KIKS ZVEZDE - Čudesni Lazović pokvario Benov jubilej!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.10.2020.
22:56
Izvor: Sportske.net

El Fardu Ben večeras upisao 100. nastup u Zvezdinom dresu, ali nije ga proslavio pobedom, zahvaljujući pre svih sjajnom golmanu Javor Matisa Đorđu Lazoviću!

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U meču 12. kola Linglong Superlige Srbije, Crvena zvezda je neprijatno iznenadila svoje navijače - osvojila je samo bod protiv ekipe Javor Matisa na ''Rajku Mitiću'', gde večeras nije bilo golova - 0:0!

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je večeras odlučio da meč počne sa čak petoricom ''bonus igrača'', ali taj eksperiment mu se nije isplatio.

Javor je prvi pripretio u uvodnim minutima meča, kada je lopta završila pored Popovićevog gola, posle čega je usledio nešto mirniji period igre.

A onda, u 32. minutu velika prilika za Veljka Nikolića posle Spiridonovićevog kornera, kada je volej-udarcem poslao loptu iznad prečke. Šest minuta kasnije još bolja prilika za Mirka Ivanića, koji je posle odličnog centaršuta Nikolića iskosa sa desne strane, šutirao sa ivice peterca, ali je golman Javora Đorđe Lazović izvanredno reagovao. Na odbijenu loptu natrčao je Gobeljić, ali je veoma loše šutirao.

Do kraja poluvremena još jedna šansa za Javor, Zvekanov je šutirao sa šest-sedam metara posle centaršuta sa desne strane, ali lopta i ovoga puta završava pored gola.

U poluvremenu trener Crvene zvezde Dejan Stanković izvršio je trostruku izmenu, Radulovića, Gavrića i Spiridonovića zamenili su Katai, Rodić i Falćineli.

Iako je Zvezda imala konstantnu inicijativu, Ivanjičani su delovali nešto hrabrije u prvih desetak minuta drugog poluvremena, pokušavali su da težište igre presele što dalje od svog kaznenog prostora, ali u 58. minutu odlična akcija Ivanić-Katai, Zvezdina ''desetka'' je oborena na ulasku u kazneni prostor i sudija Čolović je pokazao na belu tačku.


Dva minuta kasnije, još jedna velika prilika za Ivanića, ovoga puta posle centaršuta sa leve strane, ali očigledno da je pauza zbog koronavirusa ostavila traga na efikasnost Zvezdinog veziste.

On je nedugo zatim i zamenjen, ušao je Pavkov, koji je do kraja meča imao dve stopostotne prilike. Prvo je posle centaršuta Kataija sa leve strane u 74. minutu njegov udarac glavom uz pomoć prečke zaustavio fenomenalni Lazović, da bi zatim posle udarca Gobeljića i jedne neuspele ofsajd zamke gostiju veoma loše zahvatio loptu sa oko šest metara.

Na ulasku u finiš meča, nova pretnja i pred Zvezdinim golom, ali Luka Luković nije kaznio brojne Zvezdine promašaje. Zoran Popović je zaustavio njegov udarac.
-
Baner
-
CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović (od 46. Rodić) - Petrović - Spiridonović (od 46. Falćineli), Nikolić, Ivanić (od 66. Pavkov), Gavrić (od 46. Katai) – Ben (od 73. Vukanović).

JAVOR: Lazović - Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović - Maričić, Piščević - Zvekanov, Šćepanović (Radivojević od 90.), Ilić (od 66. Tanko) - Luković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdo Zvezdana
Monday, 26.10.2020
20:18

Bravo za ubacivanje mladih igrača. Forsirati što više. Ne postoji niko ko će nas ugroziti.

avatar
Mario21
Monday, 26.10.2020
08:35

... i da se dopunim, svi igraci su mu nazadovali osim mozda Mirka Ivanica koji mi je ravna linija. I to je najveci problem. On za nase uslove ima jake igrace, ali nema tim... igru...

avatar
jv
Monday, 26.10.2020
02:32

Loši smo i to je istina. Neki teraju Stankovića, ali bilo bi lepo kada bi on bio jedini problem. Mi krštenog igrača, osim Kataija koji nije u formi, nemamo. Nismo sposobni ni da ga dovedemo, mi samo pretplaćujemo polovnjake. Zbog toga guramo decu, možda od njih nešto ispadne. Koliko smo fizički slabi se videlo u Evropi, koliko smo psihički slabi se videlo večeras. Otkaz Stankoviću ništa ne rešava, ne pravi se pita od g.....

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 26.10.2020
01:48

Zivnuli partizani, neka lepo brzo ce opet u rupu

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 26.10.2020
00:37

Nadam se da ću nekada shvatiti čime se bave petrović,vukanović i ben jer fudbaleri sigurno nisu.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 26.10.2020
00:21

Sutra saznajemo da li se sprema "vandredno" stanje u drzavi.
Svi dobro znamo sta je bilo prosle godine posle derbija (pobede Partizana).
Dobre dve nedelje se nije moglo mirno ziveti.
Samo se pitamo gde ce se prvo gostovati.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 26.10.2020
00:26

E neka si i ti docekao dva minuta sreće,pa ti si ziveo za ovo prvi si dosao da ostavis komentar :)

avatar
micky13
Monday, 26.10.2020
00:20

Na žalost falio je gol.Zabrinjava činjenica da 180 i više minuta mi nismo dali gol ?.Mali Nikolić opet djeli lopte samo on zna kome,vrijeme je da se preseli na klupu.Javor nije bio u klasičnom bunkeru ,branio se i odbranio uz sjajnog golmana i zasluženo nosi bod kući..Čestitke ekipi,Nama ostaje analiza i da se spremimo za Liberec da ostanemo u igri u Ligi Evrope.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 26.10.2020
03:49

Vi ste iz 270 minuta dali samo jedan gol iz penala koji niste trebali da dobijete (dva faula sekund pre cistog penala). Da stvar po vas bude gora, to bi vam se mnogo cesce desavalo da ne igrate sklanjalice kao sa Radnickim, Vojvodinom, Cukarickim, Radnikom, Radom, a zadnjih godina i Vozdovcem i Lucanima. Mislim da vam vecina ostalih timova ne poklanja bodove, ali onda su tu sudije da poguraju. Sve u svemu, samo teorijska sansa za Partizan u tim okolnostima, pogotovo jer vam se sklanjaju tri najbolja tima posle pfc i cz: Cuka, Vosa i Nis.

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 26.10.2020
20:48

Dok ljepi kukaju, saopstenja i tuzbe protiv Zvezde pisu demontira ih Radnicki u Nisu.

avatar
Man united
Monday, 26.10.2020
16:34

Чука која нас добије скоро сваке године нам филијала? Против Радничког смо кикснули пре мање од 2 године. Каква је то филијала која ти узима бодове? Једино Воша у задње време не успева да нам откине који бод. Мада, и они су нам узели бодове пре једно 4 године. Они су нам увек били незгодан ривал. Невероватно колико смо само просули бодова против њих и то у време док су такви као ти лупетали како су нам филијала. Одлично се сећам, и тада сте спиновали. Али ово сада што радите је чист безобразлук. На основу чега ти тврдиш да је ико уопште Звездина филијала? Рекао ти Пантић, Вулетић? Чиме можеш да подупреш те смеле тврдње? Партизан је нпр имао људе из своје управе који су били председници других клубова. Ал то ти, претпостављам, није било сумњиво никад? Битно је само да лајете против Звезде док ваш клуб ни уз помоћ судија не може друголигаша да добије.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 26.10.2020
14:24

Opet grobar prica o sklanjalicama opet te hvata nostalgija za Tolenceta vaseg dragog,za Hajduk,Banatski dvor,Smederevo, Bsk,Slobodu,Borac Cacak,Metalac(koji vam vise ne daje bodove zato sto Milenko voli Toleta koji mu je sredio stadion u Milanovcu preko tendera) ima ih jos.....sreca eto ostao vam Javor gde do njih nikom niste mogli da date dva gola i onda oni dosli i standardna prica goleda za laznu sliku,da nema tih sudija bili bi ste 8 na tabeli koliko su vas vadili za sam pocetak ove sezone a videcemo nadalje.Inace vama i jeste teorijska sansa s obzirom da ne mozete da dobijete drugoligase!

avatar
Realni Arthur
Monday, 26.10.2020
00:18

Zasluzeni bod, samo sto nesto nije u redu. Nekako ovo postaje tradicija, uvek Javor igra sa nama egal, kakav god sastav bio, a ako gledamo tabelu nije da su bas neki tim. Znaci, Deki izvini, ali eksperiment mozda ti kostao titule, videcemo, zato sto tek slede Evropske tekme i ako ovako budemo igrali to znaci jos malo pa egal sa Vojvodinom, Partizanom,,,,,,! Meni je to licilo na neozbiljnost jer ubaciti 5 omladinaca nije bas moralo, ali ok! Kao sto rekoh na poluvremenu, spominjao sam imena igraca (Gobelja, Petrovic, Spira, pa ove vedete koji se bukvalno ponasaju ko svetske Zvezde Velja i Gavra, Pankov, pa Pavkov, Vukanovic, pa Ivanic i Rodic imas utisak da ce da umru koliko bezkrvni izgledaju. Ne znam sta da ocekujem osim nek nam Bog bude u pomoc, jer sledi ponovo Evropa a ja imam utisak da cemo izgubiti sve u Evropi jer igraci deluju ko da je maj kraj sezone a ne pocetak sezone. Biti veliki trener ne moras da otkrijes toplu vodu, kao sto Stankela hoce sa nekim eksperimentima, jer Miloje igrao Ligu Sampiona koja je mnogo zahtevnija pa ipak napravio solidan tim za prvu tekmu posle. Imam utisak da ce i Partizan igrati nereseno sutra, i ako bude igrao nereseno, ja vise nikad fudbal necu gledati jer to automatski znaci da je prvenstvo dogovoreno i zna se da cew Zvezda biti sampion, e ako je tako, dok se promeni od onog prvog u FSS pa do piuna dole, ne gledam vise! Cestitam Javoru na bod, a meni ovaj vikend bar su malo popravili kosarkasi i ako teskom mukom ali barem su dobili. pozzz

avatar
napred Panktizan!
Monday, 26.10.2020
03:58

Moze biti nereseno sutra jer je trener Radnickog sada bivsi Savin pomocnik, mnogi govore da se vise on pitao oko tima i taktike, tako da nas poznaje u dusu i zna sve nase mane. Ali za to da je dosta namesteno zvezdinih utakmica (uz poneku Partizanovu) ne moras da brines. Pa pogledaj rezultate i igru zvezde protiv Omonije, Ararata i Tirane, pa onda te timove uporedi sa Vojvodinom, Radnickim i Cukarickim i pogledaj zvezdinu statistiku protiv tih klubova u zadnjih 6-7 godina, pa sam sebi odgovori na pitanje da li je moguce da zbezda ima sve pobede na toliko utakmica protiv najjacih timova lige.

avatar
Man united
Monday, 26.10.2020
16:52

Погледај резултате и игру Партизана против Сфинтуле или оних пре тога, што исто нико жив није чуо. Је л' логично да се клуб који Сфинтулу добије сумњивим пеналом у продужецима бори за друго место у Србији? Пре тога једва прошли неке још горе несрећнике. Нови Пазар вас туче иако вам судија измишља смешне пенале. Алоо, Нови Пазар, који је био 10. у другој лиги. О чему ми причамо.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 26.10.2020
14:25

Napeo si na Radnicki a uzmi statistiku i videces kako lazes kao i za mnoge stvari.

avatar
Partizan uvek prvi
Monday, 26.10.2020
00:17

Opet penal hahahahah

avatar
Stefan Lazović
Monday, 26.10.2020
00:44
avatar
Partizan uvek prvi
Monday, 26.10.2020
18:04

Hhahaha, nisi smislio nista drugo??? Ok, posto mi to kaze navijac Zvezde i nema neku tezinu. Zivo me zanima koliko li je penala svirano za Zvezdu ove sezone, vodis li evidenciju?

avatar
micky13
Monday, 26.10.2020
00:16

Na žalost falio je gol..i tu je priči kraj..Bravo za Javor...nisu se klasičnim bunkerom branili izdržali su,nama ostaje da žalimo .Opet mali Nikolić šalje lopte samo on zna kome..malo ga na klupu da se spusti na zemlju.

avatar
Mario21
Monday, 26.10.2020
00:11

Gobeljic katiten? Majko bozija...

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 26.10.2020
00:09

Veliki trenerski mag,ne verujem da neko toliko ne zna,on je nas unazadio 10 godina.Ako ne ode na vreme izgubicemo titulu mnogo lakse nego sto smo je izgubili pod Bozovicem.Radulovic levi bek:) cudu da se nacudim,izgleda da je jedino bilo bitno da ima 5 bonus igraca pa da se sutra prica kako eto forsiramo mlade,kakva glupost nevidjenih razmera,imas tog amatera Hajdina na klupi pa valjda moze da igra protiv Javora,placen 300 hiljada,ej 300 :) ,madjija i Mrkela znaju da nadju nema sta,nema alternativa za levog beka tokom cele sezone,smehoteka.Druga stvar,Ben u spicu,imas Krstovica i Pavkova ako je vec Falcineli umoran i ti stavljas Bena a znamo da on to ne moze da igra,i onda na poluvremenu opet Gavric ispasta koji je nesto i pokusavao da bi igrao apsolutno van forme van svega Ben.Tim koji nema agresivnost,tim koji ne zna sta je presing,tim ciji se igracu ne krecu uopste kad drugi igrac ima loptu,apsolutno svi stoje,i na kraju tim koji ne trci kontre uopste i ako se napravi neka akcija po boku u zavrsnici imamo uvek dva igraca maksimum sto je skandal.Ima jos toga dosta toga,mogao bih do sutra,ali ovo je ocaj i to traje i sad ce ulazak u Evropu sve da zakrpi i treba da cutimo i da se pravimo da se nista ne desava,vazi,kako da ne.Pritom mi bi smo i derbi izgubili da je Savo Milosevic ostao trener Partizana,to potpisujem.Dejane postujem te kao coveka ali nije ovo za tebe,jednostavno ne znas, nemas osecaj za ovo,idi dok je vreme,dok nije kasno.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 26.10.2020
04:10

Opusti se, Javor je jedna od retkih ekipa od kojih mozete da izgubite bodove, i Milojevic je prosle godine remizirao sa njima. Imacete vi jos dosta bodova, ne boj se. A za derbi si mozda i u pravu jer Stanojevic i njegovo branjenje 1:0 Savo nije radio, on brani 2:0 (AZ), a po igri Partizana do izlaska Sume i od primljenog gola do kraja (34 minuta) je Partizan bio daleko bolji. Ostalo je zvezda napadala, doduse prilicno bezopasno, pogotovo iz igre, u prekidima je daleko opasnija i bolja od Partizana, jer ima vise i jace igrace. Kad smo kod jacine, igrali ste pregrubo, a dokaz za to je ni priblizno gruba igra u mnogo vaznijem mecu u Evropi. Iz prostog razloga -ne bi prosla, bilo bi crvenih kartona. Ali sve jedno, ni sa Savom Partizan ne bi pobedio, jer smo imali ozbiljnih kadrovskih problema, igrali smo bez napadaca bukvalno, sto se bas i videlo u pojedinim momentima.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Wednesday, 28.10.2020
12:27

Toliko ga pljuješ da se svako zapita da li ti je uopšte drag. Drži nadimak koji hoćeš tvoja stvar

avatar
Man united
Monday, 26.10.2020
16:46

Од 90 минута, ви сте се бранили 85. Кога то фолираш. Имали смо и ми кадровских прблема. 2 главна играча ван строја, а трећи ровит играо. Па, се нико не жали. Спинујете месецима како сте класа у односу на Звезду. Онда вам дође ослабљена Звезда, а ви паркирате аутобус ко да против Реала играте. Да се Станковић није правио паметан са Ераковићем у првој постави, ко зна шта би тек било.

avatar
paok
Monday, 26.10.2020
10:59

Necete izgubiti titulu, ne boj se. Ovo vam je zadnji kiks uz mozda derbi.

avatar
Alfa grobar
Monday, 26.10.2020
00:08

Zvezda je oštečena za minimum 3 penala i 2 crvena kartona protivniku , da se dovedu još 8 pojačanja što pre i to oni koji znaju da padaju u 16 metara više puta u toku utakmice

avatar
Stefan Lazović
Monday, 26.10.2020
00:46

Ne moramo mnogo da trazimo, ima ih podosta u nasoj filijali Partizanu.

avatar
Damir85
Monday, 26.10.2020
00:04

Dokle ce vise Stankovic da se uci i eksperimentise....

avatar
Mario21
Monday, 26.10.2020
00:10

Na zalost, dok mu neko ne ponudi da predje negde... Bio je vanserijski igrac ali na zalost za trenera nije...

avatar
Mario21
Monday, 26.10.2020
18:13

Ma znam... Samo kazem da sumnjem da ce otici. Mozda sam preterao "Nije za trenera", mozda bolje reci da je jos uvek na nivou amatera i da nije za klub kao sto je Zvezda gde sa skromnim igrackim kadrom ljudi hoce najvise ciljeve. I daleko od toga da ne krivim one koji su ga doveli. Isto kao sto on treba da snosi odgovornost za rezultate tako i oni koji su ga doveli treba da snose odgovornost za svoj deo posla. Ne kazem da moras uvek da pobedis, niti mozes uvek da pogodis sa svakim pojacanjem jer je tu dosta faktora. Nije dovoljno samo biti dobar fudbaler, treba ga uklopiti i u tim... Ali svakako nisu trebali da angazuju Dekija jer on nije mogao da postane preko noci vrsni fudbalski trener. Svestan sam i ja da su ga doveli smo zbog imena i trebali bi da snose odgovornost zbog toga. A Deki, kolko god ga ja gotivio, treba da snosi odgovornost za rezultate i zbog toga sto su svi igraci u debelom padu forme.

avatar
Old_school
Monday, 26.10.2020
10:49

Gde da predje, leba ti? Pa drzace ga Terza, jer iza Dekijevog imena su se sklonili, sad svi po Dekiju pljuju. Kao da nisu znali da je amater. Al zato sto 3 godine beka nemamo, krstenog zadnjeg veznog itd.nikom nista. Mrkela cuti. I to sto smo u debelom minusu pa Deki mora forsirati decu ne bi li ih prodali kako, Terza cuti. Epilog, jad smo i tuga.