Karadžić: "Nude nam se najveća trenerska imena, Zenga je najpovoljniji"

 • Autor: Beta

 • 03. jul 2014.

 • 13:54

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Ako je sudeći na osnovu izjave tomislava Karadžića, može se pretpostaviti da je Valter Zenga ipak najbliži selektorskoj poziciji.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da će definitivna odluka o novom selektoru biti doneta do kraja jula i potvrdio da je Savez pregovarao sa italijanskim trenerom Valterom Zengom.

"Mi i dalje imamo vršioca dužnosti selektora i stručni štab, oni i dalje imaju najveće šanse da nastave posao. Imamo mlad tim stručnjaka, ali ovog puta ulog nije mali, jer dva puta nismo otišli na završnice evropskih i svetskih prvenstava", rekao je Karadžić na konferenciji za novinare u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

"Moramo jako dobro da razmislimo jer nijedna karika u tom timu ne sme da bude slaba. Drulović je pokazao sjajan kvalitet i kao čovek i kao trener, jedino čega se bojimo je iskustvo", dodao je on.

Karadžić je naveo da se Savezu u poslednjih 15 dana nude "najveća trenerska imena Evrope" i ocenio da to jasno govori da fudbalska struka prepoznaje potencijal koji ima reprezentacija Srbije.

"Imamo neverovatnih ponuda, ali zbog troškova se suzdržavamo i oko prihvatanja tih razgovora. Definitivna odluka će biti doneta do kraja jula. Kada je reč o strancima imamo odredjeni budžet koji je predvidjen za selektora i iz tog finansijskog okvira nećemo izlaziti", rekao je on.

"Nećemo da izigravamo pijane milionere i da u teškoj ekonomskoj situaciji posežemo za milonima za stranog selektora. Vidite kako su mnogi od njih prošli na Svetskom prvenstvu", dodao je Karadžić.

On je istakao da će se napraviti veliki zaokret kada je u pitanju plata selektora, odnosno da će selektoru biti isplaćivane normalne plate, koje su u nivou sa okruženjem, a dobijaće veće bonuse u zavisnosti od rezultata.

Zenga je sinoć potvrdio da je pregovarao sa čelnicima Saveza, a to je potvrdio i Karadžić.

"Tačna je informacija. U subotu smo putovali za Italiju i više sati razgovarali sa Zengom ali sada ništa ne mogu da kažem da li je to blizu ili daleko od dogovora. On želi da se vrati u Evropu i da se reafirmiše kao trener u Evropi. Sledećih dana ili nedelja ćemo znati koliko smo blizu njegovog angažovanja ili neangažovanja", rekao je on.

Predsednik FSS rekao je da postoji povoljnost kada je Zenga u pitanju, jer je on odjavljen iz Italije, pa za razliku od evropskih trenera, neće biti duplih oporezivanja.

Karadžić je rekao da je Srbiji potreban iskusan selektor, a na konstataciju novinara da Zenga nikada nije radio taj posao, Karadžić je rekao: "Nije, ali od 1998. godine nije imao nijedan slobodan dan, on radi sve vreme".

Karadžić je istakao i da je razgovarano i sa drugim kandidatima, ali nije želeo da otkrije o kome je reč i dodao da nije tačna informacija da je Savez razgovarao sa Draganom Stojkovićem.

"Iako imamo sjajno mišljenje o njemu mi sa Piksijem nismo razgovarali niti planiramo", rekao je Karadžić.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari