Karadžić ocenio rad FSS-a: "Zadovoljavajuće"

  • Autor: Beta

  • 18. mart 2016.

  • 14:52

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da je ocena rada fudbalske reprezentacije Srbije u prethodnoj godini zadovoljavajuća i ponovio da je učinak A reprezentacije najveći neuspeh, a omladinske najveći uspeh.

Karadžić ocenio rad FSS-a:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Tomislav Karadžić je sumirao utiske, a istakao je da je većina planova uspešno sprovedena u delo.

"Veliki deo zacrtanih ciljeva, počev od infrastrukturnih radova do edukacije kadrova, urađeno je na najbolji način. Pred nama su novi planovi i programi i na njima je potrebno intenzivno raditi", navodi se u Karadžićevoj izjavi u godišnjem izveštaju.

Karadžić je kao najveći neuspeh naveo rezultate A reprezentacije Srbije.

"Na žalost, aktuelni sastav A reprezentacije nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo. Taj detalj smo već okarakterisali kao najveći neuspeh u prethodnom periodu. Shvatajući realnost, na svim nama je da učinimo sve, a pre svega na članovima najboljeg nacionalnog tima, da kroz kvalifikacioni ciklus izborimo plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji", naveo je Karadžić.

On je posebno pohvalio omladinsku reprezentaciju, koja je na Novom Zelandu postala šampion sveta za igrače do 20 godina.

"Sa tim uspehom smo se zasluženo dičili u prethodnom periodu, a kako vreme prolazi, zvanje svetskog prvaka dobija još više na značaju i pokazuje istinsku snagu novog talasa srpskog fudbala. Veren sam, dobili smo igrače za budućnost. Oni s pravom moraju da budu oslonac najbolje selekcije za naredne obaveze, a baza će samo biti dopunjavana novim kvalitetnim snagama, kao i igračima tek neku godinu starijim od njih", kazao je prvi čovek FSS-a.

Prema njegovim rečima, treba naglasiti i "sjajne utiske" sa Evropskog prvenstva u futsalu, koje je početkom godine održano u Beogradu.

"Tu smo se veličanstveno predstavili i kao ekipa na terenu i kao organizatori najvećeg turnira u istoriji fudbalske Srbije", dodao je on.

Kako je rekao, novi "globalni prioritet" treba da bude izgradnja Nacionalnog stadiona, što je strateški važan cilj.

"Siguran sam da je to projekat veka. Izgradnja je na dobrobit ne samo srpskog fudbala, već i srpskog društva. Očekujem da na ovom putu najbliže i najkonkretnije sarađujemo sa predstavnicima Vlade Srbije jer samo zajedno možemo da ispunimo ovaj zadatak, koji je ujedno i naše zadovoljstvo i naša obaveza", rekao je Karadžić.

On je istakao da su u toku završni poslovi u okviru izborne procedure u FSS-u. Kako je naveo, FSS je uvek bio i ostaće "demokratska institucija" u kojoj "nisu važna imena", već "kvalitetan sistemski rad".

"Apelujem na sve članove organizacije da intenzivno rade na svojim svakodnevnim zadacima i da priče o izborima budu samo prateći deo našeg velikog sistema", dodao je Karadžić.

Izabranici Radovana Ćurčića neće učestvovati na narednom Evropskom prvenstvu, pošto su u kvalifikacijama u Grupi I zauzeli čestvrto mesto iza Portugala, Albanije i Danske, a ispred Jermenije.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari