Ko će odlučivati o Zvezdinoj tituli iz 1946?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.03.2019.
11:34
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

I hoće li odluka biti doneta do kraja tekuće sezone?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Posle višemesečnog zatišja, Crvena zvezda je juče ponovo u prvi plan izbacila svoj zahtev za zvaničnim priznanjem šampionske titule iz 1946. godine.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je juče u svom govoru na sednici Skupštine FSS obrazložio zbog čega bi trebalo Zvezdi priznati pomenutu titulu, a zvaničan zahtev crveno-belih prosleđen je Pravnoj komisiji FSS koja će doneti konačnu odluku.

Zvezda je na svom sajtu otkrila i kako izgleda sastav ove komisije.

''Predsednik Komisije za pravna pitanja FSS je Dejan Šuput, dok su pored njega u ovom telu i Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i Branislav Nedimović (član), koji bi u narednom periodu trebalo da donesu odluku'', navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Ostaje, ipak, neizvesno koji je to ''naredni period'' i u kom roku bi Pravna komisija trebalo da donese odluku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Monday, 18.03.2019
13:53

Ljudi, ajde smirite se, ko da je to mnogo vazno, posebno za vas Partizanovce, vi ste trenutno gorenego one godine kad ste se spasli u poslednjem kolu pobedom protiv Buducnosti, ako se ovi stariji Grobari sete, zato, gledajte svoj klub, trosite energiju da popravite stanje, ostavite Zvezdu bre! A tek Vucelic odmah reaguje, kao ono eh hvala ti Boze sto imam jedan razlog da se i ja javim za nesto. Vi, ove godine ostacete bez Evrope, i to ne zato ste toliko losi, nego sto vlada totalno nezadovoljstvo medju ogracima, a niko da zucne. I kao hijena, ovaj vas Vucela odmah reaguje kao ono neki toboze veliki Partizanovac pa da dobije neku simpatiju, ako uopste ima i neko sto ga podrzi vise. A mojoj Zvezdi bih porucio, uzivajte u ovo vreme, jer ja licno ne pamtim bolja vremena (mozda period 89-91, kad su dosli Pancev, Savicevic, Jugovic, Mihajlovic, jer Piksi, Prosinecki, Sabanadzovic su dosli ranije), imamo jaku ekipu, imamo neku svetlu buducnost, pustite tu titulu molim vas, necu ovi sa druge strane da cmizdru i kukumace, a i kao sto rekoh da predusrede paznju javnosti malo od toitalnog fijaska njihovog kluba, a zato glavni krivci su bas VVV a i Ilijev koji je plesao njihovim notama. Prekazi danas im poslao lepu packu, nema vise niko cak ni da ih podnosi a kamo li da ih podrzi. Srecno mojoj Zvezdi i u kosarci, posto bih voleo da iduce godine budemo i u Evroligi i u Ligu Sampiona, ako Bog da, pa da uzivamo svi Zvezdasi!!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 18.03.2019
15:10

Ja sam licno bio na tom derbiju 1979. godine u predzadnjem kolu kad smo ih, koliko se secam, pobedili sa 3:0, a na stadionu se pevalo "druga ligo siri svoje grane i prihvati mlade partizane". Oni i jesu stigli na niske grane zbog toga sto su vise posveceni nama, nego svom klubu, a njihovi verni fanovi ih verno prate u svemu.

avatar
magister
Monday, 18.03.2019
17:41

Mali podsetnik Pixi, da osvežimo pamćenje, dok uživate na našoj muci: sadašnje stanje stvorila je politika, veštački, uzdižući Zvezdu i uništavajući Partizan. U Zvezdu - vraćen Džajić, da podigne moral; obustavljen sudski postupak (ne zna se da li je nešto radio ili ne, zabranjeno utvrđivanje istine). Ali - Džaja je istinska legenda kluba, voli Zvezdu i kapira fudbal. Doveden je Terzić, izbrisana interpolova poternica. I - sposoban baja, zna i ovako i onako. Vrši se pritisak s jedne, ustupci s druge strane, ne pita se cena - pronalaze se načini. Pršte oproštaji dugova, od banaka i firmi (svi vole Zvezdu, i strane banke), pa se dug sa neba spustio do ispod površine mora. Stvoren je i tim, i igra, to jeste istina. Ali ne samopodižući se, zahvaljujući nekakvim unutrašnjim resursima, nego kao apsolutno očigledni državni projekat. U košarci - ugasio se klub, zar ne (jel' o tome govorite?), i stvoren novi. Morali ste čak i da menjate ime (zaboravili?). Plus, imate čoveka koji je vlasnik i predsednik dva suprotstavljena kluba i u ABA i u drugim takmičenjima (sukob interesa? Hmmm, nećemo sad baš u detalje). Partizan - falisifikovana skupština da bi se postavili - opet Njegovi ljudi. Da rade posao. I rade ga, kvalitetno i efikasno.

avatar
magister
Monday, 18.03.2019
17:30

Dear Arthur, imaš pametan komentar, naravno iz Zvezdaškog ugla, ali logičan i poprilično tačan, makar što se tiče *realnog stanja stvari* i lažnih postupaka Vučelića i pratećeg mu dua V (pošto zajedno čine trio V). Molim da popraviš malo i gramatiku, jer je tekst i stilski odlično balansiran, pa su gramatičke greške (padeži) čudne, ali je moguće da si neko ko je živeo i odrastao u inostranstvu, pa mu ta stvar baš i nije laka: *ukoliko postoji bilo ko raspoložen da ga podrži*, *uživajte u ovom vremenu*, *da cmizdre i kukumavče*, *da preusmere pažnju javnosti sa totalnog fijaska*, *a glavni krivci su zato baš...*, *Prekazi im poslao danas...*, *više ih niko ne podnosi*, * u Evroligi i u Ligi Šampiona*. Inače sam digao palac gore, tekst je okej :)

avatar
stepa78
Monday, 18.03.2019
13:32

Terzic i ostali posteni

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 18.03.2019
13:14

FSS ne treba samo da nam prizna tu posteno osvojenu titulu, nego da nam vrati i onu titulu koju nam je oteo Sud Udruzenog rada.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 18.03.2019
12:47

Zbog cega FK Crvena Zvezda ima veca prava na titulu od FK Spartaka iz Subotice?
To "stub srpstva" (sa sve Krcunom, Bugarcicem, Krpom, Prosineckim, Rumunom Belodecicem, Boacijem, Mirnesom Sisicem,...) nam indirektno govori da Autonomna pokrajna Vojvodina nije sastavni deo Srbije?