Kapiten Bane: "Glumimo zvezde, mislimo da smo bolji od drugih"

Autor: Beta Beta
subota 15.11.2014.
09:42
Izvor: Beta

Kapiten Ivanović ponudio deo odgovora. Šta nama tačno daje za pravo da mislimo da smo bolji od drugih? Ko je naše igrače slagao da su velike zvezde? Da li je važno igrati za reprezentaciju?

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branisalav Ivanović rekao je u petak uveče da je reprezentacija "užasno odigrala" meč protiv Danske i ocenio da igrači očigledno nisu svesni koliko je važno igrati za nacionalni tim.

"Ovo je izuzetno težak poraz na nas, veoma teška utakmica. Ekipa očigledno nije svesna koliko je važno igrati za reprezentaciju, koliko to svima treba da znači", rekao je Ivanović novinarima posle meča sa Danskom.

Srbija je u utakmici odigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike, sa 1:3 izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Od početka do kraja utakmice Danska je bila bolja, kontrolisali su ritam u potpunosti, jednostavno nismo ništa uradili da bismo dobili ovu utakmicu. Nismo imali nikakav odgovor, užasno smo loše taktički odigrali", kazao je Ivanović.

Kapiten reprezentacije Srbije je ocenio da ekipa ima problema sa mentalitetom.

"Mislim da mi kao ekipa, reprezentacija, imamo ogroman problem sa mentalitetom, jer već godinama ne uspevamo da napravimo neki rezultat. Ovo nije samo sada, ovo već traje već duži period. Mnogo loše pristupamo utakmicama, jer mislimo da smo uvek bolji od drugih, a to nikako nije dobro", rekao je Ivanović.

On je kao primer naveo mladje selekcije Srbije koje, prema njegovom mišljenju, u utakmice ulaze kao autsajderi i onda žele da se dokažu i pobede.

"A mi mislimo da smo velike zvezde i uvek mislimo da smo bolji od drugih, pa nas sve to na kraju košta rezultata. Ukoliko želimo da u budućnosti imamo neke rezultate, to moramo da promenimo. Ovako više ne može"
, kazao je on.

Fudbaleri Srbije su iz svlačionica posle meča izašli posle jednog sata, a Ivanović je naveo da nije bilo nikakvog sastanka već da je ekipa samo sedela u svlačioni, da su se "gledali bez mnogo reči".

Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije.

"Rezultat posle tri meča nam nikako ne daje pravo da mislimo o tome (o plasmanu na Evropsko prvenstvo). Moramo mnogo da napredujemo, očekuju nas dva teška gostovanja
", rekao je Ivanović.

Srbija će u narednom kolu Grupe I marta gostovati u Portugalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milija Đurović
Sunday, 16.11.2014
00:01

Pocetak utakmice je bio dobar pritisli smo ih dali gol stvorili neke polu sanse,sacuvali prednost do poluvremena,idealna situacija damo jos jedan i zavrsili smo posao.Medjutim mi imamo karleusu koji se izgubio u vrenu i prostoru igrac mu stoji sam ko duh na drugoj ztativi,odbrana nam je smesna podhitno da vrate subotica i vidaru

avatar
zikas66
Saturday, 15.11.2014
17:58

samo ti ivanovicu misli a u celziju igraj, tog lazovica kojeg toliko pljujete i ja ga licno ne volem ali juce se borio za dres valjda kao nikada do sada, steta sto nije imao malo srece pored njega cestitke mogu dobiti kuzmanovic i stefan mitrovic svi ostali su bili posmatraci na celu sa maticem itd da ih ne nabrajam, da li ste uopste videli gde je lopta na terenu i da li ste videli kako se bori i trci za dres od mizernih danaca, ucite i od albanaca slobodno nije sramota voleti svoju zemlju i ginuti za nju

avatar
Saturday, 15.11.2014
21:49

Mislio sam da je komentar dobar sve dok nisi spomenuo Matica kao posmatrača. N'umeš da gledaš onda, pređi na šah, sporije ide radnja.

avatar
Djordje Vukicevic
Saturday, 15.11.2014
14:39


Od onih 11 sto je juce istrcalo prelaznu ocenu mogu da dobiju Stojkovic(koji jedini maksimalno ulazi u svaku utakmicu i koji nas je juce i protiv Jermenije spasao jos vece bruke)i Matic,Zoran Tosic i Danko Lazovic(verovatno nasa 2 najkritikovanija igraca od strane "strucanjaka za racunarom")su za druge primadone jos i dobri.

avatar
Toni Kroos
Saturday, 15.11.2014
14:18

Kad su nas Vibe,Bentner i Eriksen onako razbili bolje i da ne ne pomisljam sta ce da nam urade Ronaldo,Nani,Mutinjo,Postiga,Danny.. Kuku ocu,kuku majci!

avatar
Povratak kralja BAN2
Saturday, 15.11.2014
13:32

Glavni problem naše reprezentacije je to što nacija ne shvata poentu Mihajlovićevog pravilnika, ne shvata poentu igranja za reprezentaciju, ne shvata poentu "biti tim", a sve to je Mihajlović objasnio i po mom mišljenju je on najbolji selektor od 1992. godine kog smo imali! Ne mogu da se menjaju selektori na svake 2 godine, ne mogu da se postavljaju selektori 2 meseca pred početak kvalifikacija i da se očekuju uspesi! Ponavljam svoj stav po ko zna koji put da je Mihajlović napravio tim, napravio igru i plasirao neke igrače u reprezentaciju (koji kod Advokata ne igraju) i siguran sam da bi se prošetao sa našom reprezentacijom da je ostao na mestu selektora, ponavljam svoj stav da nije isto biti selektor i trener, da je selektoru potrebno više vremena. Uzmite primer Danske čiji je selektor 14 godina na klupi, uzmite primer uspešnijih reprezentacija i pogledajte koliko godina su selektori Španije, Nemačke ili Urugvaja na svojoj klupi. Moj predlog je da vratimo Mihajlovića što pre i da pokušamo kako znamo i umemo sa njima na EP i ukoliko to ne uspemo da on bude selektor u narednih 8-10 godina, a u tom slučaju siguran sam da nam ne bi izbeglo bar 1/2 finale EP ili SP ovako možemo da nastavimo da lutamo i nikad ništa nećemo napraviti! Toliko od mene jer dok se ne teži ovome što pričam nema smisla trošiti energiju u vezi naše reprezentacije!

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
16:15

Plus bih dodao da Nemci imaju sistemkad ode sleketor,nasledi ga asistent,ne gubi se kontinuitet..kAd ode Danac,polse 14 god,sad se vec zna da dolazi LAudrup koga spremaju za tako nesto...
Ja bih voleo da se MIha vrati,ali pitanje je da li ce on hteti...Sugurno da zeli,ali,,ovo je Srbijako moze da mu garantuje da mu se opet nesto slicno nece desiti.....

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
11:24

Nemacka ima najbolji sistem na svetu u reprezentativnom fudbalu! Ljudi su imali samo deset selektora posle komisije koja je rukovodila 18 godina na pocetku 20. veka, samo 10 njih za punih 88 godina, a o rezultatima je suvisno govoriti. Mihajlovic bi bio najbolje resenje, ali i on mora da garantuje da se vise nece glupirati jer nama uvek, ali uvek nesto fali (fali, ne Falji ili falji kako taj i zasluzuje da mu se napise ime), bas me zanima zasto mu Krsticic u klubu ne igra i zasto nema nasih?!

avatar
postmanns
Saturday, 15.11.2014
13:16

Respect-na iskrenosti.

avatar
Madridista Forever!
Saturday, 15.11.2014
13:13

Nisi ni ti bolji jedan od najgorih,vec poslednje 3,4 utakmice,mislim da je smesno stavlljati neku u istu recenicu sa Lamom koji je najbolji bek danasnjice.

avatar
Saturday, 15.11.2014
13:11

od ovog ne mozemo bolje :D nasa realnost :D

avatar
Capitano
Saturday, 15.11.2014
12:56

Zalosno je to sto nam reprezentacija i dalje sluzi da bi se prodavali igraci. I uzalud se nadam da ce poziv prestati da dobijaju igraci koji nisu standardni u svojim klubovima. Velika sramota da nam igra jedan Danko Lazovic kome je jedino umece da padne pri svakom kontaktu ili cak i bez kontakta. Vidim da ga Partizanovi najvijaci smatraju najboljim igracem veceras sto je krajnje pristrasno. Bez obzira na navijacku opredeljenost nas najbolji igrac u zadnjih nekoliko utakmica je Stojkovic. Po meni je i S. Mitrovic zalutao ovde, jedino sta je pokazao da ume da kiksne u svakoj utakmici. Basta je za prvi tim, vidi se da se uvek trudi i ako ne poseduje neki kvalitet i kreativnost. Treba pozvati i Radovica. Sve u svemu velika bruka i sramota.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
13:26

Ako ti mislis da mu je to jedino umece, svaka ti cast! Matic i on bili najbolji sinoc!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
11:27

Ziko, isto cu ti napisati sto je i Srboman, ali ne slazem se sa njegovom drugom recenicom. Dobro si mislio, a Matic nije imao s kim da igra pa otud i njegovi konfuzni potezi u pojedinim momentima. Jedino Matic i Lazovic zasluzuju prelaznu ocenu, Mitrovic je krut i vrlo cesto tacnije precesto je bio nesiguran u procenama, Bisevac je bio bolji od njega, ali svi zajedno su krivi za golove zajedno sa Stojkovicem koji je isto za taj prvi njihov gol vinovnik kao i za ono u prvom kad je morao bolje da intervenise. Sa druge strane, spasio nas je par puta kad je skinuo zicere tako da se iskupio, moze i za njega prelazna ocena, ali i dalje ostaje primedba da je veoma nepredvidiv golman iako i dalje najbolji.

avatar
zikas66
Saturday, 15.11.2014
18:07

zezas se zar ne, mislio sam da si odlican poznavalac ove igre, zar nisi video sinoc da je matic i sam sebe zbunjivao svojim potezima a kamoli ostale posmatrace, prelazna ocena samo, lazovicu koji se bar borio, kuzmanovicu i s mitrovicu ostali su bili posmatraci

avatar
zikas66
Saturday, 15.11.2014
18:02

stojkovic je obican hokejaski golman i prvi gol je njegov kiks, ona lopta se hvata a ne odbija cak bi i rajkovic to uhvatio kao jabuku ili peric

avatar
Saturday, 15.11.2014
12:56

Bane, to je do vas. Kad vam je Miha zavrnuo usi i pokazao zube, i DOKAZAO da niko nema svoje mesto poceli ste da igrate fudbal, bilo je lepo za oko, bilo je akcija, bilo je golova, bilo je pobeda, naravno, to je nekima zasmetalo pa su ga oterali ali je on znao da ohladi ZVEZDE, tebe, Acu, Matica, Ljaju, brzo ste ukapirali ko kosi a ko vodu nosi, a pogledajte se sad?Ko ste vi?Sta igrate uopste?Ovo fudbal nije to sam siguran 100%.

Najveci krivac je Advokat jer nema tu petlju da svima stane na crtu i kaze "ko ste bre vi, ja ovde odlucujem". Miha je lutao, zalutao, i stvorio nesto sto je trebalo da trese svet narednih 10god, a sve to sto je on napravio je propalo preko noci!

MIHO VRATI SE ! I ne obracaj paznju na "fm" trenere.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
13:30

Ti si u pravu i plus od mene za vecinu napisanog (ustvari, za sve, ali objasnicu i zasto sam napisao vecinu jer imam ogradu), ali da li je to hladjenje moralo bas onako da se odrazi na rezultate? Ako su prosle kvalifikacije bile samo (rekao bih velika) zrtva. neka ga vrati Savez dok jos nije kasno jer imamo tri gostovanja u ovih pet kola, a jednu od dve kod kuce igramo bez publike koja bi nam pomogla!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
11:31

Ja sam jedan od tih koji ne moze neke ocigledne stvari, a u njegovom slucaju je to tako zato sto je odstranio Matica i Ljajica. Cak mu mnogo vise zameram i nacin na koji smo liseni usluga Ljajica iako je on bio taj koji je prekrsio kodeks, ali to se moglo ocekivati ako ne od njega onda od nekog drugog, jedno je uzrok, a drugo posledica. Kokoska ili jaje?

avatar
Saturday, 15.11.2014
20:33

To hladjenje je trebalo da nam donese decenijski uspeh ali to ne moze svako da razume, tj retko ko moze da razume.

avatar
Mladen Arsic
Saturday, 15.11.2014
14:00

Kakvih rezultata sa Mihajlovicem molim te? Protiv Hrvata izveo 2.tim,stalno nesto eksperimentisao,pobedjivao nas ko je stigo,dok je on govorio da rezultati nisu bitni...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
12:05

Hajde sto glumite zvezde, neki od vas to i jesu, problem je u tome sto glumite tesko ludilo. Nije strasno ni ako se ponasate malo umisljeno dokle god pruzate partije u skladu s tim:-) Nisam vise veliki optimista po pitanju plasmana, imamo cak tri teska gostovanja u pet kola.

avatar
nenad1995
Saturday, 15.11.2014
11:55

Gde je onaj Ivanovic iz Celsija, jel je ostao u Londonu, il...?

avatar
juelz_santana
Saturday, 15.11.2014
12:54

Taj Ivanovic igra sa igracima koji su takticki perfektni dok u Srbiji igra sa poluamaterima u zadnjij liniji...

avatar
zikas66
Saturday, 15.11.2014
18:15

taj ivanovic kada je u londonu onda misli na fudbal kada je u srbiji onda misli po partijskoj duznosti i u to uvlaci cak i kolarova i jos neke fudbalere

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 15.11.2014
11:39

Taktika je bila dobra, ali nije dala rezultat...bitno da ste Vi zivi i zdravi, opusteno xDDDDDDDDDDD :D

avatar
Ipon
Saturday, 15.11.2014
11:34

U 25.minutu utakmice , iako smo vodili sa 1:0, bilo me je sramota kao nikada pre. Igrali smo i gubili ubedljivo utakmice (Argentina, Holandija,..) ali niko nas nigde nije tako ponizio kao Danci. Moglo se naslutiti šta će se na kraju desiti. Ne mogu da ostanem pristojan i moram reći da je u našoj reprezentaciji veliki broj isfoliranih primitivaca, ima i dobrih momaka, ali su u manjini. Izgledali su kao grupa staraca koji igraju protiv fudbalera. Stidimo se mi izgleda više nego oni sami , što nas tako predstavljaju.

avatar
akademski
Saturday, 15.11.2014
11:21

Prvo poluvreme (posle Lazovićevog šuta preko glave i Šmajhelove odbrane): čim dobijemo loptu, šutiramo je što dalje od našeg gola (tako to deluje na tv), tako da su napadi Danaca, koji prolaze pored naših u svim pravcima, prekidani samo na po par sekundi, jer ispucane lopte oni odmah preuzmu i nastave da nas dribluju (nas evropske Brazilce) i da demonstriraju tehniku, maštu, ideju, taktiku (sve ono što mi nemamo). Čak i kad izvodimo aut, lopta se ne baca slobodnom igraču, nego uz aut liniju, na Lazovića, koji sve te duele gubi (naravno uz nekakve grimase i bednu glumu), lopta opet kod Danaca i nastavak kinjenja i mučenja. U drugom, pošto smo primili i drugi gol, prestala je taktika, počeli su pokušaji igre, ali kao i obično, mi se teško vraćamo iz neigre u igru. Marković, za malo, ali neprecizno po zemlji dodaje Mitroviću (kome ne pada napamet da se baci, kao u klizeći i tako proba da da gol. Drugo poluvreme bi bilo i zanimljivo za gledanje, da se ne radi o nama i da gledamo utakmicu koja nas se ne tiče, jer svaki čas su neke šanse. Neko ko bi hteo da pravda bi mogao da kaže i da su utakmicu odlučile dve odbrane golmana, Šmajhelova Lazovićevog šuta, kad smo mogli da povedemo sa 2 : 0 i verovatno bi sve bilo drugačije i ona Stojkovićeva, kad je, relativno sporu loptu - odbio do Bendtnera (umesto da je uhvati) i kad se Dancima otvorilo, a nama srušilo. Ali posle ovakve razlike u igri, svaki drugačiji ishod, osim možda još ubedljivije pobede Danaca, bio bi teška nepravda.

avatar
Poetry in motion
Saturday, 15.11.2014
11:12

Tako je Ivanovicu pogledaj svoju reakciju kod prvog gola Danaca. Da li bi tako reagovao u Celziju? Nisam siguran. Matic kod drugog gola ceni loptu? Uzimam njih dvojicu jer su najvazniji igraci, i ostali su podbacili. Svaka cast Lazovicu, iako mi je zanimljivo da je on startni napadac, pokazao je kako se bori.

avatar
juelz_santana
Saturday, 15.11.2014
12:51

Sine on u Celziju igra sa vrhunskim fudbalerima u zadnjoj liniji koji znaju svoj posao dok u Srbiji igra sa miki maus fudbalerima tima Bisevac,Mitrovic,Tosic...

avatar
Nenad Mitrovic
Monday, 17.11.2014
08:21

Bisevac je odlicno igrao kod Mihajlovica, standardni igrac Lyona... Mitrovic je imao odlicnu sezonu proslu, a Tosic je budala

avatar
Stojanovic Nikola
Saturday, 15.11.2014
11:06