Kežman odgovorio Muslinu, sad će sav prljav veš pokuljati napolje?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 02. novembar 2017.

 • 10:44

 • Izvor: Sportske.net, alo.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Iako je Slavoljub Muslin nedavno istakao da ''stavlja tačku'' na spekulacije o nepozivanju Sergeja Milinković-Savića, priča se nastavlja. Iz drugog ugla...

Kežman odgovorio Muslinu, sad će sav prljav veš pokuljati napolje?
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
U iščekivanju večerašnjih nastupa naših najboljih klubova u četvrtom kolu Lige Evrope (Partizan - Skederbeg od 19h, pa Arsenal - Crvena zvezda od 21:05h), ponovo u prvi plan izbija višemesečna tema zašto Sergeja Milinković-Savića nije bilo u reprezentaciji Srbije tokom prethodnog kvalifikacionog ciklusa.

Podsetimo, mladi as Lacija sada je pozvan za prijateljske mečeve sa Kinom i Južnom Korejom u novembru, ali tek pošto je Slavoljub Muslin napustio mesto selektora našeg nacionalnog tima.

Nekoliko dana posle odlaska sa te funkcije, Muslin je u intervjuu ''Novostima'' objašnjavao da je Srbija imala sjajnog Dušana Tadića u proteklom periodu, koji je kod njega imao prednost i u odnosu na Ljajića i na popularnog ''SMS''-a.

Tom prilikom, Muslin je naglasio i da je ''menadžer Milinković-Savića vodio u žutoj štampi hajku protiv njega'', a sada je stigao i odgovor tog menadžera.

Znate već, u pitanju je naš nekadašnji reprezentativac Mateja Kežman, koji se danas oglasio žestokim odgovorom.

Kako prenosi ''Alo'', Kežman je najpre naglasio da Muslin nije smenjen, već da je sporazumno raskinuo ugovor sa Savezom.

''Svi njegovi saradnici su ostali u selekciji, a on nije nastavio svoj poslovni odnos. Pre će biti da su neki njegovi lični interesi postali očigledniji'', objašnjava Kežman.

U svojoj opširnoj izjavi na ovu temu, Kežman naglašava da su bila logična pitanja javnosti zbog čega se u reprezentaciju nije pozivao igrač takve reputacije i kvalitte, kakav je Sergej Milinković-Savić, inače i svetski prvak sa reprezentacijom Srbije do 20 godina.

''Priče o tome da li je Sergej dobar ili ne su prosto suvišne s obzirom na činjenično stanje i njegove nastupe na najvećoj sceni. Gospodin Muslin kaze da menadžerski lobi pravi pritisak na njega kako bi se preko reprezentacije Srbije napravila podloga za transfer Sergej Milinković Savića.

Tržišna vrednost fudbalera je relativna kategorija, i varira u zavisnosti od velikog broja determinanti'', naglašava Kežman i dodaje da nikakvu ulogu u formiranju tržišne cene Milinković-Savića nemaju nastupi u A reprzentaciji.

Potom je nastavio u još žešćem tonu, podsećajući i na ranije optužbe koje su na Muslinom račun stizale i iz Rusije.

''Selektorove ponude za 'saradnju' preko trećih lica sam sa indignaciom odbio, jer u takve kombinacije nisam ulazio niti imam nameru da ikad ulazim.

Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima sa fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio sa  optužbama od strane sopstvenih igrača u klubovima koje je vodio za “participaciju” u njihovim ugovorima i transferima (Oleg Samsonov, Georgi Pejev i ostali ...).

Pretpostavljam da sam i taj njihov javni nastup organizovao ja? Ukoliko je sve vreme bio pod pritiskom zašto ranije nije obrazložio svoju poziciju prema poslodavcu i ukazao na izvore pritiska, nego sada preko mog imena pravi izlaznu strategiju u nameri da zakamuflira svoja činjenja?

Nadam se da će aktuelne odluke doprineti uspešnoj prezentaciji srpskog fudbala u budućnosti, jer kvalitet imamo, a navijači u našoj zemlji sa razlogom očekuju rezultate i kvalitetnu igru, bez obzira na to ko je selektor i ko je personalno u selekciji'', poručio je Kežman, a OVDE možete videti kompletnu izjavu.

-
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari