Ključne Lalatovićeve reči u finalu? Ovako je podigao ekipu posle Pavlovićevog evrogola u 96. minutu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.06.2020.
13:31
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Trener Vojvodine blista posle sinoćnjeg trijumfa njegovog tima u dramatičnom finalu Kupa protiv Partizana.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ekipa Vojvodine, pod vođstvom trenera Nenada Lalatovića, uspela je sinoć da prekine Partizanov četvorogodišnji trofejni niz u Kupu Srbije.

Novosađani su u finalu u Nišu, pred više od osam hiljada Partizanovih navijača slavili posle penal serije rezultatom 2-2/6-4, pa je Lalatović konačno ostvario svoju veliku želju i došao do svog prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

Mogla je Vojvodina da do trofeja dođe i u regularnom toku meča, ali tako nije mislio sada već bivši štoper Partizana Strahinja Pavlović, koji je makazicama u šestom minutu nadoknade vremena doneo crno-belima produžetke.

Mnogi su očekivali da će Partizan u dodatnih pola sata dotući uzdrmanog protivnika, ali Vojvodina je izdržala i potom u penal-seriji zadala rivalu završni udarac.

Dan posle, trener Vojvodine Nenad Lalatović je u razgovoru za ''Kurir'' između ostalog otkrio kako je uspeo da psihološki podigne svoje igrače posle Pavlovićevog gola i prokockane prednosti od 2:0.

''Nisam dao nijednog trenutka ekipi da padne. Dizao sam ih, hrabrio, jer sam znao da ako dođemo do penala da ćemo osvojiti Kup. Pričao sam im 'već ste zaslužili Kup, nemojte sad da padnete, nemojte da dozvolite navijačima Partizana da se raduju, nego ih naterajte da zaplaču posle utakmice'.

Jer, pobediti Partizan dva puta u pet dana, ovi momci nisu smeli da ostanu bez ovakve satisfakcije. Mislim da je i sudija možda produžio previše, šest minuta, ali nećemo se žalitit sad.

Čestitao bih i sudijama i svim akterima finala, jer su se pošteno borili, ali najviše mojim igračima. Oni su pravi heroji finala.

Nije lako da se izdrži ono što su oni prošli tokom meča, ali uspeli smo zajedno, uspeo sam da im održim hladne glave i jako sam ponosan, na njih, moje saradnike, Dragana Šarca, Milana Jovanića... Ovo je uspeh svih nas, celog grada Novog Sada i zato Kup pripada našim navijačima'', objasnio je Lalatović.
-
baner 10

Još jedan detalj koji je mnogima upao u oči je da pred penal-seriju Savo Milošević sa prekrštenim rukama stoji među svojim igračima, dok na drugoj strani temperamentni Lalatović ide od jednog do drugog igrača, ''unosi im se u lice'' i za svakog od njih ima neku motivacionu poruku. I, igrači su mu vratili na najbolji način.

Naglasio je takođe da je sada postao trofejni trener, da je to svojim radom u potpunosti zaslužio i da će ovaj trofej zauzimati posebno mesto, posle sedam igračkih, sa Zvezdom i Šahtjorom.

Otkrio je i da je čestitke dobio i od kuma Nemanje Vidića, kao i Mihajla Pjanovića, ali nije želeo da otkrije sa kim je telefonom razgovarao na terenu, u jeku slavlja.

''Neka taj detalj ipak ostane moja tajna'', poručio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 25.06.2020
16:45

Opet gol u 96. minuti. Lalate lepo si ih odradio, i njih i Gospodina clana jedne navijacke grupe iz Cokota.

avatar
babaroga
Thursday, 25.06.2020
15:09

Odlican trener, poznaje fudbal, ume da bude gospodin kad treba... Ali suvise emocija unosi u svaki mec, prima se na provokacije mada ne mogu da ga krivim previse, i ja bih poplaveo. Vrhunski trener mora da ostane hladan na idiotske prozivke raznih bulmeza.

avatar
Marko Kralj
Thursday, 25.06.2020
17:07

Sve tacno sto si rekao.
Ali opet da ne unosi toliko emocija ne bi njegov tim igrao tako. Realno napravio je dobar kolektiv od prosecnih igraca. Pravi je motivator.
Ali isto tako mora da iskulira vredjanje publike ( ako se mogu nazvati publika) vredjati nekom zenu i decu je stvarno idiotizam.
Nemaju ni gram postovanja i vaspitanja.
Klasicni grobari

avatar
Doki Daki
Thursday, 25.06.2020
15:05

Daće Bog da doživim da ovako Vojvodina igra i protiv Zvezde. Inače, čestitam Vojvodini!

avatar
Bogdan Čorlija
Thursday, 25.06.2020
14:59

Dupla kruna ole!!! :-D

avatar
Südkurve München
Thursday, 25.06.2020
13:47

Lalate, vrati se u Zvezdu Lalate

avatar
Dorotej
Thursday, 25.06.2020
14:48

Podržavam. Zameniti Stankovića što pre.