Karadžić: "Novi fijasko nam više niko neće oprostiti!"

  • Autor: Beta

  • 21. decembar 2015.

  • 13:23

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Sumirajući godinu na izmaku, tomislav Karadžić se dotakao raznih tema.

Karadžić:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da ne beži od odgovornosti, jer neuspeh reprezentacije i dalje sve tišti, ali je istakao da mora da se pronadje rešenje za konsolidaciju nacionalnog tima pošto novi fijasko niko neće tolerisati.

"Sa puno pažnje, znanja i htenja moramo da pronadjemo rešenje da konsolidujemo nacionalni tim i već sutra se okrenemo odlasku na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Više nam niko neće oprostiti ako nam dodje novi fijasko reprezentacije. Jedna ocena mislim da stoji, za taj neuspeh postoje objektivne i subjektivne slabosti. Ne bežimo od odgovornosti"
, rekao je Karadžić na godišnjoj svečanosti FSS-a u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije neće igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, pošto je zauzela četvrto mesto u Grupi I sa četiri boda, ispred Jermenije, a iza Portugala, Albanije i Danske.

Karadžić je ponovio da su razne okolnosti uticale na to, poput drona na utakmici sa Albanijom, utakmica igranih bez publike, novčanih kazni i odluka Suda za sportsku arbitražu o oduzimanju bodova.

"Sve to je bio dodatni udarac ionako poljuljanoj A reprezentaciji", dodao je on.

Prema njegovim rečima, neuspeh reprezentacije "sve tišti" i o tome ne može da se govori sa više optimizma.

Karadžić je najavio da će pred narednu Skupštinu biti podnet detaljan izveštaj za 2015. godinu.

"Biće to podebela knjiga u kojoj ćemo realno, objektivno i tačno opisati godinu iza nas", naveo je prvi čovek FSS-a.

Kao pozitivne stvari u FSS-u, Karadžić je naveo osvajanje Svetskog prvenstva na Novom Zelandu omladinske reprezentacije Srbije.

"Rezultat koji je naša reprezentacija ostvarila na Novom Zelandu je najveći uspeh srpskog fudbala. Ne mislim da će se taj uspeh brzo ponoviti, ali treba da bude cilj. Taj rezultat proizlazi iz kontinuiteta rada te selekcije", rekao je Karadžić.

Karadžić je ponovo čestitao selektoru Veljku Paunoviću i članovina te selekcije.

On je dodao da je FSS sopstvena sredstva izdvojio za izgradnju reflektora na stadionima Rada i OFK Beograda, ali i da je pomagano svim klubovima.

"Pomagali smo klubovima do poslednjih granica naših rentabilnosti. Iskukali smo značajna sredstva za osvetljenje stadiona Crvene zvezde, izgradili smo teren na stadionu Partizana. Pomagali smo sve druge klubove, pre svega kroz sredstva koja su planirana od Fife i Uefe. Pozajmili smo gde smo mogli i činićemo to i dalje iako to nigde fudbalski savez ne radi", rekao je Karadžić.

Karadžić je istakao da "sve snage i pozitivnu klimu" treba usmeriti na izgradnju nacionalnog stadiona jer nam se "crno piše bez toga".
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari