Kiza stao uz Đukića: "Nisu za sve probleme krivi treneri"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 05. mart 2018.

  • 22:30

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener koji je na svojoj koži osetio šta se dešava u Partizanu kada izostanu rezultati u domaćem prvenstvu stao je uz Miroslava Đukića i dao mu podršku u teškom trenutku.

Kiza stao uz Đukića:
Foto: partizan.rs
Dva dana pre međusobnog duela Partizana i Rada trener "Građevinara" Zoran Milinković dao je svoj komentar na sve ono što se u prethodnom periodu dešavalo u Humskoj.

Kao bivši trener Partizana koji je podneo ostavku zbog loših rezultata u domaćem prvenstvu Zoran Milinković potpuno razume u kakvoj se poziciji trenutno nalazi Miroslav Đukić.

"U potpunosti razumem šta se dešava, u pitanju je jedna kriza. Znate kako, kada ste u velikom klubu to odmah naiđe na veliku osudu javnosti i navijača. Osetio sam to na svojoj koži. Praktično se dođe u jedan paradoks da morate da dobijete sve utakmice što je nezahvalno i nerealno", rekao je Milinković gostujući na TV Arena sport.

Miroslav Đukić se našao na udaru dela navijača posle eliminacije u 1/16 finala Lige Evrope i dve vezane utakmice bez pobede u Super ligi Srbije.

"Mislim da su tu prvo na udaru treneri velikih klubova jer je stvorena slika u javnosti da mora da se pobeđuje uvek. Praktično ste u tenziji. Nije sporno koliko je to veliki klub, međutim kriza postoji u fudbalu i kada se dese određeni problemi treba naći mir, nastaviti sa radom i naći način kako da se ekipa vrati u takmičarsku formu. To je kod nas vrlo specifično, prvo je struka na udaru i onda to nekada dobije formu koja nije potrebna fudbalu i jednoj veličini kao što je Partizan", dodao je Milinković.

Strateg Rada objasnio je da kontinitet mora da postoji i da nije "kraj sveta" ukoliko se ne osvoji trofej na domaćoj sceni.

"Trener može da bude kriv kada nema atmosferu, kada su problemi u svlačionici... Sasvim je normalno, ponekad se desi da se izgubi ali to nije kraj sezone, to nije nešto što govori o vrednosti i kvalitetu trenera i igrača. Želim da kažem da su to normalne stvari u fudbalu ali se to kod nas vrlo teško prihvata. Ako u jednoj takmičarskoj sezoni ne osvojiš trofej, da li to znači da je kraj života, kraj fudbala, kraj svega? Naravno da nije, fudbal će se igrati i sutra, uvek postoji budućnost. Voleo bih da postoji jedan pozitivan pristup i kritika, nema sumnje da će Partizan naći izlaz iz toga. Možda je ova sezona donela radost u Evropi iako prvenstvo nije zadovoljilo navijače. Dužnost je da štitim struku i želim da kažem da nisu za sve probleme u srpskom fudbalu krivi treneri", zaključio je Milinković.

Partizan je nakon poraza u Nišu uvećao bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom ali će u sredu imati priliku da se vrati na pobednički kolosek jer na svom terenu dočekuje upravo ekipu Rada koju sa klupe predvodi Zoran Milinković.

Biće to ujedno prilika da Miroslav Đukić stegne ruku Zoranu Milinkoviću i izrazi zahvalnost što je u ovako teškom trenutku dobio iskrenu podršku čovek koga navijači Partizana izuzetno cene.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari