečej 1918 (Bečej)
Srpska liga Istok: Trajal (Kruševac)
Srpska liga Zapad: Mladost (Požega) ili Zlatibor (Čajetina)

Ne treba zaboraviti na to da će Prva liga Srbije naredne sezone biti još uzbudljivija jer će pored dve prvoplasirane ekipe plasman u Super ligu moći da ostvari i treći tim na tabeli i to kroz plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Trajke10
Sunday, 27.05.2018
18:42

Setim se pre par godina dobijamo Trayal a sad igraju u Prvoj ligi. Lova i veze su cudo.

avatar
MALI PLAVI
Sunday, 27.05.2018
16:22

Nije loše što je uveden plej of, možda su mogli da ga odrade kao u Premijer ligi tj čempionšipu, da učestvuje više klubova.