Kežman objasnio - Evo zbog čega Ćurčić ne treba da vodi ''Orlove''!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 04. april 2016.

  • 09:23

  • Izvor: Sportske.net, alo.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Ni minimalna pobeda nad Estonijom očigledno nije uticala da naš nekadašnji reprezentativac promeni mišljenje o aktuelnom selektoru reprezentacije Srbije.

Kežman objasnio - Evo zbog čega Ćurčić ne treba da vodi ''Orlove''!
Foto: fss.rs/Starsport
Iako u redovima našeg nacionalnog tima i igrači i selektor Radovan Ćurčić ističu pozitivne pomake u igri ''Orlova'' i čude se kritikama koje na njihovu adresu još uvek stižu sa svih strana, nekadašnji srpski golgeter Mateja Kežman i dalje ne menja svoj kritički stav prema onome što prikazuju naši najbolji fudbaleri.

On je na tu temu govorio u intervjuu za ''Alo'' i naglasio da ga ne zanima ko će da bude na čelu Saveza, već jednostavno, kao i mnogi drugi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, želi da konačno vidi kvalitetnu igru naše reprezentacije.

''Željan sam dobrog fudbala, željan sam nastupa naše reprezentacije na velikim takmičenjima. Imamo dobre igrače, ali nešto očigledno nije u redu. Ne zanima me ko je u Savezu ni šta se radi tamo. Želim samo da se konsoliduju redovi našeg državnog tima'', poručio je Kežman.

Mnogo je proteklih dana bilo komentara da li Radovan Ćurčić ima znanja i kapaciteta da Srbiju odvede na Mondijal u Rusiju, ali Kežman je sumnjičav po tom pitanju, pre svega, zbog Ćurčićevog trenerskog neiskustva. U prilog tome, on je Ćurčića uporedio sa Žozeom Murinjom.

''Kada je jedan Žoze Murinjo skoro izjavio da još nije sposoban da vodi nacionalni tim Portugala, iako je sa klubovima osvojio gotovo sve što se osvojiti može, ne vidim kako to može da radi Ćurčić! Reprezentaciju Srbije ne bi trebalo da vodi čovek bez iskustva'', poručio je Kežman.

Njemu je zasmetao i način na koji se Ćurčić odrekao usluga Dušana Tadića, Duška Tošića i Nemanje Gudelja, zamerivši mu što pomenutim igračima nije najpre objasnio zbog čega više nisu na spisku.

Tvrdi da je i sam imao sličan slučaj tokom karijere, ali ne opravdava ni reakcije sada već bivših reprezentativaca, koji su u medijima ''opleli'' po selektoru.

''Tadića su samo odstranili. Ne branim ga, ali bilo bi svakako blaže da su porazgovarali sa njim. Isti slučaj je bio sa mnom u vreme dok je Savićević bio selektor.

Precrtan sam bez objašnjenja, tako da donekle razumem Tadića, ali ne opravdavam njegovo ponašanje u javnosti. Ni ja nisam iznosio prljavi veš, iako sam tada bio u sličnoj poziciji'',
objasnio je Kežman.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari