Kiks bez posledica, Partizan ide dalje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.08.2019.
21:00
Izvor: Sportske.net

Veliki kiks crno-belih na početku meča uveo je duel u Malatiji u veliku neizvesnost i pravu dramu do samog kraja.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

U revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Partizana poraženi su u Turskoj od Malatije sa 1:0, ali su zahvaljujući pobedi od 3:1 pre sedam dana u Humskoj, uspeli da se plasiraju u plej-of fazu kvalifikacija.

U tom, poslednjem dvomeču u borbi za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, Partizan će se sastati sa boljim iz večerašnjeg duela Aris Molde. Norvežani su prvi meč dobili na svom terenu sa 3:0.

Počelo je onako kako nije smelo za Partizan. Sedmi minut meča, prva kakva-takva opasnost po gol crno-belih i  odmah vođstvo Malatije, a sve posle očajnih reakcija fudbalera Partizana.

Duga lopta je sa polovine domaćina upućena ka Adisu Jahoviću, ovaj prihvata loptu između neodlučnih Pavlovićai Ostojića, a da sve bude gore, golman Stojković pogrešno procenjuje situaciju, istrčava u prazno, pa je Jahoviću ostalo da loptu prosledi u praznu mrežu - 1:0.

Partizan je potom, imao blagu inicijativu, a prvu priliku za izjednačenje crno-beli su imali u 15. minutu, kada je Suma uposlio Asana na levoj strani, Japanac je možda trebalo da prosledi loptu do slobodnog Sadika, ali se odlučio za šut koji nije bio dovoljno precizan.

Pet minuta kasnije nova opasnost pred golom Partizana, koju u poslednjem trenutku otklanja Zdjelar svojom intervencijom, ali pritisak domaćina se nastavio.

Odmah je usledila nova akcija, po desnoj strani preko Gokana Torea. On je pokušao da uputi centaršut, lopta pogađa Pavlovića ispod pazuha, domaći su tražili jedanaesterac, s obzirom da je defanzivac Partizana tom prilikom imao i ispruženu ruku, ali ponovljeni snimak je ipak pokazao da nije bilo razloga za najstrožu kaznu.

Na isteku prvih pola sata igre, opet Tore stvara konfuziju u odbrani Partizana, na kraju Bifuma šutira iskosa sa desne strane, ali srećom po Partizan lopta je odskakutala pored desne stative. Činilo se da golman Stojković ne bi mogao ništa da je fudbaler Malatije bio malo precizniji.

Mogao je Partizan da sebi značajno olakša posao u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je Zoran Tošić odlično izveo slobodan udarac sa desne strane, a Sadik iz dva pokušaja ne uspeva da savlada golmana domaćih Farnola.

Početak drugog poluvremena bio je bez zanimljivog sadržaja, sve do 59. minuta. Bifuma je sa levoj strani prevario Miletića, onda odlično centrirao, na kraju je usledio oštar udarac po zemlji koji je Ostojić izbokirao ispred Stojkovića.

Još veća opasnost po gol Partizana viđena je u 78. minutu, kada Tore odlično centrira sa desne strane, lopta dolazi do Mine koji ju je dočekao na drugoj stativi, ali golman Partizana Vladimir Stojković ovog puta odlično reaguje i spasava svoju mrežu.

Ušlo se potom u sam finiš, tokom kojeg su crno-beli pokušavali da odugovlače, bez većih ambicija, ne samo tada, nego tokom čitavog drugog poluvremena da ozbiljnije ugroze gol domaćina.

Zbog čestih prekida, nadoknada je trajala čitavih sedam minuta, samim tim je potrajao i sve jači pritisak ekipe Malatije na polovini Partizana.

U 94. minutu prava drama na obe strane. Prvo odlična kontra koju je povukao Pavlović, nastavio Asano i na kraju Sadik koji ne koristi prvu pravu priliku za Partizan u drugom delu igre. Odmah zatim sledi i munjeviti napad domaćih, srećom Fofana ne uspeva da kazni crno-bele.

Minut kasnije novi opasan napad Partizana, Sadik i Asano, ali Japanac zamalo kasni.

Savo Milošević je potom uspeo da ''ukrade'' još malo vremena uvođenjem Ožegovića umesto Sadika, a do isteka nadoknade nije bilo veće opasnosti po gol Partizana, koji je ipak uspeo da prođe dalje.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

69 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red to the bone
Friday, 16.08.2019
10:01

Vratio se brat što ga ♦️⭐️, čovek veze sa fudbalom nema, pa ovo je cirkus šta piše, sa Čekijem pod ruku i da se prijavite za stručne konsultante na SkySportu.
Partizanu żelim sreću protiv Moldea, da naš fudbal ima sezonu ko pre dve godine i bolju !!!

avatar
M_85
Friday, 16.08.2019
09:48

Dobro je. Cestitke na prolazu.

avatar
Jelena Renovcevic
Thursday, 15.08.2019
22:06

Cestitke komsijama na prolasku ali ovi Turci da su igrali jos 97 minuta ne bi dali gol ovako losem partizanu.

avatar
magister
Thursday, 15.08.2019
22:05

Prošli smo, super, živeli, bravo.

I tu je kraj bilo čemu pozitivnom u vezi sa ovom utakmicom. Imali smo jedno otrežnjenje u Kruševcu, sa izvesnim posledicama i ovo sad - skoro bez posledica. Pre toga smo imali pobede nad amaterima iz Velsa, pobedu protiv novog prvoligaša od 1 : 0 i još jednu, nešto ubeljiviju protiv Mačve. I konačno, tu pobedu 3 : 1, protiv Turskog tima, bez tradicije i realne snage, ali i bez bele zastave, naravno.

Ne pišem ovo s namerom da pljujem, već da zamolim Savu, koga baš i simpatišem i poštujem, da prestane da se igra političkim izjavama *moja krivica* i da razmisli o povratku Zakarića i Nikolića u prvi sastav. Oni to zaslužuju kvalitetom, imali bismo mnogo jaču konkurenciju i više taktičkih mogućnosti.

Konačno, da li je jasno da mi nemamo igrača sredine terena koji će da stane na loptu kad treba, koji ume da tačnom iznenadnom loptom destabilizuje protivnika, koji ume da bude produžena ruka trenera na terenu. To je jedino što vredi platiti sada, da bismo, uz povratak u roster Zakarića i Nikolića, stekli realne šanse da uđemo u grupnu fazu.

Videla se u nekim utakmicama Savina ideja, zaista je odlična, ali se mora obezbediti i kvalitet igrača da bi takva igra mogla da se ostvari i protiv malo jačih timova od Mačve (nije cinizam, nije Napredak imao sreće, i nismo u Turskoj pokazali da smo jači).

avatar
Amar Zornic
Friday, 16.08.2019
01:57

Sta se desava sa Zakaricem , vidim da ga vec neko vreme nema u timu a po meni jako dobar igrac

avatar
paok
Friday, 16.08.2019
06:22

Za Zakarica se slazem ali za Nikolica nikako. Sta ces svaki trener ima nesto svoje. To je sto je, sada je gotovo.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 15.08.2019
21:47

Moramo bolje . Sadik je novi vašington, tošić osim skenderbega dobru evropsku utakmicu odigrao nije . Zakaric i Lutovac su daleko ispred njega. Urošević Pavlovic Miletic i Ostojic svi odigrali korektno pogotovo Urosevic koji je imao torea kao najteži zadatak . Scekic i Zdjelar solidno , Suma bio dobro čuvan, nije ni imao mnogo lopte u nogama a Asano je podbacio ,nadam se da će vremenom njegova igra biti bolja . Lutovac mora u 11 ispred tosica i ozeg umesto sadika. Fale nam 2-3 pojačanja kako ne bi bili kanta za napucavanje ako kojim slučajem udjemo u le. Maraš , Špic i Krilo.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 15.08.2019
22:13

Maras otisao u Spaniju

avatar
Emperador(2018)
Friday, 16.08.2019
00:44
avatar
REVØLT
Thursday, 15.08.2019
21:41

Ili za 9-ku zbog te kontre na kraju koju nije dozvolio i koju nam je zaustavio, na to sam zaboravio. Fire oo:-D

avatar
REVØLT
Thursday, 15.08.2019
21:37

Sudija je bio najbolji igrac meca! Ne, ozbiljno, odsudio je za 10-ku.

avatar
Dragan Jelena
Thursday, 15.08.2019
21:33

Sramota kakvom igrom su prosli dalje al ajde nasi su....ako ovako misle da igraju bez imalo zara i zelje bolje da ne igraju vise...

avatar
pjer
Thursday, 15.08.2019
21:32

od svega mi je najtuznije kako nam napadac suta kad je sam pred golmanom, bolje da je nije ni dirao

avatar
zlogi
Thursday, 15.08.2019
21:27

Razocarenje nakon prve tekme. Steta za kiks Stojketa, pitanje kako bi isla tekma da ga nije bilo, ovako smo zivu glavu spasavali. U narednoj rundi mora bolje, jer ko god nam dodje ovom igrom ispadamo. :/

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 15.08.2019
21:26

Aris na poluvremenu vodi 2:0. Sve miriše da će Solun da gori :-)

avatar
Gogi-11
Thursday, 15.08.2019
21:19

Slabo odigrano ali sreca pa,su u BG bili odlicni, bitno,je da su prosli sad ozbiljna priprema za plej of srecno grobari...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 15.08.2019
21:13

U Beogradu ih je sudija častio golom nakon ofsajda, a u Malatiji smo mi častili. Ne znam da li je taktika da se igraju ofsajd zamke ili je to bila odluka Strahinje, ali je bilo bespotrebno ulaziti u takav rizik na 2 gola prednosti iz prvog meča, u kojem sudija nije signalizirao ofsajd pre primljenog gola i na oranici gde ne znaš kao će od lopta da se odbije od brazde. Nakon toga fenomenalna utakmica Strahinje, ali osim njega moraće i Savo još da uči jer je Malatija uvela i drugog špica i Minu prebacila u špicu (sa 3 špica i 2 krila), a mi smo ostali u zadnjoj liniji sa samo 4 igrača pa je uvođenje Ožegovića umesto štopera donelo dodatni rizik u završnici meča kada sudije nisu dosudile ofsajd Mine kada je Stojković spasio Partizan još jednog neregularnog gola, prekršaj Tozle nad Ostojićem laktom u glavu kada je glavom šutirao preko prečke i prekršaji nad Miletićem na obe stative od Fofane i kod prekida nakon toga. Mitrović je u Bakuu zbog jedno "fuck off" dobio crveni i čini mi se 4 utakmice od UEFA-e, a igrači Malatije, pre svih Jahović drže predavanje sudiji kako da sudi, sudiji iz Premijer lige koji dozvoljava igračima Malatije da izvedu slobodan udarac jedno 5m dalje od mesta prekršaja. Oni su tako dolazili do šanse, a Partizan svoje nije iskoristio, i na kraju je čak sudija sprečio kontru Partizana 3 na 1 kada nije pustio prednost u poslednjem minutu. Inače Malatija ima odlične igrače kao što su Tore, Fofana, Bifuma, Jahović, a realno je dvomeč trebao praktično da bude završen još u Beogradu da Rus Ivanov nije onako bezočno pokrao Partizan. Molde nema toliko jake individualce, ali je u ovom momentu daleko bolji tim, uigraniji koji je zagazio duboko u sezonu i zaista mogu da odluče sudijske greške ukoliko se ponavljaju u ovom broju, a ne verujem da će biti u korist Partizana jer odavno nisu, pa je zato krajnje vreme da Uprava pojača tim i osveži roster sa bar 2 pojačanja.

avatar
REVØLT
Thursday, 15.08.2019
21:39

Mitrovic ili Skuletic?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 15.08.2019
22:09
avatar
paok
Thursday, 15.08.2019
21:41

Ne znam sta si zapeo za sudjenje. Ovo danas je bilo jako lose, kako ne pomenes ucinak u napadu i ocajnog Sadika. Ne moze jedan duel da dobije a onaj zicer je fodao golmanu, tako ne reaguje ozbiljan igrac. I samo jos nesto. Jel ti stvarno mislis da je sudija imao nameru da nas pokrade.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 15.08.2019
21:11

Realno, dosta slabo... Malatija je sasvim osrednja ekipa, u evropskim okvirima cak ni trecerazredna, a opet je bilo na misice. Povoljan zreb i koef su jedini razlog sto se uopste prica o Evropi, a kad u grupi dodju ozbiljne ekipe, Partizan ce samo statirati... Zvezda je ipak dosta ozbiljnija ekipa, derbi jednostavno nije merilo niti ce ikad biti....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 15.08.2019
21:57

Večiti derbi sa zvezdinim sudjama naravno nije merilo, ali reći da je zvezda ozbiljna sa više od sat vremena bez izlaska iz svog šesnaesterca u Kopenhagenu gde je imala samo 1 šut u okvir gola i 1 jedinu šansu iz koje je postigla gol i zahvaljući tome ostala u igri nakon 90 minuta i u Helsinkiju i Beogradu protiv Helsinkija i Kopenhagena gde je ukupno dala 3 od 4 gola veoma srećno, dva puta odbitak i lob golmana i jednom je odbrambeni igrač asistirao Pavkovu je stvarno totalno nerealno, pogotovo što je Partizan zgazio Malatiju u prvoj utakmici koja nema bolju odbranu od Kopenhagena, ali ima bolji napad. Pogledajte malo na šta liči igra zvezde u takmičarskim utakmicama na gostovanjima pa onda upoređujte sa Partizan jer je i ova loša igra Partizana pesma za zvezdine igre na strani, u Evropi (Suduva, Helsinki, Kopenhagen).

avatar
Čerek B.
Friday, 16.08.2019
08:46

Zvezdi u Kopenhagenu nije sviran čist penal u prvoj minuti, ali to izgleda nisi video. Ili ipak smatraš da je sve bilo u redu i da sudija nije pogrešio

avatar
Milos Kosta Kostic
Thursday, 15.08.2019
21:10

Cestitke komsijama na plasmanu u playoff. Aris vodi 2:0, sve je neizvesnije ko vam je poslednja prepreka, ali realne su vam sanse da se plasirate u grupnu fazu. Srecno

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 15.08.2019
21:48

Hvala . Srećno pravim delijama protiv bojsa

avatar
Mitita
Thursday, 15.08.2019
21:09

Brate, zar je realno toliko opustanje posle prve dobre tekme u poslednjih 5 godina? ponsaju se kao LS da su osvojili posle one pobede.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 15.08.2019
21:58

Prva dobra utakmica nakon 5 godina? Ako si mislio samo na Evropu opet nisi u pravu. Obe protiv Jang Bojsa, Plzen u BG, Videoton na strani...to su sve odlično odigrane utakmice.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 16.08.2019
00:17

Meni imponuju ovi minusevi jer s ovzirom da znam kakvi mi ih dele. To im je neka vrsta terapije :D. Ne mogu da kažem ni da je Partizan igrao loše protiv Konahsa, ali nisu merilo, međutim osim protiv Malatije u Beogradu (po svežijem vremenu) Partizan je sve svoje utakmice u sezoni igrao na 33-35 stepeni, a večeras revanš protiv Malatije na 40 stepeni. U toku dana u gradu je bilo 45 stepeni. Ljudi, probajte da stojite na 40 stepeni, a kamoli da trčite . Pljuju i Malatiju i Partizan, a u toj Malatiji bivši zvezdin kapiten ne može ni minut da dobije, treća opcija na svojoj poziciji, ali oni su za zvezdaše amateri dok su njihovi igrači u debeloj danskoj hladovini na 15-20 stepeni stajali sat vremena u svom šesnaestercu. Junaci koji stoje na maksimalno 20-ak stepeni i amateri koji trče na 40 stepeni. Ne prestaje propaganda, ali ne mogu da verujem da navijači Partizana ovoliko nasedaju.

avatar
Mitita
Thursday, 15.08.2019
23:56

Jes vala, moja greska...
Neka bude u poslednje 2 godine.
Svakako kontas sta sam hteo reci.
Steta je sto su tako naglo pali posle prvog meca protiv Malatije.
I ne kontam zasto dobijas negativne prstice.
Ne vidim sta si lose rekao.
Komsije malo previse citaju komentare. :D

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 15.08.2019
23:19

Dobro ste i protiv Ferencvarosa odigrali isto

avatar
REVØLT
Thursday, 15.08.2019
23:04

Ni OIimpijakos u Atini nije za bacanje ako gledamo samo ofanzivu:-D

avatar
zg partizan igokea
Thursday, 15.08.2019
21:08

Svaka cast, odlicna je ekipa Malatije. Sampioni turske, i redovni ucesnici LS. Sreca sto nisu svirali cist penal za igranje rukom, ali dobro, navikli smo ovako.

avatar
GoHardV3
Thursday, 15.08.2019
21:04

Obe ekipe bruka za evropu, sramotno sta sve igra kvalifikacije za LE.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 15.08.2019
22:04

Tako je, i zvezda i Kopenhagen, bruka, zvezda ne može da izađe iz šesnaesterca, a ovi ne znaju kako da uđu u šesnaesterac zvezde. Igrala se viktorija na gol zvezde pa nije ni čudo što je od bele tačke u tom šesnaestercu ostao krater.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 16.08.2019
16:59

Malatija čiji golman spasi 5 golova u dvomeču je slepac, a golman Kopenhagena koga lopta doduše iz odbitka lobuje skoro na gol liniji nije, golman kome Boaći daje gol iz peterca, a lopta putuje 35m nije slepac, on je verovatno kvalitetniji po transfermarktu od golmana Malatije. Bivši zvezdin kapiten Donald je treća opcija na svojoj poziciji u Malatiji, a Kopenhagenu je na toj poziciji rezerva povređenom Falkeu Stage od 20 godina. Vind je dobar igrač, ali osim njega svi ostali iz Kopenhagena su slabiji od Torea, Bifume i Fofane iz Malatije. Igrač više za Kopenhagen je zvezdino neznanje, a Kopenhagenovo neznanje je još veće kada je njihovo krilo uspelo sa igračem više na terenu da zaradi dva žuta kartona. Samo Pavlović vredi više od celog zvezdinog tima koji ne može više od sat vremena da izađe iz svog šesnaesterca.

avatar
GoHardV3
Friday, 16.08.2019
15:11

Pa Partizan sa ovim slepcima nije izasao dalje od 10 metara sa onim Kosookim i i onim diq-om, Kopenhagen vredi 50 miliona evra ovi nesrecnici 12 na transfermarktu i plus igrac vise za njih, Wind vredi vise od ovog petoplasirang crno belog tima ling long lige.

avatar
LuckyStrike
Thursday, 15.08.2019
21:02

Losa igra ali dobro je.. Koeficijent ide gore to je najbitnije.. Cestitam partizanu...

avatar
Ivb PcDelovi
Thursday, 15.08.2019
21:11

Коефицијент иде горе само за победе и нерешене, не и за пролаз у наредно коло. Једино што од пролаза долази бодове то је улазак у Лигу Шампион, па ако би Звезда ушла, наш национални коефицијент би скочио за 1 бод.

avatar
LuckyStrike
Thursday, 15.08.2019
23:53

Nadam se prolazu partizana u grupnu fazu zato sam rekao da koeficijent raste

avatar
Ivb PcDelovi
Thursday, 15.08.2019
21:11

Коефицијент иде горе само за победе и нерешене, не и за пролаз у наредно коло. Једино што од пролаза долази бодове то је улазак у Лигу Шампион, па ако би Звезда ушла, наш национални коефицијент би скочио за 1 бод.

avatar
Südkurve München
Thursday, 15.08.2019
21:02