Kapiteni "dižu sidro", ko će još napustiti Zvezdu na leto?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2019.
09:49
Izvor: Sportske.net

Sezona se lagano bliži kraju, a u redovima novog-starog šampiona uveliko kuju planove za letnji prelazni rok.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prethodnog vikenda Crvena zvezda je odbranila šampionsku titulu i obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima će startovati početkom jula.

Pošto od kraja sezone do prve takmičarske utakmice ima nepunih mesec i po dana, jasno je da će neka pitanja vezana za igrački kadar morati da budu rešavana već tokom juna, a pred pojačanja očekuju se i odlasci.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je juče da se ne očekuje buran prelazni rok, ali i da će odlasci uticati na angažovanje novih igrača.

Zvezda poseduje obiman igrački kadar i to je dovelo do situacije u kojoj mnogi igrači "nisu viđali" teren u sezoni na izmaku, pa bi upravo mnogi od njih trebalo da napuste klub.

Na spisku igrača koji su viđeni za odlazak nalaze se: Stefan Hajdin, Nenad Milijaš, Rašid Sumaila, Lorenco Ebisilio, Milan Jevtović, Džonatan Kafu i Dejan Meleg.

Postoji još jedna grupa, onih koji bi mogli da napuste "Marakanu", ali neće biti čudno ako i naredne sezone ostanu u klubu.

"Žurnal" piše da je zamenik kapitena Vujadin Savić na spisku onih kojima će klub omogućiti da realizuju transfer u inostranstvo ukoliko stigne adekvatna ponuda.

Čuli smo juče da je na izlaznim vratima i mladi Dejan Joveljić, a od defanzivaca bi klub mogli da napuste još Filip Stojković i Milan Rodić.

Zvezdan Terzić je u sredu govorio da je prioritet angažovanje još jednog defanzivnog veznog igrača, a to upućuje na zaključak da bi i Branko Jovičić mogao da bude prodat ovoga leta.

Mogući odlasci:
Vujadin Savić
Filip Stojković
Milan Rodić
Branko Jovičić
Goran Čaušić
Dejan Joveljić

Kada se govori o pojačanjima prioritet su štoper(i) i defanzivni vezni. Videćemo kako će se završiti priča sa Radovanom Pankovim koji bi mogao da bude jedan od dvojice štopera koji će ovoga leta pojačati Zvezdu.

Spekulisalo se prethodnih dana o još nekim imenima, poput ofanzivnog veziste Usmana Maronga (Trajal Kruševac) i iranskog napadača Mehdija Taremija (Al Garafa), ali se čini da crveno-beli trenutno imaju druge prioritete.

Da zaključimo sa igračima koji privlače veliko interesovanje, ali koje Zvezda želi da zadrži po svaku cenu. U tu grupu spadaju Milan Borjan, Marko Marin, Dušan Jovančić, Milan Pavkov, El Fardu Ben i Mirko Ivanić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miki_Srbin
Friday, 10.05.2019
05:46

Joveljica i stojkovica treba zadrzati a ove ostale srecan put jedino joveljica prodati ako stigne ponuda veca od 7-8 miliona

avatar
Čeki
Thursday, 09.05.2019
14:07

Joveljica i Ebisilia po meni ne treba pustati. Treba da dobiju sansu. Ben moze da ide jer po meni je vec mator, a njega je Marin cinio i boljim nego sto jeste. Neka ode jer se mogu uzeti lepe pare za njega.

avatar
Gile1312
Thursday, 09.05.2019
13:26

Sve sve se samo Joveljica NE !!!

avatar
Mića86
Thursday, 09.05.2019
11:19

Jovelju ne dirajte nipokoju cenu!

avatar
Anonymous Official
Thursday, 09.05.2019
10:05

Jovelje mi je najzalije ako ode a nije dobio ni pravu sansu. A najveca je greska sto je doveden Ben a ne Pukki koji je najbolji stijelac premijersipa sa 29golova i 10asistencija. Koliko bi tek kidao po toliko slabijoj ligi i masne pare bi se mogle uzeti za njega ali eto...

avatar
ddr16
Thursday, 09.05.2019
11:03

nije moglo da se izadje pukiju u susret sto se tice plate,inace odlican igrac

avatar
Anonymous Official
Friday, 10.05.2019
09:25
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 09.05.2019
11:20

Ben nas uveo u ls,a puki nije dosao zato sto je trazio preveliku platu inace smo ga hteli i sam je izabrao norvic.