Keln na zvaničnom sajtu o Zvezdi - I komplimenti, ali i neprijatne teme

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2017.
19:07
Izvor: Sportske.net

Zvezdin sutrašnji rival detaljno je upućen u dešavanja u našem najtrofejnijem klubu.

Sportske.net/Filip Mitrović
Sportske.net/Filip Mitrović

Povezane vesti

I kada su u pitanju aktuelni rezultati i ovogodišnji uspon na evropskoj sceni, ali i kada se radi o nekim neprijatnim temama iz prošlosti...

U nastavku prenosimo tekst objavljen danas na zvaničnom sajtu Kelna.

''Crvena zvezda je jedan od najprestižnijih fudbalskih klubova u Evropi. Posle dugotrajne sportske i finansijske krize, srpski klub duge tradicije je ponovo na dobrom putu i želi da podseti na stara slavna vremena.

Sa međunarodno neidentifikovanim timom, Crvena zvezda je ostavila snažan utisak u kvalifikacijama ove godine u Ligi Evrope. U ukupno četiri kvalifikacione runde, tim Vladana Milojevića je pobedio jake protivnike, kao što su Sparta Prag i Krasnodar. Na lokalnom stadionu koji zbog svoje arhitekture podseća na čuvenu brazilsku ''Marakanu'', dobijene su sve četiri kvalifikacione utakmice. I dalje su neporaženi kod kuće ove sezone.

Na istom stadionu, Crvena zvezda se sastala sa beloruskim šampionom BATE Borisovim u prvom kolu LE, pred 40.284 gledalaca. Uprkos njihovoj superiornosti i privremenom vođstvu, rezultat je bio samo 1:1. Međutim, sportski uzlazni trend je i dalje jasno vidljiv, klub je posle 10 godina apstinencije došao do grupne faze evropskog takmičenja. Sa dobrim miksom iskusnih i mladih igrača, to će biti dovoljno za Ligu Evrope.

Većinu sadašnjeg tima čine srpski igrači, od kojih trenutno nijedan nije A reprezentativac.

Srđan Babić, Luka Adžić i Nemanja Radonjić su trojica obećavajućih talenata i igrači koji igraju za srpski U21 tim.

Zvezdinu ekipu dopunjuju legionari iz Afrike i Brazila, kao i bivši fudbaler Dortmunda Damijen Le Talek, bivši francuski mladi reprezentativac, koji je imao dvoipogodišnji ugovor sa Dortmundom i upisao je četiri bundesligaške utakmice u tom periodu.

Još jedan fudbaler koji je igrao u Nemačkoj je Filip Stojković, koji je prošle sezone odigrao deset utakmica za Minhen 1860.

Zvezda tima je centralni vezista Gelor Kanga, aktuelni reprezentativac Gabona koji je postigao dva gola u kvalifikacijama za Ligu Evrope i pripremio još dva gola.

Posle mnogo turbulentnih godina, klub se ponovo stabilizovao, i finansijski i sportski. Posebno teško vreme za navijače vrele krvi bilo je ono od 2004. do 2014. godine, kada je njihov najveći rival Partizan osvojio sedam od devet mogućih titula.

Osim toga, Crvena zvezda je bila u velikoj meri i zadužena, što je uglavnom zbog obaveza prema osrednjim igračima sa visokim platama. Međutim, uz pomoć postojećeg partnerstva sa ruskom kompanijom Gasprom koje postoji od 2010. godine, klub je ponovo konsolidovan i osvojio je dve titule, 2014. i 2016. godine.

Sa 27 titula u državnim prvenstvima, 24 trofeja u Kupu i titulom prvaka Evrope, Crvena zvezda je najuspešniji klub u Srbiji''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Thursday, 28.09.2017
09:21

Lako je kad pises sam o sebi, al kad rugi pisu ovako o tebi onda znas da vredis...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 27.09.2017
20:49

Svaka im cast.Odlican tekst.

avatar
LyO
Wednesday, 27.09.2017
19:59

Lepo napisano. :)

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 27.09.2017
19:38

Grese ovi iz Kelna,nek pitaju Povratak Kralja 16162626,on ce im objaaniti da je Zvezda mali klubic

avatar
Al(a)din
Wednesday, 27.09.2017
20:29

Izgleda da svi grese, samo on ne

avatar
Pov.kralja duva jaja
Wednesday, 27.09.2017
22:30

Jeste. Ipak je on najkompetentniji .