Kažnjeni Suma i Donald, "večiti" čekaju sledeći četvrtak!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.04.2018.
19:29
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Disciplinska komisija FS Srbije izrekla je kazne prvotimcima Partizana i Crvene zvezde koji su se za vikend našli u klinču, dok će klubovi sačekati sledeći četvrtak.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije zasedali su u četvrtak i doneli odluke vezane za utakmice odigrane prošlog vikenda.

U centru pažnje našao se 157. "večiti" derbi na kojem su ponovo viđeni neredi na tribinama, a strasti su u završnici utakmice uzavrele i na samom terenu.

Predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović potvrdio je za portal "Mondo" da su protiv "večitih" pokrenuti postupci i da bi konačna odluka o kaznama trebalo da bude izrečena tek za nedelju dana.

"Obiman materijal je prikupljen tako da smo otvorili disciplinski postupak protiv oba kluba i zatražili dodatno izjašnjavanje i od Crvene zvezde i od Partizana. Previše stvari moramo da uzmemo u obzir, tako da očekujem da će epilog biti poznat narednog četvrtka", rekao je Stevanović.

Nakon "večitog" derbija pisalo se o mogućnosti da Zvezdi i Partizanu ponovo budu oduzeti bodovi ali se za sada radi o spekulacijama koje u Disciplinskoj komisiji niko nije želeo da komentariše.

Derbi tuca
Foto: Epa/Andrej Čukić

Na današnjem zasedanju kazne su izrečene prvotimcima Partizana i Crvene zvezde Sejdubi Sumi i Mičelu Donaldu koji su se u sudijskoj nadoknadi našli u klinču iza gola podno južne tribine.

Kako je sudija Danilo Grujić obojici pokazao direktne crvene kartone odlučeno je da Sejduba Suma i Mičel Donald budu suspendovani na sledeće dve utakmice.

To znači da reprezentativac Gvineje neće moći da nastupi u duelima sa Čukaričkim i Radničkim, dok će Donald propustiti Zvezdino gostovanje u Nišu i duel sa Čukom na "Marakani".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Malo veliki covek
Friday, 20.04.2018
09:13

Donald-Suma me jako podseca na slucaj Ibrahim-Moreira. Samo sada se hvatanje za vrat ne sankcionise kao ranije. Sad mozes da bijes rukama i da budes kaznjen kao da startujes nekog. Ranije za ruke te suspenduju pa se opametis.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 19.04.2018
23:07

Ni u ovoj situaciji Grujić nije mogao da sakrije pristrasnost - slika govori više od 1000 reči.

avatar
NemanjaViidiic No1
Friday, 20.04.2018
13:40

Nije ti dovoljan ni tragikomican penal,ni prvi sut u 89 min opet lazes

avatar
NAJVECI IKADA
Thursday, 19.04.2018
20:52

partizan treba da ulozi zalbu,da se Sumi poveca kazna na 6 meceva,da ne bi ugrozio 2 mesto 😉😂

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 19.04.2018
19:30

David protiv Golijata- drugi deo.