Kapiten šampionske generacije novi predsednik Vojvodine!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.12.2016.
18:08
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Kako je i najavljeno, danas je u Novom Sadu održana sednica Skupštine FK Vojvodina, na kojoj je izabran novi predsednik, posle nedavne ostavke Vojislava Gajića.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Ovu ulogu u narednom periodu obavljaće Dušan Mijić, nekadašnji fudbaler Vojvodine i kapiten šampionske generacije iz 1989. godine!

Vanredna sednica Skupštine održana je u amfiteatru SPC ''Vojvodina'', a prisustvovalo joj je 37 od ukupno 55 delegata. Dušan Mijić je izabran ubedljivom većinom, glasovima 36 od 37 prisutnih delegata.

Članovi Skupštine prethodno su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog odbora, a Mijić je bio jedini kandidat za novog predsednika.

On je i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a crveno-beli dres Vojvodine nosio jeod 1982. do 1991. godine i za to vreme odigrao 282 utakmice, posle čega je karijeru nastavio u Espanjolu.

Posle izbora za novog predsednika, Mijić je saopštio da će u Upravnom odboru kluba za sada biti Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će preostali članovi biti izabrani u narednom periodu. Njegov predlog za članove Upravnog odbora takođe je jednoglasno podržan od strane članova Skupštine.

''Osim u Upravnom odboru, na današnjoj sednici usvojene su odluke i o promenama u Nadzornom odboru kluba. Umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Miljuša, koji je na ovo mesto podneo ostavku usled činjenice da novi statut kluba, usvojen na prethodnoj sednici, ne dozvoljava jednom licu da istovremeno bude član Nadzornog odbora i član Skupštine, na njegovo mesto izabran je Dragoslav Vuković, dok su preostala dva člana ovog tela Marko Petrović i Stevan Miljaković.

Takođe, članovi Skupštine danas su razrešili dužnosti generalnog sekretara kluba Božidara Beronju, dok je generalni direktor Aleksandar Dunđerski imenovan kao lice ovlašćeno za podnošenje izmena i dopuna statuta, kao i promenu ovlašćenih lica kluba u Agenciji za privredne registre'', navodi se, između ostalog, na zvaničnom klupskom sajtu.

Navijači Vojvodine sada očekuju prve poteze novog rukovodstva, a jedan od njih bi trebalo da bude i izbor novog trenera posle odlaska Nenada Lalatovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žeza
Wednesday, 21.12.2016
21:50

Sve je to uredu dobar čovek, dobar bivši igrač, ali dali može naći pare to je trenutno najbitnije.

avatar
Wednesday, 21.12.2016
20:10

Neka je sa srecom!

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 21.12.2016
19:43

Prvo se napravi program pa se na osnovu njega sastavi potencijalni UO, a onda se izlazi na izbore. U srpskom fudbalu prvo izaberu predsednika pa onda on sastavlja UO i onda počnu da vode klub i to kako vode to im je program. Znači sve obrnuto.

avatar
Wednesday, 21.12.2016
20:09

Zato sto im/mu i ne treba program.

avatar
Wednesday, 21.12.2016
20:14

* ni (ne treba)

avatar
Dario Hubner
Wednesday, 21.12.2016
19:21

Mija je legenda kluba,verovatno ce nekadasnje saigrace pozvati u klub.Vrlo dobar covek,cak mi je bio i trener,vrlo kratko,ali zna o fudbalu mnogo toga.Puno srece,trebace vam.

avatar
Wednesday, 21.12.2016
19:17

Нек је са срећом Воши, драго ми је што је отац мог другара добио шансу!