Karadžić apeluje: "Pomozite u poštovanju fer-pleja!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.09.2014.
14:32
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić oglasio se zvaničnim saopštenjem uoči duela sa Francuskom kako bi pozvao javnost i sve one koji u nedelju planiraju da prisustvuju utakmici na poštovanje fer-pleja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Međunarodna fudbalska federacija ove godine osamnaesti put obeležava fer-plej dan i to u nedelji kada se igraju prve kvalifikacione utakmice za odlazak na EP 2016. godine.

Igrom slučaja, Srbija će na startu kvalifikacija biti slobodna ali će termin iskoristiti da odigra prijateljski susret sa selekcijom Francuske u nedelju od 20 časova i 45 minuta.

Uoči sutrašnjeg duela sa Francuzima a u duhu pomenutog dana fer-pleja, saopštenjem za javnost oglasio se prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

"Fer-plej je od suštinskog značaja za sport i za svakoga ko je uključen fudbalsku igru. Moramo da negujemo prave sportske vrednosti i neumorno radimo kako bi fer-plej u našem sportu bio maksimalno poštovan. Apelujemo na sve ljubitelje fudbala u Srbiji da nam pomognu da na pravi način obeležimo FIFA fer-plej dan" stoji u saopštenju FSS.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić naglasio je još da je fer-plej duh neophodno preneti sa terena u društvo jer bi time promocija međusobne tolerancije i razumevanja imala širi karakter i bolji odziv.

Ovakav apel svakako treba uputiti onima koji ne umeju da se izdignu iznad klupskih razmirica i žabokrečine u kojoj bitiše srpski klupski fudbal.

Ukoliko niste sposobni da bodrite svoju reprezentaciju svim srcem i ukoliko vam je od presudnog značaja ko je u prošlosti igrao za Zvezdu a ko za Partizan, ostanite kod kuće i sačekajte 13. septembar kada ćete moći da uživate u domaćoj ligi i mečevima vaših omiljenih klubova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke