Kapiten očajan: "Naša deca su radila protiv interesa Partizana!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.12.2015.
10:18
Izvor: Sportske.net, Beta

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić nije ni igrao utakmicu koja će ostati upamćena kao jedna od najtragičnijih u istoriji kluba iz Humske ali je zato decidirano govorio o tome šta je moralo drugačije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da mu je teško pao poraz od Augsburga, ali da ga još više boli odnos nekih igrača na toj utakmici.

"Teško mi je jer je Partizan ispao iako nije morao. Brine me i boli to što je puno igrača radilo neke stvari kao da im nije bio bitan Partizan. Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama", rekao je Ilić za "Sportski Žurnal".

Fudbaleri Partizana eliminisani su u četvrtak iz Lige Evrope, pošto su u Beogradu izgubili od Augsburga 1:3. Crno-beli su pred utakmicu poslednjeg kola bili u veoma dobroj situaciji za prolaz u šesnaestinu finala i pored boda i pobede, odgovarao im je čak i poraz od 0:2 ili 1:2.

Partizan je do 88. minuta gubio sa 1:2 i imao aktivan rezultat, ali je tada Bobadilja postigao gol i odveo svoj tim u drugu fazu Lige Evrope.

Ilić je tu utakmicu posmatrao sa klupe, jer mu trener Ljubinko Drulović nije pružio šansu. On je u razgovoru za "Žurnal" nabrojao nekoliko situacija sa tog meča, koje su igrači Partizana "morali drugačije da završe".

"Darka Brašanca mnogo volim, ali, Braš, ako voliš Partizan, moraš da padneš, a ne da vučeš loptu i šutiraš. Ako svira penal – super, crveni karton, gol – 2:2... Ako izvuče van šesnaesterca, opet je dobro - ležiš minut, slobodan udarac, dok se postavi živi zid, prošla su još dva! A ti hoćeš da daš gol... Umesto da gurne loptu Nikoli Ninkoviću, on je šutirao...", naveo je Ilić.

Sledeću kritiku Ilić je uputio na račun Andrije Živkovića.

"Živković šest puta šutira. Stani dete. Dodaj loptu nekome. Polako...", rekao je Ilić.

Kapiten Partizana je imao zamerke i na igru Nikole Ninkovića.

"Isto i za njega važi – može da doda Abubakaru, on šutira... Mogu da razumem Abua kad hoće po svaku cenu da da gol, ali nekoga ko je prošao Partizanovu školu i kog po prirodi mora da boli poraz, zaista ne shvatam i zato ovo i pričam. To sam im i rekao jer su oni nosioci Partizana. To me ubija. Šta je interes Partizana, da ti daš gol ili da prođemo dalje", rekao je Ilić.

Ilić nije imao kritike samo na račun mladih fudbalera, već i na račun onih starijih i iskusnijih.

"Ja Stefana Babovića volim kao da mi je brat, ali, zašto ti koji imaš 29 godina centriraš u 86. minutu umesto da čuvaš loptu, da se uvučeš kod korner zastavice i pokušaš da iznudiš korner, aut? Pa šta i da ti ode lopta u gol-aut, bolje je i to od centaršuta kad nema ko da skoči. Fabrisio je stranac, ne oseća to što osećamo mi koji smo odrasli u Partizanu, zato ne zameram njemu nego nama", rekao je Ilić.

Saša Ilić nije želeo da govori o treneru Druloviću, čak ni posle pitanja da li je tačno da se posle utakmice verbalno sukobio sa njim.

"Trener nije pitanje za mene. Ono što mogu da pričam, već sam rekao i ne zato što sam ljut jer nisam igrao... Kome bi danas bilo bitno ko je igrao i ko je dao gol, da smo izgubili 1:2 ili da je bilo 2:2? Baš bi me bilo briga koju će ocenu novinari da mi daju da sam uradio nešto dobro za ekipu, a da se to sa tribine nije videlo. Ne možeš da kažeš: nisam video saigrača, ili nisam osetio da me protivnički fudbaler vuče. Ne, reci: hteo sam da dam gol", rekao je Ilić.

"Ponavljam, Žile, Džigi i Braš su deca Partizana i njima to niko ne treba da kaže, oni sami moraju da znaju šta je interes kluba. Ja bih pao za penal i valjao se po terenu dva minuta i bilo bi me baš briga da li ste mi dali četvorku ili peticu jer nisam šutnuo a mogao sam da dam gol", zaključio je Saša Ilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

56 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gorango
Saturday, 12.12.2015
23:58

tuga sasa da ucis decu da padaju..zato u evropi i dobijamo crvene, prigovaramo, placemo sto nijr fail i sl..tuga sale..razocarao si me

avatar
Sunday, 13.12.2015
13:26

Mi vec dve godine zaredom igramo u Evropi, a vi?!

avatar
i.sarajevo
Saturday, 12.12.2015
18:03

sad dolazimo do najvaznijeg,do srzi igre pola vas prica pa i ilic moralo je ovako onako ici rema aut liniji nek minut prodje ,,,brasanac padaj 88je minuta upravu si ,,,neki rece pamti se rezultat ostalo igra sudije promasaju sutra se zaboravljaju tako je to u sportu,,,,,bajern vodi mancester u 91i 93 okrece prvak ko to jos pamti bitno te godine junajted na krovu evrope i jos mnogo mnogo primjera,,,,,,,,,,u svemu ovome je najcudnije sto mladji treneri nezele da nauce nesto od starijih da vide sta su dobro a sta lose radili ovako oni sve znaju a rezultata nigdje,,,,,,,ljupko jednom rece za bari ,,,ja sam shvatio da smo dosli do finala razmisljao sam ako se budemo nadigravali izgubicemo nigdje necemo biti upisani ,isao sam malo zatvorenije mudrije da osvojimo trofej i osvijili smo,,,,,,,bravo.....da je tako razmisljao drulovic sad bi partizan cekao protivnika i novacza proljece,,,a ovo sto ilic prica to im je drulovic trebao ispricati prije utakmice i reci im kako da se ponasaju ako vode gube jedan razlike ili tri cetiri pravi trener na sve misli

avatar
NeWave86
Saturday, 12.12.2015
17:58

Darko Brasanac je fantastican igrac i on je jedini koji bi trebao da nosi kapitensku traku posle Saleta..voleo bih sad da napisem velikim slovima ima one dve stvari medju nogama bre!Ne plasi se duela,cak i insistira na njemu,ne pada na prvi kontak kao sonja i jauce vec grize do poslednjeg atoma snage...to su pravi igraci.nA nije ni njegova krivica sto tu nije pao gol,jer on nije gol igrac....odbila se lopta do Dzigija...a dzigi gadja golubove celu tekmu.nSto se Zileta tice on je jos zelen,klinac obican...a to sto sutira kad god ima priliku je samo plus....jer ako ne sutiras neces dati gol.Nasa reprezentacija recimo poslednjih 10 godina da se pregledaju sve utakmice ima jedno 5 suteva van 16 metara...zato i jesmo tu gde smo.nProblem je sto u Partizanu trenutno igra 4 igraca koji zasluzuju da budu tu Brasanac,Vule,Zile,Abu...plus 5 koji tek treba da se pokazu ili da se kale negde Stevanovic,Subic,Jevtovic,Lukic,Petrovic....svi ostali jednostavno nisu za Partizan.nDakle...Partizan je ove sezone ostvario neverovatan uspeh..treba biti malo realan.

avatar
Delija_u_srcu_1989_0
Saturday, 12.12.2015
20:19

Druze ne mozes reci da je plus ako stalno sutira, u redu je kad nema drugog resenja ali treba podici glavu, ima jos mnogo saigraca oko njega. To je ono sto prica Sale Ilic, da li je vaznije da ti das gol ili da partizan pobedi/prodje dalje ili tako nesto slicno

avatar
NeWave86
Sunday, 13.12.2015
08:46

Pa ok...za to i napisah da je zelen,pod utiskom svetski sampion,messi ovo ono pa misli da je svemocan..al popravice se to za koju godinu(nadam se).U svakom slucaju...ako jos poradi na sutu(koji je i sad ok)nece mu to sigurno biti mana.

avatar
drakce007
Saturday, 12.12.2015
16:54

Delija sam, ali sramotno su odigrali. Branili su se umesto da napadaju... Sale Ilic za trenera !!!!!! Secam se utakmice protiv Bordoa, Zvezda je napadala i za malo da prodje, i to u gostima. Makar je fudbal bio lep za gledati

avatar
Гробар1971
Saturday, 12.12.2015
16:20

Covek je u pravu 100%

avatar
Petar123
Saturday, 12.12.2015
15:58

U pravu je covek

avatar
šonerović
Saturday, 12.12.2015
15:41

Sale je u pravu 100 posto, ali od toga nema vajde jer smo prošli kako smo prošli.Ja crno-belu boju VOLIM i odrastao sam u porodici gde se za druge navija a PARTIZAN se VOLI i zato mi je kao navijaču i nekoga ko voli i živi za utakmice Partizana ovakav poraz ili bolje rečeno način na koji smo ispali ne boli nego otkida.Neshvatljivo je da igrači pre svega a onda i ostali u klubu imaju tako jadan i bedan odnos prema crno-belom dresu.Tužan sam i jadno se osećam zbog svega šta nam se dešava cele jesenje sezone a onda na kraju ovakva utakmica.Šta reći nego JADNO,JADNO,JADNO......

avatar
svojnasvome
Saturday, 12.12.2015
15:21

Sale je legenda kluba, samo sto mi ne dajemo one zvezdice pored imena a mogli bi, i svaka njegova rec ima čvrstinu. Ima pravo da kaze al pitanje je dal treba ovako javno. Ne samo nasi klinci pa i stranci ioako ne osecaju tako partizan al osecaju eure i moraju vise nego domaci. Sva ta senzacionalisticka pojacanja uorave iz trojanskog konja su nebulozne i bez koncepta. Zameram ti sale s obzirom kolku snagu imas sto nisi ostavio kopacke o klin, jer visr ne mozes da izneseš zamisli na terenu, i kao sportski direktor il u drugoj funkciji radio u interesu partizana a mogao bi puno vise nego sa klupe za rezerve

avatar
pavke86.pfc
Saturday, 12.12.2015
14:52

A mali Zivkovic ma koliko nam srece doneo u ligi evrope ovako sve da pokvari i da ostavi partizan na cedilu, kolko bi nam samo znacio u odbrani da trci...

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 12.12.2015
14:31

Brašanac je izginuo na terenu, a Abu i Živković su omogućili da uopšte igramo za prolaz dalje. Pravi krivci, bar ovi na terenu, jesu Fabrisio i golman Živković sa svojim bravurama kod prvog i drugog njihovog gola, a da ne govorimo što pusta Bobadilju na 3 metra ispred da mu skine loptu glavom.nSamo se jedno pitam Sale - da li su tebi ovo govorili kada si promašio onu šansu protiv Reala, i to ovako javno? Samo se to pitam!

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 13.12.2015
23:43

Pa Sale i kada je promašio onu šansu protiv Reala nije imao zašto da bude kritikovan jer je izgarao na terenu za dres i grb koji je nosio za razliku od ovih šonja... Toliko od mene...

avatar
pavke86.pfc
Saturday, 12.12.2015
14:30

Sale je morao da udje da smiri igru i igrace, kapiten na iskustvo al nas trener ne zna nista nazalost. Trohovski igrao za nemce od pocetka a koliko godina ima i znacio im ccc eee

avatar
đuza
Saturday, 12.12.2015
13:52

Pipo Inzagi.A zašto ovo nije fer?Poslednji igrač ga vuče 20 metara,igrači ne odigravaju fudbalski kako treba i kako nalaze rezon već traze svoje parče slave i kockaju se sa mnogo velikim ulogom.Ovo je kolektivan sport i oni zavise jedan od drugog bez obzira na kvalitet pojedinca.Sale je potpuno u pravu i sve što je rekao je fudbalski.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.12.2015
14:37

Zato nam i jeste fudbal tu gde jeste, zato što gledaju da do uspeha dođu foliranjem a ne igrom, šta im je falilo da vreme potroše sa 30-40 pasova,kad gledam neku decu od 5 do 10 god u takozvanim školama fudbala kad igraju međusobno, treneri i roditelji ih savetuju da foliraju zarad nekog uspeha i pobeda koje u tom uzrastu ništa ne znače i onda isti savet dođe od preiskusnog kapitena pa čemu se nadamo.Pa čak i decu koja dodaju loptu oko terena uče da je ne daju kad odgovara rezultat a to su obično deca iz podmlatka kluba o kom sportskom vaspitanju pričamo.I onda vrlo često koristimo izreku kako Nemci igraju 90 minuta, Nemci igraju do kraja...da, IGRAJU

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.12.2015
18:38

Ko kaže da nije faul i da nije trebao da padne,problem je u tome što bi se on valjao po terenu 2 minuta i baš ga briga ko će šta da kaže,baš pedagoški.Vidim i trener je veliki pedagog,čoveku slomljena noga a za njega je to normalan start.Samo tako nastavite i učite ih pravim vrednostima.

avatar
dejanera2
Saturday, 12.12.2015
16:12

Ocigledno tebi neke stvari nisu jasne! Lepa igra se zaboravlja, sudiske odluke takodje, ostaje samo rezultat! A u trenutku kad je Brasanac isao ka golu Augzburga bilo je 2-1 za njih i 88-i minut! Da je pao niko na svetu ne bi rekao da je to simuliranje (jer nije ni bilo) vec da ga je protivnicki igrac oborio! To bi zasigurno donelo crveni karton njima i loptu za Partizan a to bi onda znacilo i skoro siguran prolaz! Da je tako uradio svi bi ga slavili jer je uradio sve ono sto treba da se uradi i direktno je odveo Partizan u dalje takmicenje a to bi onda znacilo i znacajno vise para u budzetu kluba, bolji koeficient za naredne sezone, bolju cenu i za njega i za njegove saigrace kad budu isli negde poreko...... ovako on je postupio kao pocetnik koji je, insistiranjem da ostane na nogama i sutira, kostao svoj klub ogromne kolicine novca

avatar
Petar123
Saturday, 12.12.2015
15:59

Tako igraju svi osim Engleza...

avatar
Petar Petar
Saturday, 12.12.2015
15:50

To ne bi bilo foliranje. Jednostavno pametan potez koji bi zavrsio utakmicu i bez datog gola.

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 12.12.2015
13:41

Sasa ilic legenda komsijskog kluba...

avatar
sundjer bob
Saturday, 12.12.2015
13:29

Sale, tebi svaka cast na svemu za sve sto si Partizanu dao i za sve sto si u karijeri napravio, ali ovo sto si rekao, najblaze receno nije fer! Pa isti taj Brasanac je poginuo na toj utkmici (kao i na svim ostalim), bio jedini igrac koji je pokazao na toj utakmici ko je, sta je i kakav je igrac i kako se bori za Partizan! isti taj Zile je Partizanu doneo mnogo pobeda i golova, na kraju krajeva i doveo ga u situaciju da se bori da prezimi u Evropi! Isti taj Dzigi je puno puta doneo pobede Partizanu... Svoje nezadovoljstvo treba da irzazis tamo gde mu je i mesto, a ti najbolje znas gde je to! Kancelarija sefa strucnog staba i direktora ili predsednika!

avatar
delije sever NS
Saturday, 12.12.2015
13:26

Mislim da se sa naslovom preteruje,kako su odigrali necu komentarisati ali sam siguran da su zeleli najbolje,pa da je Brasanac dao taj gol,sada bi bio junak Partizana ili da je usla ona Ninkoviceva bomba....ali,da ste dobili,ova kvazi uprava bi ostala jos dugo dugo vremena prisvajajuci uspeh,tako da vam je mozda i dobro ispalo....nego,samo se trudim da budem realan,znam kako bolno ovo moze biti za navijaca,sto ne znaci da vas zal8m,otkinucemo vas i u sledecem derbiju . Aj pozz :)

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:15

Saleta za predsednika!!!!!!!

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:14

Koji je dovodio macke u dzaku,e zato nam ovako ide.Da je sportski direktor angazovan pre letnjeg prelaznog roka,mi bismo lagano prosli grupu u LE,i verovatno mi bismo MI bili prvi na tabeli Kokeza super lige.Ali nee,neko je namerno postavio ove trojance u upravu Partizana,da bi ovi preko puta osvojili titulu.E to je razlog zasto su Nedic,Vazura,Popovic...dospeli u upravu FK Partizan.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:13

Sale,nisu nasa deca radila protiv interesa kluba nego uprava,na celu sa VAZUROM!

avatar
Saturday, 12.12.2015
13:01

Sale jedini zivi primerak legende i gospodina preostao u srpskom fudbalu

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.12.2015
12:41

Potvrda da je jedan od najkvarnijih fudbalera, pa jel se tako deca uče fer-pleju.Trba da budu sportisti i pošteno dođu do cilja, svojim znanjem i umećem a ne prevarama tako što će da se valjaju po travi 2 minuta kad za to nema potrebe, ali dobro zato on i jeste kapiten jer taj klub upravo ceni te osobine kod ljudi.

avatar
milaneze
Saturday, 12.12.2015
12:26

Svaka mu je na mestu!

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 12.12.2015
12:19

E moj Sale.........

avatar
Legenda BDS
Saturday, 12.12.2015
12:18

Jedan je Sale kapiten.

avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 12.12.2015
18:57

Onaj sto kuka na visoku travu:))))))

avatar
Светосавац! Звездаш!
Saturday, 12.12.2015
12:05

Све је у праву, али је веома глупо да овако јавно испрозива младе играче којима су грешке сасвим нормална ствар. Боље да не тртља, него бар да потрчи 500 м на утакмици.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:24

Pa Sale Ilic sa svojih 39 godina vise trci nego ovi vasi klovnovi od kojih su neki i duplo mladji od njega,a sve zato sto vasi igraci znaju da ce im se protivnicke ekipe skloniti,tj.da su vam unapred upisana 3 boda.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.12.2015
14:23

U pravu si, kako je samo pocepao Plavšića u derbiju sa trčanjem

avatar
pavke86.pfc
Saturday, 12.12.2015
12:04

Sale legendo, samo da si uso 15-20 min. pre kraja :(

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:26

Pa da se samo on pitao,verovatno bi igrao od pocetka,ali nee,ovaj kvazi trener ne uvodi igrace koji valjaju nego polovnjake poput Babovica,Grbica,Ninkovica (eej bre uvodi Grbica koji pojma nema,a npr Stevanovica ostavi na klupi).Cime je Babovic zasluzio da bude starter i da nosi kapitensku traku?Neka ide kod svog suraka Kukuleletovica u Vojvodinu pa neka tamo bude kapiten.

avatar
zholinho
Saturday, 12.12.2015
16:15

Pa da takvi mogu da dodju u Vojvodinu, ne bi Vosa gazila partizan :)

avatar
delije sever NS
Saturday, 12.12.2015
13:31

Sa onako sabanskim taktikom vam ni Mesi ne bi pomogao a ne Sale...onaj brazilski stoper bam je sila

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 12.12.2015
11:52

To je samo vama svojstveno da do uspeha stignete samo na neke mufte.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:27

Pa i vi cete na mufte da pobedite Bajern sledeceg petka i procicete u nokaut fazu Evrolige.Dace vam Pesic da prodjete.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 12.12.2015
13:27

Sta mislis kako je moguce da ste prvi na tabeli JSL?Pa na neke mufte naravno.Koliko ste kvalitetni pokazali su Ludogorec i Borac,to je prava slika i prilika lidera Kokeza super lige.

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 12.12.2015
11:30

Da covek ne poveruje da Rendal Trougloglavi nije izvrsio trecu izmenu, meni to nikako ne ide u glavu, a najverovatnije nije ni predvidjeno da ide, nisu to cista posla i nije to samo paranoja.

avatar
delije sever NS
Saturday, 12.12.2015
13:32

Zaboravio je na trecu izmenu,posto je svo vreme.gledao u sat na semaforu,cekajuci kraj,brojao je sekunde

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 12.12.2015
16:25

Hvala na objasnjenju.