Ko će od Partizanove mlađarije dobiti priliku da se dokaže Đukiću?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.12.2017.
14:59
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije će i ove zime pružiti priliku pojedinim mladim igračima da se dokažu i steknu određeno iskustvo u radu sa prvim timom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Praksa koja godinama unazad daje odlične rezultate u Humskoj jeste da se određeni broj mladih igrača priključi prvom timu tokom priprema.

Ove zime u Beogradu bi sa prvotimcima Partizana trebalo da radi desetak fudbalera koji nastupaju za Teleoptik i omladinsku selekciju crno-belih.

Ako izuzmemo Strahinju Bošnjaka i Svetozara Markovića koji se već doživljavaju kao članovi prvog tima, premda nisu imali previše prilike da se dokažu na takmičarskim mečevima, na pripremama će šansu dobiti još neki mladi igrači.

Šansu da rade sa prvotimcima i stiču preko potrebno iskustvo u januaru bi trebalo da dobiju Jovan Kokir (2000), Strahinja Jovanović (1999), Veljko Birmančević (1998), Jovan Nišić (1998), Luka Cucin (1998), Filip Jović (1997) i golman Jovan Trnić (1996).

Na osnovu onoga što bude imao prilike da vidi u radu sa mladim igračima Miroslav Đukić će potom doneti odluku da li će nekoga od njih nagraditi putovanjem na drugi deo priprema, što je takođe bila praksa prethodnih godina.

Najvažnije od svega jeste da Partizan nastavi da "proizvodi" talente koji će u određenom trenutku sigurno doneti nešto dobro klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GLU-PANTERI, PST!
Sunday, 24.12.2017
22:18

Trnic (Popovic)- Cucin (Grbovic), Markovic (Vlalukin), Bosnjak, Islamovic- Jovic (Cermelj), Nisic (Vujanic)- Kokir (Ilic), Birmancevic/Djerlek, Jovanovic- ISA ABDULAH REVOLT.

avatar
odjava
Sunday, 24.12.2017
19:32

povesce ih samo na prvi deo priprema , tako su radili i prosle godine a eventualno ce neko ,mozda jedan ili dvojica biti prikljuceni kojima su menadzeri u talu sa ,,vodjama,, to jest djukicu . nazalost je tako.

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Sunday, 24.12.2017
18:57

Mogao je ili (ako jos nije kasno) mogao bi i Djerleka da povede.

avatar
magister
Sunday, 24.12.2017
18:24

Ne znam da li je u pitanju objektivna slika, ali deluje da Partizan odavno nije imao tako malo potencijala... Omladinska škola već godinama ne uspeva da pobedi u svom takmičenju koje vodi ka juniorskoj LŠ, nekoliko najtalentovanijih su nespretno prepušteni menadžerima (Pantić, Živković, Radonjić...), neki su brže bolje prodati (Milenković), neki čak i pre nego što su odigrali bilo šta (Vlahović)... Poslednji koga imamo prilike da nakratko vidimo je Jovanović. Revolt zna bolje od mene, on ima više optimizma, voleo bih da se njegovo obistini.

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Sunday, 24.12.2017
18:58

Jovanovica smo bar videli na mahove, Petrova cak ni toliko nismo.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 25.12.2017
02:19

Poklopilo se dosta toga tj. ima tu vise faktora. Sam si napisao za 96 generaciju, dok su 97 i 98 bile siromasne same po sebi. Saponjic i Nikolic su brzo otisli, isto je i sa Blekijem koga je Tomic iskopao i ko zna gde bi sada bio da se nisu kockice poslozile. Glavcic se nije razvio kako se ocekivalo, sto se tice 98 ja se jos uvek nadam da bi Cucin ili Nisic mogli nesto ozbiljnije da naprave. 99 je izuzetno talentovana generacija i sto se tice omladinske LS tu je fora bila sto je uprava prosle godine odlucila da je u interesu kluba da Teleoptik udje u PL pa je bilo dosta tumbanja u ekipama i generacijama, kao sto vidis sada najbolji iz 99 igraju PL. Tu su golman Popovic, Bosnjak, Vlalukin, Vujanic, S. Jovanovic, Dj. Jovanovic... Generalno sam ocekivao da ce Djukic vise sanse da pruzi klincima, definitivno je bilo prostora za npr. Bosnjaka kada se pogledaju partije odbrane na nekim mecevima. Ima tu i uticaja menadzera tj. problema uprave sa njima, momaka koji imaju potencijal, ali ne i telo za seniorski fudbal npr. Birmancevic... Ako se secas Djuric je poslednjih godina dosta troskova rezao bas u skoli, a sada se vide posledice toga. Nazalost ni ovi sada se ne cimaju previse oko toga.