Karadžić: "FSS uvek teži višem i boljem"

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2015.
15:50
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da ta organizacija uvek teži višem i boljem i dodao da su svi očekivali bolji plasman A reprezentacije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije se takmiči u kvalifikacionoj Grupi I i zauzima pretposlednje četvrto mesto na tabeli sa jednim bodom.

"Svakako da se uvek teži višem i boljem. Svi smo želeli u ovom trenutku bolji plasman reprezentacije, ali smo svesni i teških okolnosti kroz koje smo prolazili. Imamo mnogo toga dobrog na nivou A reprezentacije, ali hočemo da stvorimo jači tim. Tim koji će nas odvesti u Francusku. U to itekako verujem, ubedjen da optimizam zajednički delimo", naveo je Karadžić u izveštaju i planu FSS-a za sezonu 2014/15.

Karadžić je rekao da veruje da je FSS u prethodnom periodu "još jednom bio na nivou koji zaslužuje, kao najveća sportska organizacija na Balkanu".

"Fudbal mora da okuplja vredne profesionalce koji ispunjavaju ciljeve i zacrtane planove, ako hoćemo da ovo bude i kuća srećnih ljudi koji sve poslove obavljaju sa zadovoljstvom i ponosom"
, kazao je Karadžić.

On je dodao da smatra da je FSS poslovao pozitivno i da su sve odluke donesene na sednicama nadležnih organa i tela Saveza.

"Tu sublimiram i finansijsko poslovanje, kao i ostvarene rezultate na terenu i ostvareno na polju izgradnje i rekonstrukcije, kao i u svim ostalim delatnostima", rekao je Karadžić.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, selekcija do 20 godina je izborila učešće na Svetskom šampionatu na Novom Zelandu, omladinci i kadeti su na korak od plasmana na kontinentalna prvenstva, a FSS će sledeće godine organizovati Evropsko prvenstvo u futsalu.

"Iskreno, sa takvim ostvarenjima malo koji evropski savez može da se podiči. A, hoćemo i više i bolje, ne krijem...", istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, srpski klupski fudbal je u velikim finansijskim problemima.

"Od samog priznanja nema mnogo koristi, znamo to, a apelujemo na državne organe da definisanjem uslova privatizacije pomognu dugoročnijem rešenju ovog pitanja", naveo je prvi čovek FSS-a.

Kako je rekao, Skupština FSS-a služi da se postave temelji rada za duži vremenski period.

"Ubeđen sam da će analize i konstruktivni predlozi dati novi doprinos u tom cilju. Srpski fudbal ima odličnu perspektivu, ne propustimo ni jednu priliku da mu ličnim doprinosom pružimo značajnu pomoć", zaključio je Karadžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke