Klasa 87 - Partizanov Valijente, gde su završili Seskov cimer i lik koji nije dao Mesiju da izvodi slobodnjake?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 10.09.2018.
10:47
Izvor: Sportske.net

Slika je neverovatna, kažu da je to najtalentovanija generacija u istoriji Barse, ili su to tvrdili pre više od deceniju i po. Iz edicije, "Gde su, šta rade"...

Screenshot/You Tube/Danas Conference Center
Screenshot/You Tube/Danas Conference Center

Povezane vesti

April 2003. pre 15 godina, tim igrača do 15 godina pozirao je za fotografiju. Generacija od koje su se očekivala čuda.

Tada su bili mlađi kadeti, čistili su protivnike kao furija, verovalo se da će ovaj tim biti najbolji u istoriji Barse. Snimljeni su pred finale katalonskog kupa za kadete, dobili su Espanjol sa 3:0.

Samo trojica sa ove slike napravili su velike karijere, a tim se raspao jer su Pike i Fabregas otišli u Englesku, jedino je Mesi ispunio očekivanja.

Leo u stvari nije bio glavni autoritet, iako je bio najbolji igrač tog tima.

"Nije to tako moglo, davao sam mu kad sam bio dobre volje da izvede poneki slobodnjak", šali se danas Žuanho Klausi koji je posle odiseje po nižerazrednim klubovima završio karijeru u Kasteljonu.

Bilo je poznatih prezimena, Frank Songo je sin bivšeg golmana La Korunje, Žaka Songa, Kamerinca koji je osvojio titulu sa Deportivom. On nikada nije dobio šansu u Barsi igrao je par puta za Portsmut u PL, probao u Saragosi, Sosijedadu, iako je bio mladi reprezentativac Francuske, kada je krenulo nizbrdo, prihvatio je da igra za Kamerun, ali i tamo je sakupio tri meča.

Žulio Žesus De Moreno je u drugom timu debitovao sa 18 godina, ali posle su ga šetali po pozajmicama, i sada je u četvrtoj ligi.

Seskov cimer i najbolji prijatelj, Hoze Inožosa nikada nije postao profesionalac, igra u beton ligi, ali je i trener klinaca u fudbalskoj školi.  Golman Dani Plančerija je uglavnom, kako kaže gledao utakmice jer protivnici nisu mogli da priđu golu, sada je u četvrtoj ligi, najveći uspeh mu je što je branio kod Gvardiole u "B" timu. Tada je bio aktuelan prelazak u Blekburn, ali deset godina kasnije i dalje je u četvrtoj ligi Španije.

Najbolji Mesijev drugar, Viktor Vaskez je zaigrao za prvi tim pod Gvardiolom, igrao u Ligi šampiona i 2009. dao gol Rubinu. Zatim se povredio, igrao u nižim rangovima, završio u Kanadi, gde ne igra loše u Torontu, iako je već prešao tridesetu.

Valijente je završio u Partizanu, bio je i kapiten Barse, igrao jednom za prvi tim protiv Badalone u kupu, pet godina u Valjadolidu, igrao i za drugi tim Sevilje...

Sjajna generacija, a eto, malo ih je napravilo veliku karijeru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke