"Kazne za sve, Hrvati nisu ekskulpirani"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
21:37
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi odgovorni za izazivanje nereda i nasilja na 156. "večitom" derbiju biti kažnjeni bez obzira na to iz koje države dolaze.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Dan nakon što je u Beogradu odigran 156. "večiti" derbi u javnosti se više govori o onome što se dešavalo na južnoj tribini nego o fudbalskoj predstavi.

Utakmica je pala u drugi plan zbog nereda u kojima su učestvovale zaraćene frakcije navijača Partizana, ali je fascinantno i to da su strani državljani angažovani od strane sukobljenih strana.

Tako su četvorica Hrvata iz Splita privedena tokom utakmice, a predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić iz Havane poručuje da će svi izgrednici biti procesuirani i krivično odgovarati za svoje postupke.

"Ne znam šta su radili ne samo huligani, nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli da gledaju. Učestvovali su u organizovanju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske, ne ekskulpira vas od prekršajne i krivične odgovornosti", rekao je predsednik Srbije.

Danas je iz Hrvatske stigla potvrda da su državljani te zemlje učestvovali u neredima na utakmici Partizan - Crvena zvezda, a pojedini mediji preneli su da se radi o članovima kik-boks kluba iz Splita koji nemaju veze sa navijačkom scenom.

Na jučerašnjem "večitom" derbiju povređeno je više od 20 osoba nakon brutalnog obračuna koji se dogodio na južnoj tribini tokom prvog poluvremena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak