Karadžić "isukao mač"...

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 12. jul 2012.

  • 16:00

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Novi-stari predsednik fudbalskog saveza Srbije, odmah po reizboru, izneo je konkretne planove za rad najvažnijeg fudbalskog tela u zemlji. Pripretio Zajednici Superlige, Udruženju superligaša, sudijama ali i Milovanu Đoriću...

Karadžić
Tomislav Karadžić dobio je jednoglasnu podršku da nastavi sa vođenjem Fudbalskog saveza Srbije i u naredne četiri godine nakon čega je izneo niz mera koje će u najskorije vreme morati da budu sprovedene u delo kako bi se fudbal u Srbiji podigao na viši nivo.

Najpre je upozorio Zajednicu Superlige i Udruženje superligaša da što pre izmene Statut ukoliko žele da nastave da rukovode takmičenjem u Superligi.

"Od Zajednice tražim da napravi izmene u Statutu i da joj u Skupštini sede samo predsednici i generalni sekretari klubova, a u Izvršnom odboru samo predsednici. Moraju da preuzmu odgovornost za takmičenje i nasilje na terenima i da svake nedelje u plaćenom terminu na Arena sportu ili SOS kanalu iznose svoja zapažanja i mišljenja" rekao je Karadžić i otvoreno pripretio oduzimanjem ingerencija ovim telima.

"Ako naređenja ne budu ispoštovana, tražiću da se Zajedinici i Udruženju oduzmu ingerencije i vrate organima FSS, od kojih su i dobili pravo da vode takmičenje" istakao je predsednik Saveza.

Bivši predsednik FS Vojvodine izneo je i dva kapitalna projekta za naredni period a to je izgradnja Nacionalnog stadiona i Administrativnog centra.

Karadžić se u svom izlaganju osvrnuo i na često kritikovanu Sudijsku organizaciju koja će, kao i pomenuta tela za organizaciju takmičenja u Superligi, morati da donese određene promene.

"Ljudi i klubovi se žale da je Sudijska organizacija zatvorena i da nije transparentna. I od njih tražim da se svake nedelje ili ponedeljka, preko malih ekrana, analizira odigrano kolo. Ne sme da bude čekanja petka, niti ugla iz kog se ne vidi. Narodu mora da se objasni i ako treba prizna greška" naglasio je Karadžić.

Upozoravajućim tonom Karadžić je govorio i o optužbama Milovana Đorića na njegov račun i poručio da će se povući iz fudbala ukoliko se te optužbe pokažu kao tačne.

"Svim snagama pokušavaju da devalviraju ovu Skupštinu i to je cirkus u kojem se teško snalazim. Neverovatno je koji bolesni um priča o nameštanju međunarodnih utakmica. Ako je jedan odsto toga tačno, momentalno ću podneti ostavku i nikada više neću otići na utakmicu. Ko kreira te priče!? Zbog njih nije ni čudo što me navijači proganjaju..." zaključio je Karadžić.

On je dodao da selektor Mihajlović ima punu podršku u vođenju reprezentacije čiji je objektivni cilj plasman na jedno od naredna dva velika takmičenja.

Predsednik Saveza izrazio je verovanje da je realnije očekivati da se Srbija kvalifikuje za EP 2016. zbog toga što je došlo do velikih promena na čiji će se rezulat malo sačekati.

Sve u svemu, novi-stari predsednik FS Srbije na rezantan način otpočeo je prvi dan svog novog mandata a videćemo koliko će se pomenuta naređenja zaista izvršavati i da li će to srpskom fudbalu doneti dobro.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari